Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

bociek 08:10, 13 kwi 2014

100 salat... Planujesz hodowle krolikow??? Zarcik. Przepieknie zrobilas przed posesja. Szkoda, ze nie pisalas wczesniej o berberysach, bo ja w marcu wycieplam wszystkie w diably i eksmitowalam do tesciow. Mialam dosc pokaleczonych rak. A teraz to juz po ptakach.

Inspiracja dekoracyjna super Niestety w tym roku nie dam rady ze wszystkim, dekoracji nie bedzie

Ten egzot jest piekny, musze na niego zapolowac na jesieni

Czekam na fotki z hortusiami

Milej niedzieli
Anita1978 08:14, 13 kwi 2014

Obejrzałam pismo obrazkowe, czytać wszystkiego nie da rady....ale przeczytałam o zagospodarowaniu przed ogrodzeniem- fajnie wyszło! Ja też muszę to zrobić, marzy mi się taki jak u Danusi...eh....pięknie ma przed ogrodzeniem....ale u mnie i psy ( jak u ciebie) i pola bezkresne z chwastami które sieją się niemiłosiernie....pozdrawiam niedzielnie!
P.s. Tulipki jasne piękne....miałam tez dużo, ale nornice miały tej zimy wyżerkę!
Madzenka 08:41, 13 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Ale drogę to masz wypasiona !

Na dekoracje czekam niecierpliwie

Piękna droga wiedzie przez pola
Madzenka 08:46, 13 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Obejrzałam pismo obrazkowe, czytać wszystkiego nie da rady....ale przeczytałam o zagospodarowaniu przed ogrodzeniem- fajnie wyszło! Ja też muszę to zrobić, marzy mi się taki jak u Danusi...eh....pięknie ma przed ogrodzeniem....ale u mnie i psy ( jak u ciebie) i pola bezkresne z chwastami które sieją się niemiłosiernie....pozdrawiam niedzielnie!
P.s. Tulipki jasne piękne....miałam tez dużo, ale nornice miały tej zimy wyżerkę!

U mnie też nie iłosierne chwastowisko... Nie wiem czy w trwach dam radę to pielic....

Psy, pola, wkolo zaniedbane pobocza drog.... Skąd ja to znam? Ale cała dzielnica po zrobieniu drogi ozdabia pobocza, za kilk lat będzie u nas bardzo ladnie. Im ladniejsze pobocza tym wiecej kolejnych mieszkańcow się mobilizuje do prac. Marzy mi się kiedys taka zadbana dzielnica domów jednorodzinnych, z zadabnymi ogrodami, poboczami. Wszystko wskazuje na to że idziemy wlaśnie w tym kierunku. Juz nie tylko w ogrodzie ale i za płotem ozdabiamy otoczenie
Madzenka 08:49, 13 kwi 2014

bociek napisał(a)
100 salat... Planujesz hodowle krolikow??? Zarcik. Przepieknie zrobilas przed posesja. Szkoda, ze nie pisalas wczesniej o berberysach, bo ja w marcu wycieplam wszystkie w diably i eksmitowalam do tesciow. Mialam dosc pokaleczonych rak. A teraz to juz po ptakach.

Inspiracja dekoracyjna super Niestety w tym roku nie dam rady ze wszystkim, dekoracji nie bedzie

Ten egzot jest piekny, musze na niego zapolowac na jesieni

Czekam na fotki z hortusiami

Milej niedzieli

Kasia ja cale ogrodowisko będę obdzielać sałatą

Z berberysami mam małe doświadczenie.... Mam tylko bagatell, które są miniturowe, kuliste i piekne. Na pewno będe je ciąć berberysy i zamerzam posadzic ich szerokie pasy...ale czy to dobry pomysł, jeszcze myślę... Na pewno przed świetami nie zdążę... Będę sadzić po..

I już nie martwie sie czy ze wszystkim zdązę. Muszę jeszcze rabate frontową zmienić... Na szczęście runianka łatwo wychodzi z ziemi...ale podzielić carexy to nielada wyczyn...
Gabrysia_ 08:57, 13 kwi 2014

Ale zaszalałaś z ilością sałaty
Czekam zatem na odsłonę hortensjową
Miłej niedzieli
Mala_Mi 09:20, 13 kwi 2014

100 sałat do warzywnika - wooow....... to całe ogrodowisko obdzielisz Moją zmarnowałam... wysiałam ponownie...
Rozsada z rzodkiewki.... kochana... dowcip o tym będzie niedługo krążył po internecie

A z rzodkiewką jest tak, że nie każda ładnie rośnie... ja testuję które są najlepsze.. i zapominam jaka to była I rzodkiewka nie lubi upałów, zresztą jak sałata. Jak sie robi gorąco to robi się do niczego. To tyle z moich obserwacji warzywnych. Na razie u mnie w szklarni rośnie ..bukszpan i lotosy I 1 metr bieżący marchewki dla Muminka.

eMuś sie postarał ....chyba przeczytał co piszesz, że będzie składał dłuuuugo.. i zrobił niespodziankę

Magnolie i tulipki cudne..... narcyzy też.. tam gdzie Ci wyginęły wykop jakieś testowo i przekrój cebule z których i tak wyrosły co najwyżej liście. Będziesz wiedzieć co się za tym kryje.. wymarzać nie powinny żadne ...

Od ulicy na psy lepiej posadzić berberysy.. ale pielenie w tym to porażka.... wiec tawuły są lepsze.

I najbardziej spodobały mi się przyrosty na bukszpanach.. u mnie wszytko stoi w miejscu, ale temperatury maks. koło +7..... koszmarne zimno.

Luki 09:33, 13 kwi 2014

100 sałat co to takiego, najwyżej Menu będzie bardzo bogate.
Śaniadanko sałata z chlebkiem, na obiad sałata zapiekana z surówką z sałaty, na kolacje szaszłyki z sałaty tak szybko zniknie, że będziesz musiałą dokupić.

Berberysy do dobry pomysł na przednią rabate, zawsze to może pieska podziabać tam gdzie nie powinno (a może w tym przypasku powinno) a tawułka to tylko połaskocze
Swoje marne 2 berberysy tne bardzo mocno i są bardzo gęste. Z pleweiniem jest problem gdy rosną bez mocnego cięcia bo gałązki pokładają się po ziemi i czychają na podziabanie w palce
Madzenka 10:05, 13 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
100 sałat do warzywnika - wooow....... to całe ogrodowisko obdzielisz Moją zmarnowałam... wysiałam ponownie...
Rozsada z rzodkiewki.... kochana... dowcip o tym będzie niedługo krążył po internecie

A z rzodkiewką jest tak, że nie każda ładnie rośnie... ja testuję które są najlepsze.. i zapominam jaka to była I rzodkiewka nie lubi upałów, zresztą jak sałata. Jak sie robi gorąco to robi się do niczego. To tyle z moich obserwacji warzywnych. Na razie u mnie w szklarni rośnie ..bukszpan i lotosy I 1 metr bieżący marchewki dla Muminka.

eMuś sie postarał ....chyba przeczytał co piszesz, że będzie składał dłuuuugo.. i zrobił niespodziankę

Magnolie i tulipki cudne..... narcyzy też.. tam gdzie Ci wyginęły wykop jakieś testowo i przekrój cebule z których i tak wyrosły co najwyżej liście. Będziesz wiedzieć co się za tym kryje.. wymarzać nie powinny żadne ...

Od ulicy na psy lepiej posadzić berberysy.. ale pielenie w tym to porażka.... wiec tawuły są lepsze.

I najbardziej spodobały mi się przyrosty na bukszpanach.. u mnie wszytko stoi w miejscu, ale temperatury maks. koło +7..... koszmarne zimno.

Hi hi szkalrni to ja miec nie będę ale rzodkiewki M posieje, nich no tylko zmotuje skrzynki przypilnuję go aby posial rzadko !
U ans cieplutko Aiu, wczoraj w cienkiej bluzce pracowalam, dzisiaj brzydko i pochmurno, ponieażw niedziele trzeba odpocząć a tak pewnie bym coś porobiła w ogrodzie... Byc może zamiast oprysk na grzyba poleję dzisiaj nicieniami.... Muszę zobaczyc prognoze pogody na najbliższy tydzień jesli bedzie deszczowo to nicienie idą do konewki...
Madzenka 10:07, 13 kwi 2014

Luki napisał(a)
100 sałat co to takiego, najwyżej Menu będzie bardzo bogate.
Śaniadanko sałata z chlebkiem, na obiad sałata zapiekana z surówką z sałaty, na kolacje szaszłyki z sałaty tak szybko zniknie, że będziesz musiałą dokupić.

Berberysy do dobry pomysł na przednią rabate, zawsze to może pieska podziabać tam gdzie nie powinno (a może w tym przypasku powinno) a tawułka to tylko połaskocze
Swoje marne 2 berberysy tne bardzo mocno i są bardzo gęste. Z pleweiniem jest problem gdy rosną bez mocnego cięcia bo gałązki pokładają się po ziemi i czychają na podziabanie w palce

Mam przecież haczkę za 12 zł na grubym kiju , będę hakać w rękawicach na róże
Czy możesz mi polecić czerwone berberysy (teraz mogą być zielone, byleby jesienią wybarwiały się ogniście) , ktore rosna zwarte i powoli. Moje berberysy muszą byc z grupy małych, bo nie planuję wyższych niz 50 cm