Coś je podgryza, skoro nie widzę ani ślimaków ani gąsienic to pewnie Opuchlaki.... Przez duże O.
Laurowisnie z tego powodu lubię, ze mają cudowną ciemnozieloną barwę i liście jakby je ktoś nabłyszczaczem potraktował mam też inne niższe gatunki. Chyba je jutro obfocę. Te za incredibal spelniły swoja rolę i wyrosly na piękny wysoki żywopłot w ciągu dwóch lat. Podwoiły swoją wysokośc. W innym miejscu te same nisko tnę.... I rosna na palącym słońcu i tak szybko nie przyrastaja
Ja już 3 róże u nich kupilam i wszystkie byly super w donicach pięknie zapakowane, ani jeden listek nie byłuszkodzony, mój wiosenny zakup to Centenaire de Lourdes Blanc jestem z niej bardzo zadowolona i Lugdunum też piękna róża i dostawa była super, po prostu miałaś pecha, reklamuj
Dziewczyny sprawdzicie róże u pani Beaty? Jam też ciekawa, choć tylko teoretycznie. Marzeno, moja Burgundy Iceberg - obcięłam jej kwiaty po posadzeniu, reszta się osypała. To niewysoka rabatowa róża (tak do 70 cm?)
Nie pokażę, bo ona między kamieniami posadzona w dole, które to kamienie czekają na pomysł.
Marzenko i Pszczółko.
U Karczegisów jest dużo angielek i można sobie pomacać
Są w oryginalnych zielonych donicach z herbami.
Niestety trochę zaniedbane i niektóre z plamami…
Gdybym była doświadczona w temacie róż, to bym się nie wahała, ale siem trochę bojam.
Moja też aktulnie przekwitła. Wg opisu to rabatkwa, do max. 1 m.
Ewuś chyba nie dma rady dostarczyć liliowca.... Mam nadzieję, że porzeźyje, zadołuję go.