Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:34, 09 sie 2014

Luki 22:04, 09 sie 2014

Co ja moge powiedzieć, hortki, trawy, buksy, Carexy, róże... no i Tytus (pomiziaj za uszkiem) Wszystko cudne i obfite.
Graby na przedpłociu robią ogromne wrażenie... w przyszłym sezonie to już będzie perfekcja.
Patrze tak na twoje kostrzewy i ja się do nich chyba nie przekonam jakoś nie odpowiada mi ten kolor, za bardzo kojarzy mi się z jałowcami, które jeszcze mnie w paru miejscach straszą CHociaż powiem, że moja nie była cięta, miała wyrywane pojdyńcze kłosy i wygląda chyba ładniej ale ja mam zaledwie 3 kępki.
Konstancja30 23:12, 09 sie 2014

perovskia bossska jest i ten jej niesamowity odcień ... widzę, ze w bliskim sąsiedztwie horti ... wiedziałam, że w telewizji kłamią ale nie wiedziałam, ze w necie też bo nie zalecali w okolicznościach gleby kwaśnej ... czytałam dziś, ze Twoja perovskia nic sobie nie robi z powszechnie uznanych dla niej warunków - teraz widzę ... u mnie czekają na wsadzenie ... dziś już nie zdążyliśmy

burgundy ice i first lady za kostrzewą ... obłędne ... wszystko mi się podobywuje bardzo ... i wszystko jak myślałam już rano jest w pełnej krasie

Madzenka 23:14, 09 sie 2014

Enya73 napisał(a)

Po 250 zł, Slender Silhouette, u nas nigdzie nie było. Ale molinie po 5 zł, ML po 15, a rozplenica rubrum po 10. U nas trawki są droższe. No szkoda, że n i e zapytałam Ciebie wcześniej. A termin niestety jedyny wolny. Ale możesz podać n a priiv ten namiar, na pewno się przyda.

Czyli dwa razy drożej niż ja kupiłam... Zaraz wpadnę do Ciebie, może wielkie są?
Matka 23:16, 09 sie 2014

Marzy mi się taka trawka jak u Ciebie
Madzenka 23:17, 09 sie 2014

Łukasz a który carex bo duźo ich mam
Madzenka 23:18, 09 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
perovskia bossska jest i ten jej niesamowity odcień ... widzę, ze w bliskim sąsiedztwie horti ... wiedziałam, że w telewizji kłamią ale nie wiedziałam, ze w necie też bo nie zalecali w okolicznościach gleby kwaśnej ... czytałam dziś, ze Twoja perovskia nic sobie nie robi z powszechnie uznanych dla niej warunków - teraz widzę ... u mnie czekają na wsadzenie ... dziś już nie zdążyliśmy

burgundy ice i first lady za kostrzewą ... obłędne ... wszystko mi się podobywuje bardzo ... i wszystko jak myślałam już rano jest w pełnej krasie

Iza perovskia lezy po ulewbpnych deszczach. Rośnie mimo wszystko w pewnej odległości od hortek.
Madzenka 23:21, 09 sie 2014

Leżę sobie drugi raz w tym sezonie na kanapie na tarasie. I gapię się na niebo, chyba będzie padać... Jest cudownie...
Bogdzia 23:21, 09 sie 2014

Ty stale jakieś ciężkie roboty sobie wynajdujesz.Nie umiesz spokojnie posiedziec????na tarasiku lub pod którymś drzewkiem? Straszny pracuś z Ciebie .Lubie takich ludzi ale o Ciebie juz sie martwię bo ile można stale pracowac. Trawki masz wystawowe ,sliczne. Miłej niedzieli , bez pracy jak obiecałas.
alinak 23:21, 09 sie 2014

Marzenka a może daj szansę tojeści , bo tak naprawdę wszystkie tojeści pokazują swoją krasę dopiero po 2-3 latach tzn .swoją docelową wielkość i wysokość .wiem bo obserwuje u siebie 3 odmiany tojeści i każda z nich dopiero po paru latach naprawdę wielka .trochę mi namieszaliście tą krytyką tojeści
ale ja tak mam że jak sama nie sprawdzę to opinii nie traktuję za pewnik.
taki niewierny Tomasz jezdem i tobie też radzę uzbroić sie w cierpliwość i poczekać z wywalaniem .
muszę cię zrugować że zauważyłam ,że za szybko chcesz mieć natychmiastowy efekt a przecie ty wiesz jakie rośliny potrafią być kapryśne.
cierpliwości Madżen.....cierpliwości . buźka