Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Juzia 09:29, 10 maj 2014

Miłego dnia Marzenko!
iwonaal 10:06, 10 maj 2014

Marzenko, mój grabowy żywopłot cięłam tylko w czerwcu i w sierpniu muszę zapisać, że w lutym również.
monteverde 10:33, 10 maj 2014

Miłego spotkania, no i fotki mile widziane
AlKa 12:31, 10 maj 2014

No i się doczekałam mam te paskudztwa. Koronkują mi lilaka a jakieś 2m od niego mam nowo posadzone rh i żurawki, w ziemi znalazłam małe larwy. Czy larwan zastosować na początek, czy co?
Madzenka 14:39, 10 maj 2014

Fotek nie ma , za to są liczne zakupy ale się obłowiłyśmy jednorocznymi , miętą, bazylią.... Ja równieź pomidroami. Gdyby mi ktoś dwa lata temu powiedział, że będę kupowała pomidory i truskawki powiedziałabym, źe na głowe upadl.
Piję kawę i biegnę sadzić surfinie, million bells i wilce.
Madzenka 14:40, 10 maj 2014

AlKa napisał(a)
No i się doczekałam mam te paskudztwa. Koronkują mi lilaka a jakieś 2m od niego mam nowo posadzone rh i żurawki, w ziemi znalazłam małe larwy. Czy larwan zastosować na początek, czy co?

Możesz zatsosować ale skoro skuteczniść umiarkowana a koszt wysoki to chyba lej gnojówkę z wrotyczy....
Madzenka 14:42, 10 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Marzenko, mój grabowy żywopłot cięłam tylko w czerwcu i w sierpniu muszę zapisać, że w lutym również.

To zaleźy od siły wzorstu. U mnie ma dobre wilgotne i słoneczne stanowisko, systematyczne nawożenie i rosną jak szalone dlatego trzykrotne cięcie u mnie jest konieczne. Zimowe szczególnie lubię bo można dokładnie skorygować kształt i wysokość zywopłotu. Bardzo ważne jest jednak cięcie przed ruszeniem wegetacji (gubieniem liści wiosną) gdyż graby żbyt pózno cięte płaczą.
Madzenka 14:44, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Zazdraszczam .....myślę teraz o tych grabach .....łeb mi pęka.....udanych zakupów buziaki

Nic na siłe. Graby fastigata w donicach lrzez cały sezon kupisz, nie musisz sadzić kopanych z gruntu.
Spokojnie przemyśl. A zapomniałam uprzedzic, ze fastigaty są łyse zimą, w przeciwieństwie do grabów pospolitych gubią liście..... Ale po kilku latach ozdobą będzie forma stożka. Wyobraż sobie z lampkami bożonarodzeniowymi
Madzenka 14:44, 10 maj 2014

Bogdziu, Aniu Monte i Juzia życzę pięknego dnia.
Selly 14:56, 10 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Fotek nie ma , za to są liczne zakupy ale się obłowiłyśmy jednorocznymi , miętą, bazylią.... Ja równieź pomidroami. Gdyby mi ktoś dwa lata temu powiedział, że będę kupowała pomidory i truskawki powiedziałabym, źe na głowe upadl.
Piję kawę i biegnę sadzić surfinie, million bells i wilce.

No, to liczymy na fotki surfinii i całej reszty