Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabisia 14:22, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ojciec Chrzestny, polecam ze względu na obsadę. Idealny w drogę samochodem i nie mogliśmy się oderwać po powrocie do domu

Marzenko, to telepatycznie się połączyliśmy
Ja z M., byliśmy wczoraj w Poznaniu i całą drogę słuchaliśmy Cobena (Niewinny).
Dziś M. "dosłuchuje" na joggingu

U nas to tradycja, że w trasie audiobooków słuchamy - mamy wrażenie, że droga jest dwukrotnie krótsza.
"Ojciec chrzestny" był u nas na tapecie w zeszłym roku - książka i film to już kilka razy wcześniej….

Całuski:***
Sebek 14:22, 17 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka czego słuchałaś ??? no jak ja usłyszę książka ... audiobook to zaraz muszę znać tytuł ... i nabyłam umiejętności słuchania audio ... kiedyś mówiłam "nie" ... za wolno było jak dla mnie ... teraz słucham ... kiedyś mówiłam "tylko książka" a teraz kocham Kindla ... nigdy nie mów nigdy ehhhhh

tymczasem mam słonecznie ... buziak

Ja teraz jestem na etapie e-bookow i fajnie się czyta Pierwszy raz w życiu przeczytałem książkę z własnej woli
stychaz 14:47, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu czego ja nie stosowałam.... Na dorosłe Apacz, Calyspo, kohinor, Mospilan
Na larwy: Ema5 z wrotyczem, nicienie larvanem, wrotycz w suszu ....... A rok temu podlewałam dursbanem... I co stwierdzam, że mam liście gorzej wygryzione niż sprzed walki... Panoszą się niemiłosiernie... Co ma być to bedzie....

Marzenko, miałaś jakieś pozytywne wrażenia z lania Ema5 z wrotyczem?
Ja ciągle się waham lać chemią na te larwy czy ekologicznie. A niestety czas goni i noce coraz zimniejsze.

Buziaki przesyłam
martika 16:39, 17 sie 2014

Marzenko, wiem, że masz u siebie horti Incrediball, czy one róznia się też wzrostem od Anabell? Dokadnie, czy można je utrzymać na wys. max 110cm?
Madzenka 17:02, 17 sie 2014

martika napisał(a)
Marzenko, wiem, że masz u siebie horti Incrediball, czy one róznia się też wzrostem od Anabell? Dokadnie, czy można je utrzymać na wys. max 110cm?

Martika moje incrediba sa bardzo ostro cięte wiosną i rosną trzeci sezon z rzędu na wysokosc max 1-1,2 m. I jakoś wszystkie równo rosna na tej wysokosci, zatem są dla mnie idealne, bo za plecami mają żywopłot z laurowiśni. Dzisiaj zdjęć nie pokaże, bo jestesmy w trakcie malowania i hortensje są zastawione stojakiem na drewno....
Zdjęcia wczęsniejsze

Płot z tyłu jest na lekkie górce ok 20 cm i ma 1,4m, zobacz ile brakuje im do płotu. Więc wg mnie bez problemu ostrym wiosnnym cięciem utrzymasz je na takiej wysokosci.
Madzenka 17:04, 17 sie 2014

Co do audiobuków, to słuchamy je w trasie, zawsze wspólnie z M bo ile mozna muzycznej sieczki w radiu słuchac i reklam suplementów tego samego producenta.... A że w piątek przjechaliśmy 700 km to z przerwami mamy 6 godzin odsłuchane
Madzenka 17:06, 17 sie 2014

stychaz napisał(a)

Marzenko, miałaś jakieś pozytywne wrażenia z lania Ema5 z wrotyczem?
Ja ciągle się waham lać chemią na te larwy czy ekologicznie. A niestety czas goni i noce coraz zimniejsze.

Buziaki przesyłam

Niestey nie mam.. jesli wytrułam larwy to dorosłe przeniosły się na inną rabatę.... Chyba taniej będzie po prostu lać wywarem z wrotyczy. wybuliłam na Ema5 sposro pieniędzy a efektu nie widzę....bo opuchlaki zrobiły mi kurpiowską wycinankę na rh i na limelght... Zatem Justyna lepiej w sklepie zielarskim kupić sproszkowaną wrotycz i zrobić wywar i lać niż wydać na Ema5.
Madzenka 17:10, 17 sie 2014

Na potwierdzenie, ze leżałam na kanapie... wprawdzie dużą część pod kocykiem ale czasami słońce wyszło...

A tu bez ozdobników moja rabat, na razie przed kolejnym tłoczeniem róż. Za rok jednak róże pokaża na co je stać

Uwielbiam widok mojej kulki (debiut lipiec 2014 z hortensjami bukietowymi)

A bukszpany tuz tuż przed cięciem
malgorzata_s... 17:16, 17 sie 2014

Marzenko nawet kolorek paznokietków do żurawek dobrany Wczoraj na grilu też pod kocykiem trza było siedzieć bo u nas temperatura nocami poniżej 10 spada.Dzisiaj postanowiliśmy więc ze znajomymi spotkać się przed południem jak jeszcze ciepełka można zaznać Chłodny wiatr jednak cały dzień pomimo słoneczka. Buziam
Madzenka 17:17, 17 sie 2014

I ta różanka przed kolejną odsłoną , w oczekiwaniu na debiut kłosów sesleri

po prawej bedą zmiany ... duże laurowiśnie pójda na tyły a w ich miejsce miniturowe. Musze jeszcze dosadzić vanille...

Tu też zmiany , te asymetrię rh trzeba naprawić. Może za dwa tygodnie? W plecy dostanie miskanty a na miejsce miskantów pójda rozplenice w dwóch rozmiarach... bo mi zjadły bukszpana

Pożarty bukszpan .... i pomyśleć, ze ma średnicę ponad 1m....