Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:22, 07 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Wiszenie co 2 metry - zmieszczę się.

Oooooo nowy avatarek!!! A zdjęcia uzyteczności publicznej SOM?
Madzenka 21:23, 07 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)

tak ulubiona, że omal nie wpadłam w obłęd chcąc pogodzić kulkowe szaleństwo pod brzozami z irracjonalnym wobec niego chciejstwem zamknięcia buksika w kostce ... w zasadzie to jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam (w kwestii tego obłędu) ...

nie wiem czy to można jako antidotum traktować ale ulżyło mi jak zobaczyłam

http://www.pinterest.com/pin/437975132484468673/

oczywiście interesuje mnie ten zlepek form pod wysokim, zielonym słupem na drugim planie ...

Izka bój sie B..a !!! Ja już nawet wiem gdzie cos takiego u mnie powstanie!!!!!!!
Madzenka 21:24, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)

Oszszsz w morde jeza...eeeee...psa

Pewnie mu wybaczę .....
Madzenka 21:25, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Kurde ele belek...zapomnialam ze mam pytanie... Marzenko kiedy Twoj Percy Wiseman zaczynal kwitnienie? Moj wlasnie zaczyna ( oby dwa jak na rozkaz) i nie wiem czy mu sie przypadkiem cos nie popiermieszalo ..

Percy chyba kwitł wcześnie...ale on już denatem... Najwczesniej elite, we Wroclawiu już kwitnie w wielu ogrodach
Madzenka 21:26, 07 kwi 2014

Urszulla napisał(a)
Złapałam w locie informację od Ciebie, że cebule też trzeba nawozić Cenne, pozdrawiam.
Czekam na jakieś inspiracje wizualne.

Wkleilam , a reszta w sobote
Madzenka 21:27, 07 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Ufff...jestem na bieżąco...same ochy i achy zostawiam, bo mój słownik za ubogi, żeby zachwyt wyrazić.....

Jeszcze tylko o trawki zapytam: Marzenko muszę kupić jakiegoś miskanta (najlepiej biało-zielonego) i jakieś trawki do niego pasujące (będą prawie obok rosły). A może lepiej coś żółto-zielonego...??? Pomożesz, bo trawkowa zupełnie nie jestem?

Kupuj w ciemno morning ligt lub garcillimus. ML jest bardziej szaro-niebieski, gracek delikarnie zielone, oba zwiewne i eleganckie. Jesienią obsadzilam nimi pół ogrodu...ciekawe czy urosną.....
monteverde 21:28, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Irena od tego plewienia w schylonej pozie chyba pierwszy raz mnie odcinek lędżwiowy kregoslupa bolał......

u mnie to już normalka, na kolanach też nie mogę, bo bolą pozdrówka Marzenko
Madzenka 21:28, 07 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, kiedyś u Ciebie czytałam, ze przy "Bonicy" trudno utrzymać obwódkę bukszpanową, bo ta róża się poklada na bukszpan - miałaś tak? Ja zdaję sobie z tego sprawę, ale najwyżej będę od strony obwódki ograniczała pędy róż (w końcu po co jest sekator?) U mnie na szczęscie pędy są trochę krótsze/niższe tej róży niż u Ciebie. Cmokam z rana i uciekam do swoich zajęć

Aga wlażą mi strasznie w bukszpany... I dokładnie dzisiaj patrząc na moje kulki bukszpanowe stwierdziłam, ze w tym roku róże okrywowe będę cześciej traktować sekatorem.
Właściwie wszystkie bonica są juz u teściowej w ogrodzie.... Zostały tylko te pod magnolią a tam nie kolidują z bukszpanami...
Madzenka 21:29, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie hakone nie będą miały wystarczającego miejsca. Znalazłam molinię Dauerstrahl, muszę o niej poczytać, ale mniej więcej o coś takiego mi chodzi (jak stipa), nie dwumetrowe, sterczące i zwiewne. Między kuleczki akurat Jeszcze wielkie czosnki z trawką a przed żurawy zieloniaste na słońce...albo carexy ewentualnie.

Pozdrówka

Kindzia ja mam molinię variegata i po dwóch latach już mi sie podobała. Zaraz sobie zerknę na tę dauerstrahl
Oj widziałam śliczna. Musze zapamietać , że rośnie u Ciebie. Gdzie ją zamawiałaś?
Madzenka 21:31, 07 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tak sobie czytam.. bo dziś dopiero sie dopchałąm do płota... ale sprytem, sprytem to załatwiłam... na czterech i dołem podglądam.... górą wszystkie zwłoki wiszą i miejsce zajmują....

Anek dla Ciebie miejsce u mnie na kanapie jest. Planuję jeszcze leżaki wreszcie kupic, więc mozesz poleżeć na tarasie, inni niech z płotu spoglądają