Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

noemi 20:05, 16 mar 2014

Marzenko, prawie byśmy się spotkały dzisiaj w ZC ... zakupy super
Cały dzień u mnie wiało a teraz dopiero mocno pada deszcz i dobrze, bo się martwiłam , że nawóz się nie rozpuści.
Gratki z okazji tysiaka i kolejnych życzę , bo bez Ciebie sie nie da

Buziam
makkasia 20:13, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kasiu viva juz pisałam, ze mam mieszane uczucia... Jest piekna zimą, ma cudownie regularny kulisty pokrój, nie pokłada się ale kwitnie tylko raz, jak dla mnie za krótko.
Zaraz zobaczę w wizytowce , ktore to zdjecie.
Oto viva

W obwodce bukszpanowej rośnie zwykla wąskolistna, która kwtnie aż do pażdziernika (dwukrotnie) ma ciemnoniebieski kolor, ale sie pokłada, szybko drewnieje i musi byc zaslonieta zima bukszpanami bo po prostu brzydko wyglada.

No i dalej nie wiem czy kupować czy nie
Ale na zdjęciu piękna
Madzenka 20:15, 16 mar 2014

Dziekuję, ze jesteście. Jakoś zawsze w okolicach kolejnego tysiączka rzewnie się robi
Częstujcie się szampanem i rozsiądżcie w klubokawiarni
Szczególnie dziekuję osobom, ktore zawsze u mnie są a ja u nich nie wyobrażam sobie abym mogła mieć zaległości w moich ulubionych wątkach. Niekiedy potrzebuję trochę czasu aby nadrobić zległości, ale bardzo sie staram

Ps. Donice bedą staly wewnątrz domu. W w ogrodzie nie mam nic czerownego i konsekwentnie sie tego trzymam. W domu czerwień się okresowo pojawia i węduje z parteru na pietro

Madzenka 20:17, 16 mar 2014

makkasia napisał(a)

No i dalej nie wiem czy kupować czy nie
Ale na zdjęciu piękna

Kupować ale kupić też tę brzydką, posadzić w dwóch roznych miejscach i cieszyć sie lawendą od czerwca do pażdzienrika. U mnie mimo gliny i podmokłeg terenu lawendy na poludniowych rabatch znakomicie dają sobie rade
Madzenka 20:21, 16 mar 2014

noemi napisał(a)
Marzenko, prawie byśmy się spotkały dzisiaj w ZC ... zakupy super
Cały dzień u mnie wiało a teraz dopiero mocno pada deszcz i dobrze, bo się martwiłam , że nawóz się nie rozpuści.
Gratki z okazji tysiaka i kolejnych życzę , bo bez Ciebie sie nie da

Buziam

To sie minęlyśmy
A ulubione rękawiczki tekstylne kupiłaś?

Ps ja nowóz tylko pod cebulowe nasypalam, bo to już był przymus. Przy okazji zjadłam ze 100 g azofoski być moze mi zielone zamiast wlosów wyrosnie... Wialo tak w czasie sypania nawozu, że odechcialo mi sie posypania po calym ogrodzie. Wszystko co wsypałam musialm natychmiast zagrzebywać w ziemi aby nie odfrunęlo. Planuje jednk w przyszly weekend podlać niektore rabaty biohumusem a większośc florovitem lub pinivitem. Bo nadal ma być słonecznie wiec podlewanie się przyda...
Madzenka 20:22, 16 mar 2014

nicol21 napisał(a)
Świetne donice, super upolować taką okazję! Pewnie już masz koncepcję na to gdzie i co w nich będzie Idą na dwór czy może w domu będą urzędować?

Czy pokazujesz może gdzieś swój dom? z odrobin ujawnionych na ogrodowisku oraz ogrodu wnioskuję, że miło się go ogląda Chętnie bym go sobie obejrzała

Był taki wątke gdzie pokazywalismy sowje wnętrza a potem usuwaliśmy fotki
monteverde 20:24, 16 mar 2014

Marzenko gratki na nowy 1000 czek
Agnieszka_B 20:25, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kupować ale kupić też tę brzydką, posadzić w dwóch roznych miejscach i cieszyć sie lawendą od czerwca do pażdzienrika. U mnie mimo gliny i podmokłeg terenu lawendy na poludniowych rabatch znakomicie dają sobie rade

a jak się ta brzydka nazywa?
noemi 20:30, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

To sie minęlyśmy
A ulubione rękawiczki tekstylne kupiłaś?

Ps ja nowóz tylko pod cebulowe nasypalam, bo to już był przymus. Przy okazji zjadłam ze 100 g azofoski być moze mi zielone zamiast wlosów wyrosnie... Wialo tak w czasie sypania nawozu, że odechcialo mi sie posypania po calym ogrodzie. Wszystko co wsypałam musialm natychmiast zagrzebywać w ziemi aby nie odfrunęlo. Planuje jednk w przyszly weekend podlać niektore rabaty biohumusem a większośc florovitem lub pinivitem. Bo nadal ma być słonecznie wiec podlewanie się przyda...

Nie pojechałam , taki był plan, ale pogoda okropna i nie chciało mi sie wstać rozsypałam nawóz pod thuje,
z azofoską jeszcze nie szalałam , w tygodniu , jak było ciepło, podlewałam bukszpany rosahumusem .
Rekawiczki przy okazji zakupię, bo są fajne i śliczne , mam jeszcze 1 parę ze sklepu Danusi.

makkasia 20:32, 16 mar 2014

Madżen ja też tysiączka gratuluję ...ale jakoś dziś nie mogę sie skupić
Gratuuuulacje