Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:16, 03 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, bardzo jestem ciekawa tych inspiracji kostrzewowo-lawendowych (czy to tylko te, do których podałaś linki?). Ja też mam dylemat z żurawkami, kostrzewy mi się podobają, ale np. berberys "Bagatelle" też fajnie wygląda przy jasnych kamieniach i pięknie wygląda cały rok w słońcu (poza zimą), tylko to bordo jest, nie wszędzie pasuje. Żurawki jakoś mi nie konweniują w słońcu (marnie wyglądają, co trzecia pada albo są nierówne), mam miejsce przed żywopłotem cisowym i tam chyba wylądują, tylko jak będzie już można przesadzać. Bardzo lubię też santolinę, pomomo jej kwitnienia na żółto, no i lawendę ma się rozumieć. Pozdrawiam serdecznie

Znalazlam mnóstwo inspiracji z santoliną i lawendą. Fantazyjnie jest cięta i ma niesamowity kolor łodyg. Będę o niej myśleć. Widzialam Twoją i bardzo mi się podobała
Madzenka 22:19, 03 sie 2013

Sebek napisał(a)
Madżen - z Waszymi inspiracjami to idzie zwariować Ale całkowite zmiany zostawię chyba sobie na inny ogród - może kiedyś będę go mieć Ale inspiracja tarasowa genialna...Będziesz robić takie kostki bukszpanowe? O ile takie kjjuby można nazwać kostką

Sebciu planuję takie kjuby z kulkami wewnątrz i tylko biale lilie latem. Wiosna biala magnolia i azalia jeszcze po bokach. Szkoda mi tylko trawek ale coś wymyślę.

Na pewno będziesz mial swój ogród, zaplanowany od początku, który i tak będziesz zmienial
Madzenka 22:20, 03 sie 2013

aga_k napisał(a)
Inspirację cudne Właśnie dlatego jak ktoś mnie pyta kiedy w końcu skończę przesadzać i coś zmieniać w ogrodzie to odpowiadam, że jak już nie będę miała siły trzymać w rękach łopaty

Bardzo dobra riposta Czyż to właśnie w ogrodzie nie jest piekne? Zawsze może być piękniej
Madzenka 22:21, 03 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

To też już mam zapisane od tygodnia, trafiłam także bo zwraca uwagę, uwielbiam takie figury

Danusiu i chyba takie kule w kwadratach nie są wcale skomplikwoane do wyczarowania?
Madzenka 22:23, 03 sie 2013

Konstancja30 napisał(a)
kostrzewa kojarzy mi się z wysokimi górami ... z górskim ostrym powietrzem i potokiem ... trawa wnosi taka lekkośc i tajemnicę i bryzę jakby od morza ... a lavande ... oj lawande to juz vent tego czegoś co fascynująco francuskie ... dlatego taką kombinację w skojarzeniu z mła widzę choć ... choć nie fiem Madżenka dlaczego to ty wymysliłaś mariaż idealny tego co ja kofam ??? ... bez bicia siem przyznam patrzyłam na te inspiracje i nie widziałam

Iza to nazwij tę rabatę Madżenkową
Taki pomysł był na CHFSh u Ulfa , w projekcie z czarną pergolą potem zobaczyłam kostrzewy u Toma Smithai od roku myślę gdzie te kostrzewy posadzić i wymyśliłam
Madzenka 22:24, 03 sie 2013

JulkAd napisał(a)
Czytam, że nieczasowa jesteś, a jak to robisz, że 10 stron naprodukowałaś, od mojego ostatniego wejścia?...pismo obrazkowe nadrobiłam i ciut poczytałam...buziam i miłej niedzieli życzę...tzn już na jutro

Bo jestem nieczasowa w przeciwnym razie byłoby 20 stron
Madzenka 22:26, 03 sie 2013

Konstancja30 napisał(a)
wieczorny obchód ... na raty ... ale zanim zapomnę ... jakie różyczki ??? ... Madżen obrazowo ... obrazowo ))) ...

no to zaliczyłam "1" i mus siem sszołerowac bo nasmarowałam się dziś antyufałami i chiba zjełczałam ... ...

Iza różyczki zostają dojdzie tylko ostry pink (Leonardo?) a golden celbration przesadzę koło kuchni ...

Ja kiedyś tak zjełczałam gdy się nowym balsamem rano przed pracą nawcierałam... W pracy zjełczałam... Na nogach i rękach... Brrrrrrr grrrrr
Enya73 22:29, 03 sie 2013

Ja też nieczasowa jestem aktualnie, ale zaglądam i macham z daleka
Mala_Mi 23:26, 03 sie 2013

Uspokoić to można siebie...ale rabaty???? Ja się poddałam
Widziałas mój przedogródek z lotu ptaka... i te moje kulki do posadzenia..... ???
To pomyśl o moich kulkach.. jak to uspokoić i z cisami skomponowac na Danusiowej.... to tak w ramach przerwy
Bo mój przód musi być z lekka uspokojony... taka psychoterapia na wstępie do chałupy.... by na wejsciu nie było zrzytu zębów. Tak dla dobra rodzinnego
Konstancja30 23:27, 03 sie 2013

asc napisał(a)
Uspokoić to można siebie...ale rabaty???? Ja się poddałam

to spróbuj teraz z rabatami ...