Bardzo dziękuję już sprawdzam sobie te roślinki
Cieszę się bardzo, że odnalazłam Twój ogród -przekonał mnie do prostych linii rabat wcześniej nie chciałam o nich słyszeć
Encyklopedia wiedzy ogrodniczej starannie nadrobiona
Im dłużej patrze na Twoje piękne magnolie tym bardziej się denerwuje, że u mnie nie wytrzymują, nikt w mojej miejscowości już nie ma wszytstko wymarza jak nie zimą to wiossenne przymrozki niszczą rośliny ... pocieszać się będę innymi kwitnącymi drzewami
Dzięki za odpowiedź, chciałabym podobnie kulkowo-trawkową rabatę stworzyc, z tym ze na żwirku a nie na korze. trawki miałam tam od ubiegłego roku więc oczysciłam to miejsce z wczesniej posadzonych traw i innych roslin - tzn. wykopałam teraz pposadze kulki które juz wstepnie podcięłam i przechowuje z bryła korzeniowa w wiadrach z wodą ( mają sie dobrze). Potem uzupełnię tymi wykopanymi + nowymi trawami, ograniczaja mnie troche cebulowe które równiez tam mam posadzone i głupio to zrobiłam ale cebule, nawet z liśćmi czy to tulipanów czy czosnków też sie da przekopać.
Marzenko chciałabym dosadzić do moich kulek bukszpanowych rownież ciemierniki, mam je juz prawie przekwitajace w donicy i chciałabym je miec na tej trawiasto-kulkowej rabcie żeby cieszyła oko nawet jak patrzy sie na nia z okna salonu i kącika z jadalnią - tam mam wykusz i wielkie okna prawie do podłogi więc widok z nich jest ważny. Tyle tylko że ta rabata jest raczej w słońcu i nie wiem jak ciemierniki dadzą sobie radęz tym słońcem, czy one wola cień ? Mam je pierwszy raz ............
Bedą troche "wcisnięte" pomiędzy kulkami więc cienia od kul beda mieć troche......co radzisz ?
Dobrze Marzenko, że tyle zawsze piszesz o tym co stosujesz i jak. Rzadko piszę ale jestem bardzo często
Też jestem ciekawa jak ten wrotycz podziała u Ciebie. Pisz, pisz poczytam
Witaj Marzenko, od jakiegoś czasu zwiedzam twój ogród po cichutku. ZACHWYCAJĄCY!!!!! To wiosenne szaleństwo - po prostu brak mi słów . Trzymam kciuki za walkę z "robactwem".