Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Iwk4 23:28, 06 wrz 2014

Ja w sprawie żwirku: U wielu z nas żwirekby wygrał z macieżanką i poleciałby po całości. U ciebie Mażenko zawsze jest oryginalnie i inaczej, więc może niech macieżanka zostanie? Tylko to w środku usuń, tak jak Ana sugeruje.
Pozdrawiam. Czytam u ciebie jak codzienną prasę. Dziś musiałam się wypowiedzieć.
monteverde 23:47, 06 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Olej do tarasów śmierdzi ropą a w słońcu było u mnie dzisiaj +42 stopnie.. W masce udusiłabym się .....M w pracy, córka w pracy a ja sama malowała, gdybym padła to tylko Tytus mógł mnie reanimowac... No może jeszcze sąsiedzi...

Ja tak miałam jak pryskałam Score, jak mi się nie dobrze zaczęło robić to po maseczkę poszłam
Sebek 00:31, 07 wrz 2014

Szczerze wywalilbym ten karmnik chociaż sprzed samego tarasu, po bokach niech sobie rośnie Wtedy byłoby tam "czysto"... Jednak w rzeczywistości może to wygląda całkiem inaczej, tzn. lepiej, wiec jak Ci pasuje to zostaw
JoannA 09:05, 07 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Szczerze wywalilbym ten karmnik chociaż sprzed samego tarasu, po bokach niech sobie rośnie Wtedy byłoby tam "czysto"...

Popieram Twój pomysł Sebku
ewakatowice 14:35, 07 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj fragment prac ze żwirkowania
Najpierw walczyłam sama...potem dojechał M i poszło już szybko. Cała lawenda została zażwirkowana, podjazd oraz miejsce po karmniku ciemnozielonym... Taras po pierwszym olejowaniu ...nie patrzymy....

Taras przed drugim olejowaniem...

Jutro musze to udeptać. Wyciepać macierzankę?

Oszałamiająco pięknie!
Macierzankę bym wyplewiła
Natomiast karmnik sam w sobie wygląda bardzo efektownie w żwirku, fajnie odbija…
Jednak masz po obu stronach przy tarasie w równiusich obwódkach bukszpanowych „busz” i dla tej harmonii bym wydłubała wszystko

Madzenka 15:29, 07 wrz 2014

MOi drodzy ja na zdjęciach ktorych nie pokazuję mam ponad 100 m2 kostki granitowej, dlatego bardzo długo się wzbraniałam przed żwirkiem ale chwasty wygrały...dlatego macierzank usunę ale karmnik wygląda calkiem dobrze. Myśle tylko jak postarzyć ten żwirek bo nie konweniuje z zamszoną kostką granitową....
Gardenarium 16:56, 07 wrz 2014

Mnie się "podobywuje" najbardziej z karmnikiem, nie widzę opcji żeby go nie było

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 16:57, 07 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Mnie się "podobywuje" najbardziej z karmnikiem, nie widzę opcji żeby go nie było

Uffff kamień z serca i M sie ucieszy
Gardenarium 17:05, 07 wrz 2014

Marzenka, to dzięki temu smaczkowi ten ogród jest tak rozpoznawalny i wyjątkowy, to fajny element, a mnie zachwyca ciągle.

Jeszcze dodam, karmnik w tym przypadku jest idealny bo udaje mech, w dodatku żółty, jednak karmnik to karmnik, nie jest zbyt długowieczny. Musisz go co kilka lat wymieniać, żeby stale młody był. Taki już los pracowitego ogrodnika

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:10, 07 wrz 2014

Ja też wiele roślin wymieniam jak kiepsko coś wygląda po zimie, kosztowna to sprawa, nie powiem. Trzy lata temu, po Święcie Róż odbyło się wielkie cięcie, a po cięciu - choroba Cylindrocladium buxicola, które dziesiątkuje bukszpany w Europie. Miałaś ją? sypały się liście? Moja wymiana wtedy kosztowała majątek, aż do zwątpienia w ideę bukszpanową.

W porównaniu z tym, karmnik to pikuś
Ciężki to los. Wymiany z innego powodu mogą być tylko przyjemne i ekscytujące.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies