W lipcu musiałam spalić dwie kule bukszpanowe, co grzyb je zjadł doszczetnie(na marginesie - obie nabyte w Obi).
Czekałam do 1 w nocy, zanim sąsiedzi poszli spać
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Czy ta brzoza long trunk przyrasta Ci na wysokość? czy tylko zwiększa objętość?
Potrzebne mi są niewielkie, ale szybko rosnące drzewa. Gęstość mi odpowiada,ale jeśli ma trudności ze wzrostem w górę to odpada, mimo, że ładna.
I jeszcze pytanie dot. grabów - ten przyrost 1 m to w górę czy też na boki?
Akumulatorowe prawisz .... dobrze , dzięki ... Mój M również z Boschem współpracuje Muszę zakupić ... prace będą szybsze i mniej wyczerpujące
Nie znalazłam nigdzie niusów nt ... szybkości działania środka przeciwgrzybicznego ... Nie zawracaj sobie mną głowy i nie szukaj ...Wiem, że jesteś nieczasowa ... Jutro zabieram bukszana do lekarza , zobaczę jaką diagnozę postawi i się przy okazji wszystkiego dowiem...
Co do trawnika w płytach to tak mi się wyrwało ... sama wiesz jak będzie dobrze
pamiętam chwile jak obsadzałaś ten zakątek ... ale czasu już minęło
pod żwirek u siebie również dałam szmatę i nie żałuję ... z niej przyjemniej wyrywa się chwasty
Madżenno, dziękuję za kwiatki. Żółta kuchenna rabata - to "moja" rabata. To miejsce jest jakoś najbardziej wyjątkowe. Mówią, że kuchnia sercem domu. A mnie się wydaje, że kuchnia jest też sercem ogrodu. I to serce jest tak troszkę "z boku".
Podaj na PW proszę, gdzie zamówić cebule (żółte tulipany i kolorowe krokusy) - nie mam żadnego doświadczenia w takich zakupach.
EDIT: serce z boku, czyli tak ma być. Cebulowe dziewczyny już podały namiary i mam z głowy. Klik, klik (...) i .... masa sadzenia.
Marzenko, u Danusi lista roślin, które będą nagradzane zieleń to życie; jest tam cudna róża Capricia, chyba też w twoim guście i parę innych nowinek, zachwycił mnie różowy berberys
pogodę mamy chyba się trochę utrzyma