Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Magda70 22:10, 13 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Pytałaś u Magdy70 o "farbę". Jeśli nie będziecie pewne, zadzwoń sobie do przedstawiciela remmers, ja rozmawiałam z naszym katowickim i wydał mi się kompetentny, do tego miły.

Marzena...dokładnie dzwoń i pytaj. eM też wydzwaniał i pytal co i jak...nasz płot nie był malowany olejem...więc problemu nie mieliśmy. Ale taras wcześniej był olejowany i trzeba było kupić preparat do "ściągania" warstwy oleju...
Milka 22:11, 13 kwi 2014

Naprawdę czad z magnoliami i donice już w hirtensjach, byłaś na giełdzie?
Śliczne dekoracje świąteczne
Madzenka 22:11, 13 kwi 2014

Madzia pisz, pisz! Czekam na rewolucję u Ciebie!
Madzenka 22:14, 13 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżena !!! ... jeżeli padłam po grabach na kulkach u Madzi ... pozbierałam się to chyba po to by mnie to co pokazujesz zmiażdżyło na amen ...

donice ... fszystkie ... te grafitowe z kulkami bukszanu ... te białe z horti ... te wysokie ze stokrotkami ... te niskie i te wysokie ... te w kółko i w kwadrat ... jak nie spojrzeć czy w te czy we wte jakby Mała powiedziała ... potffforze !!! ... to więcej niż szóstka z geometrii ...

ogród ... jeden z moich ulubionych wiadomo od zawsze uczy mnie ... no uczy i uczy ale zanim ja zgapię to mądrze to przerzucania flanek (czy flank? ) będzie ... oj będzie ... bo nie sądzę abym choć gapie się wnikliwie osiągnęła ogród tak idealny wiosną ... latem ... jesienią i zimą ... Tobie się udało ...
poduchy kostrzewy masz śliczniusie ... ostatnio wyczytałam, że rozdzierać je należy wówczas gdy środek im łysieje i jest zbyt zbity ... ja onegdaj moje pociachałam przy pierwszych kłosach i potem włos im pięknie odrósł ...

carexy ala Roberto ... jednak trafffka to jest to ... tylko co tam będziesz wyrównywać ??? ... dla mnie równo ... równo i pięknie ...

jeżeli chodzi o sałatę to jak szaleć to szaleć ... wrocławianki pomogą i zmniamacie ... gdyby nie to przyjedziemy z posiłkami

buziak

musiałam edytować bo o domowych klimatach zapomniałam ... kolory i klimat Wielkiej Nocy anno domini 2014 uważam za odtrąbione ... subtelnie i świątecznie ...

Iza tulipany czekają na swoja kolej w donicach i bordowe niemal czarne surfinie już posadziłam
Carexy ala Roberto muszą mieć przystrzyżone koncowki, bo niektore uschnięte !
Zatem na razie nie strzyge kostrzewy sinej bo nie łysieje
Iza ratuj z tą salata bo ją znienawidzę..... Coz poradze, ze tylko byly takie paletki ... Po 100 szt....

A wielkanoc bedzie landrynkowa w tym roku.... Żolte wielkie jajo i uszy królika wyniose jutro do pracy...
JoannA 22:16, 13 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Joasiu varelce stuknął drugi roczek u mnie, ale kupiłam ją już sporą i wciąż mnie zachywca sowją urodą i tym, że nie sprawia żadnych problemow. Mam jeszcze trzy małe

Wypatrzyłam też te małe, szukam od dłuższego czasu tej sosny i nic. Na allegro strasznie maleńkie ale chyba się skuszę.
monteverde 22:22, 13 kwi 2014

JoannA napisał(a)

Wszystko mnie u Ciebie zachwyca Marzenko.
Ale to zdjęcie szafirków na tle Varelek wymiata. Mam nadzieję ż dobrze rozpoznałam tę sosnę. To moje marzenie ale ciężko ją dostać. Ile lat rośnie u Ciebie?
No i te narcyzy...boskie
pozdrówka

Marzenko u Danusi kupowałam taka fajną szczotkę drucianą do kostki, ale teraz chyba za późno do świąt może nie dojść, fajnie się ją robiło
tusiawka 23:00, 13 kwi 2014

Przyłączam się do podziwiających rabatę przed domem. To wielka sztuka połączyć tak wiele gatunków, aby efekt był cały rok elegancki.
Mala_Mi 23:11, 13 kwi 2014

Podpisuję sie pod postem Konstancji Pod każdym słowem..

A jaki kształt chcesz tych berberysów???

Z poduszkowatych najlepszy admiration.

Robaczek 23:39, 13 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Taki mam widok przy wyjściu z domu

Marzenko, na Twoim miejscu miałabym poważny problem, żeby wyjść do pracy. Zastygłam podczas oglądania tej fotki, a na żywo....myślę, że usiadłabym na schodkach i wzdchała...do wieczora
Rench 00:22, 14 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Tegoroczne kolory Wielkanocy

Jeju,u ciebie już dekoracje ! Czas się brać za robotę znaczy
Śliczne foty ogrodu,wszystkie ech....