Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Agania 22:29, 28 sie 2014

Ja w kocyku cały czas od wtorku, tak zimno, dzisiaj rano było 11 stopni, po pracy posadziłam resztę brakujących wrzosów, tylko dlatego, że słonko wyszło kiedy ja zdążę pomyśleć o różach, berberyska jednego przesadziłam, inspiration mnie intryguje.....wracam szukać fotki

Nie znalazłam ,a le wujek google napisał nakrapiany, malutki i gęściutki...czyli fajny
eMa kuruj

Pozdrawiam Marzenko
Madzenka 07:00, 29 sie 2014

Dziękuję, że zaglądacie.
Pogoda u mnie nie najgorsza, wręcz sucho...ale od kilku dni męczyła mnie migrena taka że żyć nie można... Wróć to nie migrena tylko ból głowy, bo gdyby to była migrena nie byłabym w stanie do Was zajrzeć...

Pragnę donieść, że M zdrowieje więc jutro oszlifuje resztę deseczek a ja sobie powolutku pomaluję. Chyba czeka mnie cięcie bukszpanów? I może potasem podleję rosliny. Mimo systematycznego nawożenia, niektore znów demenstrują niedobory składników odżywczych. Nie wiem o co chodzi.... Skoro powojnik Rubens beldnie i ma niektore listki żótawo- blade to objaw niedokarmienia?
Madzenka 07:00, 29 sie 2014

Dziękuję, że zaglądacie.
Pogoda u mnie nie najgorsza, wręcz sucho...ale od kilku dni męczyła mnie migrena taka że żyć nie można... Wróć to nie migrena tylko ból głowy, bo gdyby to była migrena nie byłabym w stanie do Was zajrzeć...

Pragnę donieść, że M zdrowieje więc jutro oszlifuje resztę deseczek a ja sobie powolutku pomaluję. Chyba czeka mnie cięcie bukszpanów? I może potasem podleję rosliny. Mimo systematycznego nawożenia, niektore znów demenstrują niedobory składników odżywczych. Nie wiem o co chodzi.... Skoro powojnik Rubens beldnie i ma niektore listki żótawo- blade to objaw niedokarmienia?
AlKa 07:55, 29 sie 2014

Odnośnie krokusów podobno w realu ktoś widział na kg tanio.
Pozdrawiam i życze weekendu bez bólu głowy
Madzenka 18:48, 29 sie 2014

Taaaa poszłam do Obi po Tikkurilę... wróciłam bez za to z cebulami... Jakie cudeńka kupułam
Kupiłam Angelique w dobrej cenie 30 cebul po 17,99 zł czyli wychodzi po 60 gr. W Benex są po 68 gr... A zamówiłam.
Kupiłam same ostre kołory róż, biały z pstrokatym różem , białe narcyzy thalia, ktore uwielbiam i 100 krokusów...
19:28, 29 sie 2014
to jednak na manowce cie zawiało ale jak dobra cena to moze nie tak żle

ja kupilam te krokusy Vernus mix bo duze cebulke maja ...to moze i beda wysokie i wielkie? zobaczymy
Madzenka 19:45, 29 sie 2014

I co robię teraz? Klikam klik po necie oglądająć tulipanki....
Lukasz2013 19:47, 29 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja podobnie. Juz zamowilem ponad 100 szt. Tulipków i czekam na cebulki.
Syla 19:51, 29 sie 2014

Klikasz za cebulami .... kupujesz a ja się szykuję do rewolucji trawnikowej i nie tylko

Sprawdzałaś ph przy roślinach ??? ktoś mi kiedyś powiedział że prawidłowe ph ma wpływ na pobieranie składników z gleby ....

choć po wizycie u prof... rośliny dużżżo potrzebują magnezu i żelaza .... rolnicy bardzo narzekają , że pomimo nawożenia rośliny są mocno żerne w te składniki ostatnimi czasy ....
Juzia 19:57, 29 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Hehehe