Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Sebek 10:45, 25 maj 2014

Jak zwykle plany na dużą skalę Korę z lawendy w sumie mogłaś pozbierać do worków, żeby sobie potem na zimę okryć trytomy czy inne wrażliwce U mnie niektóre tulipany powoli żółkną, a te z Janiny co miały być Exoticami kwitną w najlepsze....Jeszcze ani jeden płatek im nie spadł Chyba będę mieć kwitnące tulipany w czerwcu Sebuśkam
Enya73 10:52, 25 maj 2014

Piękne obrazki faktycznie jak z CHFS.
U mnie też trwa walka ze szkodnikami. Podobno Mospilan 20 SP ma najszersze spektrum działania na różne stadia rozwoju szkodników.
Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 11:46, 25 maj 2014

Sebek napisał(a)
Jak zwykle plany na dużą skalę Korę z lawendy w sumie mogłaś pozbierać do worków, żeby sobie potem na zimę okryć trytomy czy inne wrażliwce U mnie niektóre tulipany powoli żółkną, a te z Janiny co miały być Exoticami kwitną w najlepsze....Jeszcze ani jeden płatek im nie spadł Chyba będę mieć kwitnące tulipany w czerwcu Sebuśkam

Exotic też u mnie kwitły długo, ale żeby aż tak długo? ??
Madzenka 11:51, 25 maj 2014

quote=Enya73 napisał(a)] Piękne obrazki faktycznie jak z CHFS.
U mnie też trwa walka ze szkodnikami. Podobno Mospilan 20 SP ma najszersze spektrum działania na różne stadia rozwoju szkodników.
Pozdrawiam serdecznie

Wszyscy wszędzie polecają Mospilan, ale na zdobniczke za malo skuteczny, w ubjeglym roku 3x krotnie opryski nie pomogły. Dlatego teraz stosuje przemiennie różne środki
ana_art 12:55, 25 maj 2014

a ja ostatnio rozmawiałam z Panem w ogrodniczym i mówił że swojego buka potrafi pryskać na zdobniczkę kilka razy w sezonie i że strasznie trudno jej się pozbyć... czym mnie skutecznie zniechęcił bo buka...
leon60 13:05, 25 maj 2014

U mnie po jednokrotnym oprysku Mospilan sobie poradził w zeszłym roku pryskałam dwa razy i było ok
Kasiek 14:16, 25 maj 2014

Marzenko mialas racje ze rabata liliowcowa przed domem moze i bedzie ladna w sezonie ale poza nim...Hm Zmieniam ja

Wczoraj i dzisiaj wyciagalam tulipany...w wiekszosci tulipanow posadzonych z kawa, mlode cebulki ( te od macierzystycz) zaczynaja kwitnac(?)
Gabriela 16:34, 25 maj 2014

A ja właśnie wszystkie liliowce mam przed domem, bo wcześnie wychodzą wiosną i utrzymują liście do mrozów , a między nimi sadzę cebulowe - narcyzy i czosnki, liście których świetnie się kryją pod liliowcami.
Tyle że liliowce narzucają "ognisty" styl aranżacji, bo mają intensywne kolory.

Marzena, jak widzę Twój ogród, to wydaje mi się już zupełnie gotowy, a Ty ciągle masz niedosyt i zmieniasz
Zeta 17:34, 25 maj 2014

Madżen kupiłam kilka buksów i ok 25 traw turzyc brązowych i zielonych ...a i kupiłam tanio piękne szałwie niebieskie ......niestety moje graby fastigiaty dojechały lekko podeschnięte
Jak myślisz na tej rabacie pomieszać te trawy z szałwią czy dać jakieś plamy kolorów ??......
Acha żon mi kupił 8 cisów w formie kul na tą drugą rabatę z kamieniami .....no i co dalej z tymi cisami ....powielać te trawy???? Może coś innego...?
Poradzisz cosik
Nikita 18:26, 25 maj 2014

Marzenko u mnie zdjęcie dla ciebie...
Buziam...