Madziu takie nasadzenia były tam od zawsze. Traz z powodu budowy przesadzili je na rondo. Moja rabata kuchenna jest nią zainspiraowana. Chyba mypuszę sie wybrać na zakupy
eM1 był w pracy nie dał sie podlać podlałam EMA5
Może mam zwidy ale widziałam pierwszego drutowca na wierzchu...denat sobie leżał.... Czyzby tak szybko działał ten środek? Bo robale powinny po nim wyłazić na wierzch gleby i będą się nimi stołówkować ptaki
Ania dziekinza info o odkurzaczu. aby ogród dobrze wyglądał wymaga mnóstwo pracy. Jeślibym sobie pod grabami wysypała żwirek.... Ciagle bym te liście wybierala. Więc mimo, ze efekt byłby fajny to chyba sie nie skusze. Chciałabym trochę w ogrodzie latem odpoczywać....
Małgosiu na rabacie 2x2 m2 rosnie 9 kulek bukszpanowych w równych odstępach w takim ukladzie
Xxx
Xxx
Xxx
Nie sadzę na sztywno, bo sadzę bukszpany o róznych rozmiarach. Do dużych dosadzam małe kulki, tak aby sie niemal stykały.
To zależy od kompozycji i efektu jaki chcesz osiagnać. Mam posadzone i co 2 m ale również co 1 m a pomiedzy nimi trawy lub żurawki
Dziekuję, że zagladacie i podoba Wam się mój ogród. Nic tak nie łechce ogrodnika jak pochwały
Lubię tę porę roku i od zawsze uwielbiam magnolie i wiśnie. Dlatego do tego ogordu zostalo zaprojektowanych tak dużo miejsca z magnoliami i wiśniami. I nie przeszkadza mi, że ten okres tak krótko trwa.