Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

tusiawka 21:52, 16 mar 2014

I ja zaglądam tu ciągle, czytam, oglądam i się inspiruję pomysłami.
Donice wypas, a ta cena, szczęściara.
W tym roku planuję zakupy donicowe, ale jakoś na nic się zdecydować nie mogę.
atena35 22:06, 16 mar 2014

Madżenko ty też na nartach pomykałaś w ostatnim tygodniu? Czy teraz pomykasz?
Bo nie łapię
atena35 22:12, 16 mar 2014

Już wiem. Sama pytam, sama odpowiadam.
Oj, wiosenne Alpy to też coś czego sobie nie odmówię.
Pozdrawiam
Bogdzia 22:55, 16 mar 2014

Spóźniłam sie ale to nie moja wina bo nie miałam internetu , musieli do domu przyjechac i naprawic. Gratki serdeczne.

Margarete 00:02, 17 mar 2014

Czy wystarczy dla mnie jeszcze tego bombardino...chociaż łyczek, na toast z okazji kolejnego tysiąca. Gratuluję i pozdrawiam. Fajnie ze jestes z nami.
Sebek 00:11, 17 mar 2014

Boszeeeeee trzeci tysiąc....tempo masz niesamowite....I nawet jak nie nadążam to i tak potem czytam stronkę po stronce No nie da się inaczej
alinak 00:57, 17 mar 2014

Marzena bardzo gustowne donice , ale rzeczywiście nie dziwię sie że co jakiś czas zmieniasz kolory . takie duże kontrasty szybko się opatrzą .jednak warto dla tych choćby chwil coś zmienić ....jestem za zwłaszcza dla szarości ...
muszę ci bure zrobić za nawożenie podczas wiatru ...czy ty chcesz się zatruć ..powinnaś maskę założyć ja sobie kupiłam takie dla stolarzy i lakierników ....opryski tylko w masce ....a nawóz też szkodliwy ...a one zawsze mają trochę pyłu . uwierz mam doświadczenie .raz tak się urządziłam przy nawożeniu trawnika ...mdliło mnie cały dzień a nawet tydzień a wieczorem wymioty ...normalne zatrucie było ....szkoda gadać ..uważaj
Milka 06:17, 17 mar 2014

Widziałam czerwone cuda
Wielkie gratki, pedzisz, oj trudno nadrobić
U mnie pierwszy hiacynt zakwitl, ale po sprzataniu w ubiegłym tygodniu, ani śladu, caly brod do mnie nawiało
Ale mamy juz podlane i to cieszy
Madzenka 06:44, 17 mar 2014

Witajcie muszę wprowadzić program nalrawczy i odpowiadać tylko na pytania w przeciwnym razie za chwilę machniemy kolejnego tysiączka
Zatem jeszcze raz dziekuje za życzenia grupowo, bez Was nie byłoby mnie na tym forum, dziękuję za to.
Madzenka 06:49, 17 mar 2014

Łosiu rabata pod lawendy była mocno rozpiaszczana i dodatkowo mieszana z torfem, mimo to na kilka metrów nie wymieniałam gruntu a nieprzepuszczalne gliniaste podłoże ma kilkadziesiąt centymentrów w głab. Robilismy odwierty w glebie to znam jej budowę i jest tragedia. Przy ulewnych deszczach (a takie były ciagle w ubiegłym roku) woda stoi na całej dzialce, nawet spadek gruntu za bardzo nie pomaga. Ale mimo wszytsko jakoś sobie radzi moja lawenda, raz lepiej raz gorzej. Oby tegoroczne lato nie bylo tak ulewne...

Alinka - mam maseczki... Kupiłam.... Nasypałam nawóz tylko pod cebulowe bo w tym wietrze więcj nie dałam rady...

Makkasia - lawenda NN po prostu ma nazwę wąskolistna... I bądż tu mądra.....