Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 12:46, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

TY nie Agnieszka!! Ana jesteś
Madzenka 12:49, 24 sie 2014

paniprzyroda napisał(a)
Marzenko, czy Ty masz gdzieś zwykłe formowane buki u siebie, jako żywopłot lub pojedyncze formy? Pozdrawiam. Dodam, że nowe fotki oglądam na bieżąco i ładuję akumulatory

Buka mam na razie jednego formowanego na płasko zasłania pompe ciepła. nie nadaje się jednak do obfocenia, bo wczoraj znów zawaliłam bazjlownik wykopanymi trytoamami i liliowcami. Zapraszam na fotki za rok, jak posadzone wiosną buki zacznę kształtować, na razie zarosły budlejami ale jesienią będę robiła rewolucję i może wtedy je rozepnę na linkach.
Dla Ciebie formowane graby. Tnę je wyłącznie, nie formuję za pomocą stelazy lub linek.
Na przedpłociu

A z tyłu mają być stozki ale nie miał ich kto wyciąc w czerwcu... czekają na zmiłowanie w next weekend. M Obiecał wleźć na drabinę ale niech skońćzy malować podsufitkę wiaty..
leon60 12:52, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Na przedpłociu

Doczekałam się przedpłocia ale pięknie ! marzę o takich grabach...
Madzenka 12:54, 24 sie 2014

Znalazłam wczorajsze zdjęcia... Zresetowała mi się data w aparacie i były w 2008-01-01
Zatem mamy zdjecia z wczoraj i z dzisiaj
Wejście do domu w jasniejszych kolorach. Ustawienie donic nie finalne bo jeszcze przechowujemy pod wiata narzędzia i fot nie moge robić

Aha wianek juz powiesiłam... pomalowałam na ten sam kolor

I nie patrzymy na granatową taśmę, podsufitka czeka jeszcze na drugie malowanie
Madzenka 12:56, 24 sie 2014

leon60 napisał(a)

Doczekałam się przedpłocia ale pięknie ! marzę o takich grabach...

Ola nie mam czasu odplewić za płotem...co dwa tygodnie ostre plewienie.... ale jeszcze jesienia bedę dosadzać.... Zatem kamyki czekaja w kolejce na czas włascicielki.. właśnie mijają dwa tygodnie od ostatniego plewenia..
tak wyglada lawenda z kosztrewą ... brr jakie chwasty...

Stwierdziłam, ze kostrzewę posadze jednak w większych odstępach... i mma jeszcze ochotę na jakieś szarości po całości... myślę o santolinie aby zrobić takie szare poduchy.... ma ktoś koncepcję co w takim kolorze mogę znaleźć.... i żałauję że posadziłam zebrinusy... byłby czad z Mornig lightami.... może wymienić?????
Madzenka 13:00, 24 sie 2014

Czas drugiego tłoczenia róż. Niezawodna bonica
waldek727 13:00, 24 sie 2014

Marzena2007 napisała:

ja mam kompostownik 3 komorowy.... już mam 2,5 komory pełne... jedna komora juz roczna bedzie służyła do kopczykowania róż.... Ale ja przerabiam tyle zielska, ze nie nadążam i komory nie osiadają mimo podlewania. Zaraz doczytam, chyba muszę sobie robale dokupić aby szybciej żarło
Zwykle na bio wywalamy trawę, gałęzie z cięcia i gałązki róż, zdechłe zagrzybiałe rośliny..... a powinnam do kubła... ostanio wywaliłam chyba z 4 bukszpany z grzybem. nie będę ich ratować bo mi prędzej cały ogród zachoruje...

Super!!!
Jak będziesz w Warszawie to zapraszam na Żurawią, na najlepsze sałatki w Stolicy.
Pogawędzimy sobie trochę o ogrodach które żyją w zgodzie z naturą.
PS.
Marzenko. Rośliny zainfekowane grzybem lub ich chore części zielne należy natychmiast spalić. Może źle zrozumiałem, ale nie można takich roślin poddawać kompostowaniu nawet po ich rozdrobnieniu.
WilczaGora 13:01, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Znalazłam wczorajsze zdjęcia... Zresetowała mi się data w aparacie i były w 2008-01-01
Zatem mamy zdjecia z wczoraj i z dzisiaj
Wejście do domu w jasniejszych kolorach. Ustawienie donic nie finalne bo jeszcze przechujemy pod wiata narżedzia i fot nie moge robić

Aha wianek juz powiesiłam... pomalowałam na ten sam kolor

I nie patrzymy na granatową taśmę, podsufitka czeka jeszcze na drugie malowanie

Marzenka !!!
wejście B O S K I E !!!
ale jeszcze coś małego moją uwagę przykuło ....wybacz ale popłakałam się ze śmiechu: "przechujemy pod wiata" - dość mocne
to musi być jakaś mega oryginalna czynność ogrodnicza
cudnie Ci to wyszło

macham i buziaki ślę !!!
Madzenka 13:01, 24 sie 2014

Okrywowe : fairy i aspirin rose
Madzenka 13:04, 24 sie 2014

waldek727 napisał(a)
Marzena2007 napisała:

Super!!!
Jak będziesz w Warszawie to zapraszam na Żurawią, na najlepsze sałatki w Stolicy.
Pogawędzimy sobie trochę o ogrodach które żyją w zgodzie z naturą.
PS.
Marzenko. Rośliny zainfekowane grzybem lub ich chore części zielne należy natychmiast spalić. Może źle zrozumiałem, ale nie można takich roślin poddawać kompostowaniu nawet po ich rozdrobnieniu.

Czuję się zaproszona.....
A gdzie ja mam to spalić? Sąsiedzi mnie wyeksmitują...

Jelsi tylko mogę wywalam do kublła taki chore rośliny, chyba że zbyt duże