Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:14, 08 maj 2014

bociek napisał(a)

Madzen, jak najszybciej tnij kwiatostany. One szaleja i jak zaczna sie silic na twrzenie nasion to Ci sie zrobia brzydkie. Nie ma na co czekac

Zdjecia szalowe z szalowego ogrodu

Cabaret i Cosmopolitan sa do siebie bardzo podobne. Pamietam z Anula analizowalysmy, ktore mamy Jeszcze Variegatus swieci Tylko jest wyzszy

No to chlasne je bez opamiętania w sobotę. Cabaret już zapamiętałam, nie omieszkam kupic
Moje sadzone jesienią ML bardzo slabo sie budzą.... Bać się? Jakieś takie słabiutkie...
ocia79 22:16, 08 maj 2014

Madżen wzdycham przy Twoich zdjęciach ogrodu.

Tulipany Queen koniecznie musze zakupić!
Madzenka 22:17, 08 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Tulipan Black Hero -tak mi wygląda.... i porównuję z moim... tak mi wygląda.. pogoooglaj.. i nie patrz na prawie czarny kolor , bo taki to on nie jest Jest taki jak Twój

Odnośnik do rzeczy praktycznych.. rewelacja... dobra idea

Do WIednia nie cofnęłam.. poddaję się, ale wierzę, na słowo, że pięknie było..

I coś bordowego, 3 kulki, obok bukszpanów... intryguje mnie co to jest.. a nie mogę sobie przypomnieć..

A i opuchlaki mam na takim etapie jak Twoje po nicieniach.. sie rozczarowałam Chyba trzeba dawać 10 razy większe stężenie, ale kto na to zarobi?? I niektóre larwy gotowe do dorosłości... porażka.. ale nie miałąm ochoty pisać o przykrych sprawach..

Aniu mam black hero i to nie ten, na moich zdjęciach te ciemnofioletowe najbardziej rozwinięte. Muszę poszukać w archiwum zamówień jak sie nazywaly, bo trwałe, kwiat się nie zmniejsza i są piękne.
Te moje mają kolor pink lub magenta
Ani ja sobie imago dokladnie obejrzałam...czyli mam już takie 3-4 latki.....wiem nawet co i skąd tam sadzilam..... Nie zajeżdżam do tej szkółki w ogóle... Bo właśnie laurowiśnie wygryzione też u nich kupiłam...
Madzenka 22:18, 08 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko cudowne fotki pokazałaś Faktycznie ostatnie dni tulipanów już są Szkoda No cóż wiosna nie trwa wiecznie Buziaki zostawiam

Bedą czosnki, piwonie, przetaczniki, orliki i oczywiście powojniki , róże i lawendy jakoś damy radę do zimy

A ha i zaraz rh... Bo azalie juz są
Madzenka 22:19, 08 maj 2014

bociek napisał(a)

Bez porownania Nie jestem wielka fanka zebrinusow i strictusow, wole jednak bialo paskowane i wzdluz niz wszerz

Czy posadzi Pani Cabareta, Cosmopolitana czy Variegatusa bedzie Pani zadowolona

Ja zawsze za pózno tnę trawy... Bo mi ich szkoda, tak pięknie wyglądają ....
Cabaretki psze pani zapamietam
tusiawka 22:21, 08 maj 2014

Uwielbiam ten efek w Twoim ogrodzie, że cała ziemia jest zasłonięta roślinami. Na dodatek tak dobierasz gatunki, że cały rok wszystkie rabaty zachwycają.
aneta230972 22:21, 08 maj 2014

Marzenka ależ cudne foty . Fakt jest jednak taki, że gdyby nie było pięknie to nawet naj naj sprzęt nic by tu nie pomógł . Gratuluję serdecznie.
Madzenka 22:22, 08 maj 2014

ana_art napisał(a)
ostatnio w ogrodniczym mało trupem nie padłam jak zobaczyłam rh... KAŻDY liść był powygryzany tak że faktycznie rh wyglądał nie jak rh tylko coś mocno egzotycznego. Stwierdziłam że więcej tam nie zajadę i dręczyło mnie jak można taki badziew sprzedawać... wiem że to kasa i szkoda wyrzucić bo a nóż widelec znajdzie się jakiś głupi kto kupi, ale z drugiej strony ludzie głupi nie są i już NIC tam nie kupią. Aż żałuję że zdjęcia tego tworu nie zrobiłam

Mi sprzedawca od ktorego te rośliny kupowałam (wydalam u niego wiele w, wiele, wiele kasy) wmawiał, że to nie opuchlaki. To mu powiedzialam na ucho, ze taki bzdety to może innym klientom opowiadać i niech właścicielowi szkólki aby zrobił porządek z robalami bo mu wsytd przed innymi klientami zrobie. Ucichł i już nic nie mówił ...
Madzenka 22:23, 08 maj 2014

ocia79 napisał(a)
Madżen wzdycham przy Twoich zdjęciach ogrodu.

Tulipany Queen koniecznie musze zakupić!

Queen modnej ogrodniczce tak samo niezbędne jak hunterki
Madzenka 22:24, 08 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Uwielbiam ten efek w Twoim ogrodzie, że cała ziemia jest zasłonięta roślinami. Na dodatek tak dobierasz gatunki, że cały rok wszystkie rabaty zachwycają.

A dziekuje bardzo... Ale jeszcze dwa lata temu było pustawo... U Ciebie już za rok będzie gęsto. I tak mnie widoczne linie kroplujące wnerwiają. Teraz zadarniam wszystko runianką