Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Loczka

Ogród Loczka

Lukasz2013 18:12, 18 kwi 2015

Planuje kolejną małą rewolucje. Proszę o propozycje nasadzeń i opinie czy ten pomysł może być. Mam takie miejsce wnękę przy domu którą chcę zagospodarować. Oto mój pomysł:

Chciałbym tam wstawić pergole z ławką i zasadzić może bluszcz a z drugiej strony milina amerykańskiego?

Dorotka 19:29, 18 kwi 2015

Tatarak wygląda super. Zdecydowałam się na niego. Dziękuję za zaproszenie do Twojego watku. Chetnie bym się na szaszłyczek też wprosiła
Lukasz2013 19:33, 18 kwi 2015

Dorotka napisał(a)
Tatarak wygląda super. Zdecydowałam się na niego. Dziękuję za zaproszenie do Twojego watku. Chetnie bym się na szaszłyczek też wprosiła

Witam w moim wątku zaraz lecę do Ciebie. Oczywiście zapraszam na szaszłyczka.
Ewa777 19:57, 18 kwi 2015

Lukasz2013 napisał(a)
Planuje kolejną małą rewolucje. Proszę o propozycje nasadzeń i opinie czy ten pomysł może być. Mam takie miejsce wnękę przy domu którą chcę zagospodarować. Oto mój pomysł:

Chciałbym tam wstawić pergole z ławką i zasadzić może bluszcz a z drugiej strony milina amerykańskiego?

A jak ta pergola ma stać w tej wnęce?

Jestem zadziwiona wielkością korony cesarskiej, u mnie o połowę mniejsze są. Jesteś pierwszą osobą, która rozpoczęła sezon grillowy
Lukasz2013 20:04, 18 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

A jak ta pergola ma stać w tej wnęce?

Jestem zadziwiona wielkością korony cesarskiej, u mnie o połowę mniejsze są. Jesteś pierwszą osobą, która rozpoczęła sezon grillowy

Ona miesci sie pomiedzy te dwie sciany i zostaje po 10 cm na nasadzenia. Plecami do rynny bedzie się siedzieć. Grill pewnie rozpoczęty sezon.

A korona cesarska to cud, że jest bo tą cebulkę coś mi po nocach wykopywało i podgryzało ale przetrwała
Madzenka 20:08, 18 kwi 2015

Świetny placyk i tatarak z carexem .
Milinu nie polecam do ławeczki, musi mieć mnostwo słonca i trzeba kilka lat poczekac na kwitnienie. Moze roza z powojnikiem ? Albo sam powojnik montana Rubens?
Lukasz2013 20:12, 18 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Świetny placyk i tatarak z carexem .
Milinu nie polecam do ławeczki, musi mieć mnostwo słonca i trzeba kilka lat poczekac na kwitnienie. Moze roza z powojnikiem ? Albo sam powojnik montana Rubens?

Dzięki Madzenka No ten milin mam 2 sezon juz w innym miejscu i słabo rośnie o różach myślałem ale obawiam się kolców jak będzie się siedziało na ławeczce, powojnik to fajny pomysł, ale czy on nie jest trujący? Przy dzieciaku?
kitek81 22:48, 18 kwi 2015

ale szalejesz w tym sezonie idziesz jak burza
Lukasz2013 22:53, 18 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
ale szalejesz w tym sezonie idziesz jak burza

Zaraz żonka mnie wywali z domu bo za dużo wydaje na ogród a tam raz się żyje
Mala_Mi 22:53, 18 kwi 2015

Łukasz lecę tropem Małej MI.. dałeś u mnie czadu.. bardzo mi się hasło podoba. Biorę jak swoje W ciemno

Przy okazji zaglądam na dylemat.. więcej nie cofnę, mam niedoczas straszny.... milin może być tak samo toksyczny dla dzieci jak i powojnik. Ale ogólnie trudno uznać jedno i drugie za szkodzące. Dzieci jak już coś jedzą to musi wyglądać apetycznie. Ani jedno ani drugie takie nie jest.
Milin to potwór, za dużo z nim cięcia. Pergola dla niego jest stanowczo za słaba. Piszesz, że ci słabo rośnie, może masz siewkę.. egzemplarz do duszy? Ja kupiłam taki już kwitnący ale malutki, miał patyczek może z pół metra. Teraz go tnę niemiłosiernie od kilku lat. To potwór i śmieciuch ... kostkę ci ubrudzi strasznie.
Posadź jakiś powojnik, wybór jest ogromny.
Róża ma kolce i dla dziecka odpada przy pergoli.

Masz świetną wyszukiwarkę do powojników http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=SearchResults&nazwa=&grupa_clematis=&wielkosc_kwiatow=0&wysokosc_od=2&wysokosc_do=4&przyrost_od=1&przyrost_do=6&ciecie_typu=&strefa_od=5&strefa_do=5&Szukaj=Szukaj.