Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 21:44, 08 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Trawki tam były tylko chwilowo bo wiesz , że walczyłam z opuchlakami. Teraz się zabezpieczyłam i wyżarte żurawki sie ukorzeniają i mam już zelazną rezerwę.... Najwyżej bedę kilka razy w sezonie sadZić.....
no fiem ... moje smothie berry bez korzonkowe nabierają masy i wyglądu
Madzenka 21:45, 08 maj 2014

mirela napisał(a)
MArzena - dzięki. Opuchlaki... własnie miałam Cię pytać jak walka micieni z tymi wrogami idzie....

Przeciętnie.... Czekam kolejny tydzień, przekwitną tulipany i zerknę na najgorszą rabatę bo będę na niej żurawki sadzić....
kraania 21:45, 08 maj 2014

Ależ pięknie !!! A pomysł z fotorelacjami świetny!
Madzenka 21:46, 08 maj 2014

ana_art napisał(a)
jeżówki w połączeniu z trawkami miałam w tamtym roku i wyglądały bosko

Nie kuś kusicielko. Jeszcze muszę Twoje rozchodniki z rozplenicą skopiować.
Madzenka 21:47, 08 maj 2014

ana_art napisał(a)

Cabaret ma Anula przy ławce, śliczna jest, oczarowana nią posadziłam u siebie przy placu zabaw, widzę że już ruszyła

Czyli zebrinusy muszę na cabaret wymienić
bociek 21:48, 08 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza ciąć już?
Oszalała normalnie kostrzewa....

Madzen, jak najszybciej tnij kwiatostany. One szaleja i jak zaczna sie silic na twrzenie nasion to Ci sie zrobia brzydkie. Nie ma na co czekac

Zdjecia szalowe z szalowego ogrodu

Cabaret i Cosmopolitan sa do siebie bardzo podobne. Pamietam z Anula analizowalysmy, ktore mamy Jeszcze Variegatus swieci Tylko jest wyzszy
Madzenka 21:49, 08 maj 2014

magnolia napisał(a)

pewnie jeżówki górą!
Wirus Cię nie ominął.

Marzenko czym masz malowany taras? To ciemny szary, prawda? Poszukuje ciemno szarego do skrzyń tarasowych.

Magnolio wiruś jeźówkowy dopadł mnie rok temu...ale nigdzie nie widziałam u nas purpurowych i dlatego były pysznogłówki.
Taras olejowałam olejem wodnym Fluggera. Mają też zwykły olej i kilka kolorów szarego. Uprzedzam, źe nawet najjaśniejsze są ciemne.... Dwa lata czekam aż wyjaśnieją... I nie moge się zabrać za wybór nowego i malowanie... A za tydzien mam znów i imprezę i taras powinien być wymuskany....
Mala_Mi 21:49, 08 maj 2014

Tulipan Black Hero -tak mi wygląda.... i porównuję z moim... tak mi wygląda.. pogoooglaj.. i nie patrz na prawie czarny kolor , bo taki to on nie jest Jest taki jak Twój

Odnośnik do rzeczy praktycznych.. rewelacja... dobra idea

Do WIednia nie cofnęłam.. poddaję się, ale wierzę, na słowo, że pięknie było..

I coś bordowego, 3 kulki, obok bukszpanów... intryguje mnie co to jest.. a nie mogę sobie przypomnieć..

A i opuchlaki mam na takim etapie jak Twoje po nicieniach.. sie rozczarowałam Chyba trzeba dawać 10 razy większe stężenie, ale kto na to zarobi?? I niektóre larwy gotowe do dorosłości... porażka.. ale nie miałąm ochoty pisać o przykrych sprawach..
Madzenka 21:51, 08 maj 2014

bociek napisał(a)
Super, ze naladowalas akumulatory w Wiedniu Szkoda tylko, ze pogoda srednio fajna, ale na to wplywu nie mamy Zreszta w ogole majowka lipna byla pogodowo
Co do ciecia miskantow, tez przycinam dosc nisko, zeby nie sterczaly suche patyki

A foto watek super

Bociuś się nam odnalazł
Co do traw to trzeba odpowiedni moment wyczuć... Rok temu za póżno i za nisko ciachnęłam....
Madzenka 21:53, 08 maj 2014

agam napisał(a)

Madżenka jesteś wielka .

Mam nadzieję że się przydadzą fotorelacje w czerwcu cięcie z szablonami kartonowymi kulek a jeszcze ze dwa tygodnie cięcie zywopłotu grabowego