Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

baraga1904 12:15, 29 maj 2014

...już też swoje rodki poskubałam...za dużo tego deszczu było, kwiaty nie przekwitly tak naturalnie tylko od deszczu padły szkoda że były tak krótko bo miałam ich dużo dzisiaj też pogoda do bani i nic ogrodowo nie zrobię...więc może joga dzisiaj?buziam....
Zielona 14:24, 29 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wg mnie na evergold są za jasne. Ale co to nie wiem, jedno jest pewne są piękne.
A skąd to zdjęcie? Może Danusia zidentyfikuje.

To fotka z realizacji Danusi, ale nie chciałam Jej fatygować, bo pisze, że ma urwanie głowy. Ze swojego postu - tak jak zapowiedziałam - usunęłam zdjęcie. Jest porządek i już nie ma cudzej fotki u Ciebie. Jeśli Ty też edytujesz, to już prawie pozamiatane będzie No.... tylko jeszcze Danusia by musiała edytować swoją odpowiedź i będzie zgodnie z zasadami
Zielona 14:31, 29 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Marzenka: Wg mnie na evergold są za jasne. Ale co to nie wiem, jedno jest pewne są piękne.
A skąd to zdjęcie? Może Danusia zidentyfikuje.

No oczywiście że Danusia zidentyfikuje w końcu to moja kompozycja , to Carex Evergold, była tak zametkowana choć jest bardziej żólta niż biała a zdjęcie pochodzi z ogrodu zimozielonego, szkoda że tam nie zapytałaś, odpowiedziałabym, nie wklejajcie po cudzych watkach zdjęć z innych ogrodów

Danusiu. Miałam pomysł, by zapytać autora kompozycji, ale pisałaś, że bardzo zajęta jesteś i... po prostu nie chciałam Cię fatygować w skądinąd błahej kwestii... Mój post zgodnie z zapowiedzią edytowałam i zdjęcie usunęłam. A Tobie baaardzo dziękuję, że akurat się pojawiłaś i znalazłaś chwilę na odpowiedź Niesamowite, że pamiętasz, co było napisane na metce rośliny sadzonej dwa lata temu
Gardenarium 16:04, 29 maj 2014

Zielona napisał(a)

Danusiu. Miałam pomysł, by zapytać autora kompozycji, ale pisałaś, że bardzo zajęta jesteś i... po prostu nie chciałam Cię fatygować w skądinąd błahej kwestii... Mój post zgodnie z zapowiedzią edytowałam i zdjęcie usunęłam. A Tobie baaardzo dziękuję, że akurat się pojawiłaś i znalazłaś chwilę na odpowiedź Niesamowite, że pamiętasz, co było napisane na metce rośliny sadzonej dwa lata temu

Nom, pamiętam dlatego, że mnie się wydawała za żółta, ale innej opcji chyba nie ma, albo Evergold, albo Variegatus. Variegatus jest siny bardziej, smutny.

Tutaj zamieściłam podobną fotkę https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=9

Instagram Ogrodowiska
Zielona 16:53, 29 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Nom, pamiętam dlatego, że mnie się wydawała za żółta, ale innej opcji chyba nie ma, albo Evergold, albo Variegatus. Variegatus jest siny bardziej, smutny.

Tutaj zamieściłam podobną fotkę https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=9

O! Dzięki Danuś za nazwy i namiary na inne fotki. Mnie właśnie podoba się ta "żółtość" i choć w wątku z zimozielonego podawałaś listę zakupów, kiedy sadziłaś rośliny przy ścianie wodnej, to właśnie nijak mi się miał evergold do koloru z fotek. Ale... muszę poprzyglądać się carexom, kiedy na dobre pojawią się w Ogrodniczych. Może trafię na takie cudne

Raz jeszcze dzięki! Wiem, jak zapracowana jesteś, więc aż mi niezręcznie, że dla jednej trawki zajęłam Twój czas.
tusiawka 22:52, 29 maj 2014

Marzenko zaglądam do Ciebie często i wzdycham do Twoich rabat.
Jagodaa 23:12, 29 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Marzenko zaglądam do Ciebie często i wzdycham do Twoich rabat.

a to zupełnie jak ja, tylko ja jeszcze do przeszklonej ściany wzdycham
malgorzata_s... 23:21, 29 maj 2014

Marzenko ja też często wiszę na płocie i podziwiam U mnie leje i nawet kosić się nie da
Buziaczki
Madzenka 06:49, 30 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Macham i czekam na zdjecia ogrodu hi hi hi

Wklejałam w śodę po 23 .....
Madzenka 06:51, 30 maj 2014

ana_art napisał(a)
Marzenka pytałam u zety o takie duże donicowe misy na oczko wodne, ale może to Ty podawałaś linka do przybytku w którym można je zakupić????

NIestey nie wiem Aniu. Jesli gdziś są to ceny po kilka tysięcy złotych...chyba lepiej odlew sobie betonowy zrobić....