Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Zielona 15:26, 13 kwi 2014

Marzenko wiem, że w berberysach juz zrobiłaś doktorat, ale moje typy to Maria i Green Carpet. Marię najładniejszą ma kasiula79. Wstawiam Ci fotki od Niej wiosna-jesień, żebyś nie szukała, a jak obejrzysz, to wyrzucę:
Zielona 15:35, 13 kwi 2014

No to jeszcze pokażę Tobie erectę z rabaty w centrum mojej miejscowości. Cięta górą na równo. Jesienią wygląda tak, jak Maria i Carpet, ale nie mam jesiennej fotki. Rabata wtedy płonie.

RÓŻNICE:

Maria - najbardziej kompaktowa
Erecta - wzniesiona, z tendencją do łysiejących dołów
Green Carpet - przewieszający się

leon60 15:35, 13 kwi 2014

Cudowności pokazujesz Marzenko ! ! ! ! ! !
Jak tu teraz pokazywać coś u siebie... toż to wstyd
Zielona 15:37, 13 kwi 2014

Daj znać, jak już obejrzysz, to usunę wszystko.
baraga1904 16:40, 13 kwi 2014

...Marzenie się spełniło... tak myślę... jak patrzę na Twój ogród...
KingaR 17:47, 13 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Taki mam widok przy wyjściu z domu

Te rabaty po lewej bedą zmieniane

Cudnie, aż dech zapiera!!!!
Ja też tak chcę...... , u mnie jak na razie tylko trawnik jest ładny więc pozwól, że będę zachwycać się u Ciebie )
Juzia 18:07, 13 kwi 2014

Tylko to czerwone autko psuje widoki
Mirka 18:11, 13 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Taki mam widok przy wyjściu z domu

Te rabaty po lewej bedą zmieniane
Marzena ty dajesz radę wyjść do pracy i minąć tą rabatę ?
Juzia 18:18, 13 kwi 2014

A carexy zamiast runianki to strzał w dychę!!!!
Konstancja30 18:27, 13 kwi 2014

Madżena !!! ... jeżeli padłam po grabach na kulkach u Madzi ... pozbierałam się to chyba po to by mnie to co pokazujesz zmiażdżyło na amen ...

donice ... fszystkie ... te grafitowe z kulkami bukszanu ... te białe z horti ... te wysokie ze stokrotkami ... te niskie i te wysokie ... te w kółko i w kwadrat ... jak nie spojrzeć czy w te czy we wte jakby Mała powiedziała ... potffforze !!! ... to więcej niż szóstka z geometrii ...

ogród ... jeden z moich ulubionych wiadomo od zawsze uczy mnie ... no uczy i uczy ale zanim ja zgapię to mądrze to przerzucania flanek (czy flank? ) będzie ... oj będzie ... bo nie sądzę abym choć gapie się wnikliwie osiągnęła ogród tak idealny wiosną ... latem ... jesienią i zimą ... Tobie się udało ...
poduchy kostrzewy masz śliczniusie ... ostatnio wyczytałam, że rozdzierać je należy wówczas gdy środek im łysieje i jest zbyt zbity ... ja onegdaj moje pociachałam przy pierwszych kłosach i potem włos im pięknie odrósł ...

carexy ala Roberto ... jednak trafffka to jest to ... tylko co tam będziesz wyrównywać ??? ... dla mnie równo ... równo i pięknie ...

jeżeli chodzi o sałatę to jak szaleć to szaleć ... wrocławianki pomogą i zmniamacie ... gdyby nie to przyjedziemy z posiłkami

buziak

musiałam edytować bo o domowych klimatach zapomniałam ... kolory i klimat Wielkiej Nocy anno domini 2014 uważam za odtrąbione ... subtelnie i świątecznie ...