Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Joaska 21:32, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zakątek kuchenny

Madżen to chyba dla mnie ten zakątek dzięki śliczne.... a tak poza tym to chyba musze przyjechać powisieć na Twoim płocie bo tam bosko jest...
Kasiek 21:34, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Izka bój sie B..a !!! Ja już nawet wiem gdzie cos takiego u mnie powstanie!!!!!!!

Dzisiaj widzialam Taki zywoplot z kulek i pasa/kwadratow...a tu prosze, wystarczy wpasc do Marzenki i jest ,,Cos takiego´´ pod zielonym slupem....jaaa cieeee...cudo i wlasnie kombinuje jak gwizdnac tego pomysla aby nikt sie nie skapowal... Kurka molek, ulice rozwale, sasiada wyeksmituje a bendem miec
Madzenka 21:36, 07 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Marzenko. Czytam wszystko, notuję, kopiuję rady do plików tekstowych jak zawsze i... planuję swoje rabatki. Obecnie: co dać przez łan horti. Ty zaproponowałaś mi kiedyś trawki i raczej się tam pojawią. W związku z tym mam pytanie: czym różni się frosted od amazon mist? Bo te dwie rozważam.

Marto
U mnie przed hortensjami są:
- Laurowiśnie - wreszcie utworzyły ładny zwarty żywopłocik
- trzmieliny , ktore muszą podrosnąć i będą ciete w półkule
- planowany jest carex.... Albo amazon albo frosted... Amazon tak jak pisała Ana chyba jest bardziej zielony, nie stey nie mam tej trawki ale Gabi sie nią zachywaca, planuję ją kupić. Jesli mi się ni uda rozsadze moje frosted curls.... Ktore maja u mnie dłuuuugi włosy, źe można im warkocze zaplatać ale na pierwszym planie mam 30 cm obwódke bukszpanowa a z tyłu laurowiśnie.
Chyba mam nawet fotkę z sezonu ale bez obwódki bukszpanowej...
Kasiek 21:37, 07 kwi 2014

Marzenko Twoj ogrod oszalamia, niby go ,, znamy´´ a wciaz zaskakuje ....Wstydz sie normalnie
P.s Z serca plynace, szczere slowa uznania .
Madzenka 21:39, 07 kwi 2014

Joaska napisał(a)

Wiśnie są zaplanowane 3 sztuki bo u mnie jakoś tak pasuje po 3 drzewka sadzić
no i pewnie że poszaleje z cebulowymi też chcę mieć kolorowo na wiosnę! napatrzyłam się na Wasze cudowności to jak ich nie must have no jak

Wisnie są cudowne wiosną, nieważne że krótko kwitną, bo cieszą gdy inne rośliny jeszcze śpią. Większość wiśni pieknie sie wybarwia jesienią, więc mają drugą premierę w jesiennym słońcu. Cebelowe musowo. Szleństwo zakupowe będzie na forum, nie przegapisz momentu
Kondzio 21:40, 07 kwi 2014

Piękne zdjecia pieknie wyglądają trawy mimo obcięcia
Madzenka 21:42, 07 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Śliczne widoczki u Ciebie Marzenko a masz może jakieś pewne źródło i namiary na turzyce i miskanty przez internet? U mnie nic nie mogę dostać

Wiele osób kupuje u tzw Pana Trawki, ja kupuję w roznych miejscach, również u Finki w sklepie.
Poczekaj na tarwki do maja, teraz nie jest jeszcze na nie sezon, są w marketach drogie z Holandi, trzeba poczekać na polskie sadzonki.
Madzenka 21:46, 07 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Marzenko a te nicienie czy te EMA5 z wrotyczem to gdzie zamawiasz ? jaki to koszt ?

Nicienie bezpośrenio w Koppert czyli u dystrybutora na Polskę Larvanem. EMA5 z wrotyczem jest w Bardzo dużej ilości sklepów internetowych.
Nicienie zamawialam po 100 zł w butelce 50 ml na 100m2 a. Ema chyba po ponad 50 zl w 1l butelce, ktora na oprysk wystracza na dużą powierzchnie, ja jednka zrzuciłam bombę ekologiczną na opuchlaki... Wlałam 2 l w mój ogródek, dlatego lałam z węża dozownikiem do magicznej siły. Skoro pisali, że podlać to ja od razu podlałam.....następna tura pewnie jak młode pokolenie larw się pojawi to wtedy zrobię oprysk
Madzenka 21:46, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
amazon według mnie jest bardziej 'wiotka' taka bardziej przewieszająca się i jakby bardziej zielona. Miałam w donicy. Ktoś kiedyś pisał, że jest trudna w zimowaniu

Ana a która ładniejsza!
Zielona 21:46, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marto
U mnie przed hortensjami są:
- Laurowiśnie - wreszcie utworzyły ładny zwarty żywopłocik
- trzmieliny , ktore muszą podrosnąć i będą ciete w półkule
- planowany jest carex.... Albo amazon albo frosted... Amazon tak jak pisała Ana chyba jest bardziej zielony, nie stey nie mam tej trawki ale Gabi sie nią zachywaca, planuję ją kupić. Jesli mi się ni uda rozsadze moje frosted curls.... Ktore maja u mnie dłuuuugi włosy, źe można im warkocze zaplatać ale na pierwszym planie mam 30 cm obwódke bukszpanowa a z tyłu laurowiśnie.
Chyba mam nawet fotkę z sezonu ale bez obwódki bukszpanowej...

Laurowiśnie... podczas turnieju w Holandii zachwycałam się nimi... były wszędzie i w takich rozmiarach, że otwierałam usta ze zdziwienia... Piękne! No i dostępne w moim CO. Ale... czego tam nie ma.... Dzisiaj były magnolie jednopienne formowane w stożek!!! Cudne. Ale do rzeczy: chyba zamówię frosted. Na początek wolę decydować się na sprawdzone przez Was rośliny. Ryzykowne cukiereczki, które mogę stracić po jednym sezonie zostawię sobie na czas dojrzałego w miarę ogrodu.

Moja obwódka urywa się właśnie przed horti. Ale mam już co nieco w głowie... Zrobię fotki i poddam pod Wasza ocenę.

Dziękuję za rady!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies