Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 17:11, 07 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Marzenka, to dzięki temu smaczkowi ten ogród jest tak rozpoznawalny i wyjątkowy, to fajny element, a mnie zachwyca ciągle.

Jeszcze dodam, karmnik w tym przypadku jest idealny bo udaje mech, w dodatku żółty, jednak karmnik to karmnik, nie jest zbyt długowieczny. Musisz go co kilka lat wymieniać, żeby stale młody był. Taki już los pracowitego ogrodnika

Danusiu zatem dla Ciebie karmnik

Macierzanka out w ciagu tygodnia Karmnik bedę odmłądzać. Lubie go po przycieciu w kwadraty.
Madzenka 17:12, 07 wrz 2014

Lawenda podniesiona wiosną, rozpiaszczona znów choruje... 5 szt musiałam wymienić... Jesli po wyżwirowaniu padnie to już chyba będę ją piętrowo sadzić...
W tej dziurze na zdjeciu jest młoda sadzonka
Gardenarium 17:13, 07 wrz 2014

Z jakiego drewna masz taras? zapomniałam, modrzewia? bo chcę aby w ogrodzie z lustrem też był szary, ale mam z bangkirai i na szaro można tylko pomalować, bo drewno jest brązowe, zaolejowane też będzie brązowe. Czy masz pomalowane?

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 17:14, 07 wrz 2014

Róża Princess Alexandra of Kent dla Izy. Zobacz jak inny ma kolor u mnie w pierwszym dniu rozkwitu. Podobno potem różowieje. Jedno jest pewne ma pełno pąków , obficie kwitnie

I red Leonard da Vinci ach kocham te Leosie

I "stary" zawilec.. marnie u mnie przy grabach rosną, chyba żywopłot im wypija wodę???
Madzenka 17:16, 07 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Z jakiego drewna masz taras? zapomniałam, modrzewia? bo chcę aby w ogrodzie z lustrem też był szary, ale mam z bangkirai i na szaro można tylko pomalować, bo drewno jest brązowe, zaolejowane też będzie brązowe. Czy masz pomalowane?

Danusiu mam z modrzewia. Jednak z powodu nie olejowania go przez dwa lata...(czekałam aż zejdzie czarny kolor) za bardzo chłonie olej i musze go pomalowac 3 raz... aby wyrównac smugi...ale wreszcie kolor Tikkurilla Kivi jest ok W słońcu nawet lekko srebrzysty,
Madzenka 17:16, 07 wrz 2014

Zmykam bo musze przed nocą dojechać do Warszawy....
Gardenarium 17:18, 07 wrz 2014

Ciekawe jakby się sprawdził na bangkirai, ale strasznie oleiste jest to drewno, koloru nie przyjmie, chyba...hmm. może pomalować kawałek drewna na próbę?

Instagram Ogrodowiska
leon60 17:21, 07 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Świetnie to wszystko razem współgra, bardzo mi się podoba
Kivi super, masz może zbliżenie ? Muszę pokazać eMowi bo tak chce pomalować deski na ogrodzenie
gusiarz 17:28, 07 wrz 2014

Marzenko - pytałaś o gracki na różance. Nadają się jako tło oczywiście, ale... najlepiej by róże posadzić w sporej od nich odległości. Miałam (i jeszcze mam, ale do jesieni) posadzone pod grackami róże na rabacie podwyższonej... gracki je zgłuszyły. Kępy z nich urosły, że różom brakowało światła. Myślę teraz co by tam posadzić w zamian. Róże pojadą do pienińskiego.
Buziaki... twój ogród to ideał... dla mnie niedościgniony
AnaAn 19:12, 07 wrz 2014

Madżen, Danusia ma rację, że ten karmnik to taki trochę znak rozpoznawczy Twojego ogrodu. Cieszę się, że Cię do tego przekonała
Doczytałam, że znowu przemeblowujesz swojego czerwonego Leosia...
Wybacz, że nie odpowiedziałam od razu na pytanie, ale wiesz, już Ci pisałam o moim opóźnionym zapłonie (ha ha). Nie mam czerwonych róż, więc też mądrować się na ten temat nie będę, ale chyba nie bardzo by mi przeszkadzało zestawienie tej róży z księżniczką Aleksandrą
PS Ciekawa jestem jakie sąsiedztwo wykombinowałaś dla Mme Knorr.