Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Evchen 06:09, 07 sie 2013

I ja tu byłam.. nie lamentuję i nie pocieszam... ale to jakoś nie po kolei, żeby odszkodowanie dostać po pokryciu kosztów/szkody/.. to po co to odszkodowanie...zawsze myślałam, że przychodzi rzeczoznawca, wycenia, wypłaca i kupujesz.
bociek 06:41, 07 sie 2013

Madzen, trzymaj sie. I czekamy na Ciebie cierpliwie.

Bociskam i buziam siarczyscie
ana_art 07:02, 07 sie 2013

Evchen napisał(a)
I ja tu byłam.. nie lamentuję i nie pocieszam... ale to jakoś nie po kolei, żeby odszkodowanie dostać po pokryciu kosztów/szkody/.. to po co to odszkodowanie...zawsze myślałam, że przychodzi rzeczoznawca, wycenia, wypłaca i kupujesz.
a to różnie bywa, tak może działać AC, jednak w większości przypadków jest tak, że rzeczoznawca szacuje szkodę, naprawiasz, przedsawiasz fakture i na podsawie fakury Ci zwracają. Głupie to ale tak jest brrrr. eż mnie nurtuje en kabel? hmmmm a może o sprawka elektrowni-przepięcie, dowiedzcie się czy u sąsiadow nic się nie stało
Gabrysia_ 08:17, 07 sie 2013

Marzenko...jak to w życiu,jak nie urok...to przemarsz wojsk,ech!
Ciekawi mnie przyczyna tej awarii...
Buziam
Magda70 08:24, 07 sie 2013

ana_art napisał(a)
a to różnie bywa, tak może działać AC, jednak w większości przypadków jest tak, że rzeczoznawca szacuje szkodę, naprawiasz, przedsawiasz fakture i na podsawie fakury Ci zwracają. Głupie to ale tak jest brrrr. eż mnie nurtuje en kabel? hmmmm a może o sprawka elektrowni-przepięcie, dowiedzcie się czy u sąsiadow nic się nie stało

Aniu, tak działa AC właśnie jak opisałaś...aczkolwiek zawsze można zrobić cesję na zakład naprawczy...
W ubezpieczeniu mieszkania bywa raczej inaczej...
ale u Madżenki to prawdopodobnie awaria elektryczna to może być wina zakładu energetycznego i wtedy odszkodowanie leci z OC tej firmy...a tam juz trzeba rachunki przedstawić...
Aczkolwiek każda firma ubezpieczeniowa rządzi sie swoimi prawami....no i fima ma 30 dni na wypłatę odszkodowania...a jak tu żyć w tych czasach bez lodówki i innych sprzętów???

Pozdrawiam...
atena35 08:34, 07 sie 2013

To ja tylko trzymam kciuki.
Milka 10:46, 07 sie 2013

Trzymam kciuki, będzie dobrze, spokojnie wszystko załatwiaj, może ubezpieczenie da kasę?
Buziam Marzenko
Kindzia 11:16, 07 sie 2013

Dobra...to czekam grzecznie
martaibartek 11:26, 07 sie 2013

I ja wspieram i czekam
ana_art 12:25, 07 sie 2013

Magda ja wiem jak działają ubezpieczalnie nie jednolrotnie korzystalam jako klient ale rownież jajko naprawiający i wystawiający fv. Proces niestety jest czaso i nerwochlonny. Jeśli winny jest rejon energetyczny to dobrze by były szkody u sąsiadów (ale to zabrzmiało) inaczej trudno cos od nich wyegzekwować. Trzeba tez zwracać uwagę przed podpisywaniem polisy ubezpieczeniowej za jaki rodzaj przepieć biorą odpowiedzialność. Bo przepiecia mogą być rożne...