Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:38, 09 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
U nas leje od wczoraj, spadło morze deszczu
+ 14 stopni wieczorem było ...
Marzenko, wczoraj wstawiłam u mnie metamorfozę rabatki e-Musiowej
Pozdrawiam.

Widziałam Iwonko, chylę czoło pełna podziwu!
Iwk4 23:50, 09 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Stosunkiw wodne Ewuś to ja mam wysokie
Najgorsze jest to, że róże wypuszczają paki liściowe... Obawiam sie co bedzie gdy nadejdą mrozy a mają wrocić w ciągu 2 tygodni...

A ciemierniki moźe kupię na Gardeni?

Marzenka, u mnie róże wcale nie zrzuciły liści, pączki kwiatowe nic sobie nie robią z mrozów.
Jak byłam dzieckiem, słyszalam kiedyś przepowiednię, ze w Polsce będzie tak ciepło, ze pomarańcze na drzewach będą rosły. Wtedy w to nie wierzylam, teraz bym nie polemizowała
monteverde 00:38, 10 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Aniu kolory jak zwykle moje
Red eden rose Milland - jesli nie spełni moich oczekiwan kolorystycznych pójdzie do teściowej.
Oraz austinki:
Young Lycidas
Fisherman's Friend
Heatclif
Royal jubilee

I jedna perełka biała o ktorej marzę. Bo mam plan zrobić jedną rabate biała ale to dopiero w roku 2016, na razie będzie jeszcze żółta. Zakupilam zatem Claire Austin

Wszystkie sprawdziłam piękne róże no i pięknie pachnąpiwonie posadzisz między różami?
Madzenka 10:40, 10 sty 2015

monteverde napisał(a)

Wszystkie sprawdziłam piękne róże no i pięknie pachnąpiwonie posadzisz między różami?

Aniu piwonie już rosną na rabacie różanej a kolejne rownież do nich dołączą
Piownie w przewadze bladoróżowe, bo jestem zakochana własnie w takich. Mam dwie drzewiaste (jedna kupiona rok temu to będzie dopiero jej pierwszy sezon) a druga po przeprowadzce ze starego ogrodu i dwukrotnym przesadzaniu oprotestowala kwitnienie... Ale czekam, że kiedyś nastapi ekslozja piwoni

Ah roże, jestem juz trwale porazona chorobą. Od czerwca ubieglego roku mam stworzoną tak dłuuuuuga liste chciejstw, że wystarczy mi zamowień na kilka lat. Na razie w przewadze u mnie są austinki ale w tym roku zaczynam się poznawać z innymi
Madzenka 10:41, 10 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Marzenka, u mnie róże wcale nie zrzuciły liści, pączki kwiatowe nic sobie nie robią z mrozów.
Jak byłam dzieckiem, słyszalam kiedyś przepowiednię, ze w Polsce będzie tak ciepło, ze pomarańcze na drzewach będą rosły. Wtedy w to nie wierzylam, teraz bym nie polemizowała

U mnie naszczęscie róze w czasi ostanich przymrozkow trochę zgubiły liścia, ale ta dzisiejsza pogoda, eh

Też kiedyś myślalam, źe nastapi trwałe ocieplenie klimatu, potem nadeszły zimy z temp do -30 stopni we Wrocławiu i wymroziły mi rosliny w donicach (kosztowne...) potem znów ocieplenie, potem znów mrozy... Zatem owszem przyzwyczajam sie, że bywaja bardzo łagodne zimy we Wrocławiu ale potem mogą nadejśc takie ktore wyrządzą spore szkody w ogrodzie.
A pomarancze to sobie mogę hodować w ogrodzi zimowym, ale jakos mnie na razie nie pociagają. Na razie myslę o drzewku oliwnym , formowanym, które kiedyś osiągnęłoby duze rozmiary
Madzenka 10:42, 10 sty 2015

Od wczoraj u nas intensywnie pada i aktulanie jest +7 ale ma być +13...

Dlatego siedzę sobie przy kawce i czytam artykuły o kolejnych roślinkach
agniecha973 10:45, 10 sty 2015

Serio jeszcze róże domówiłaś!? Ha ha ha. No różyczka, ale jakaś wersja nieuleczalna. Ja nie razie nie wchodzę na róże, bo to się może źle skończyć. U nas +11. Pozdrówka.
Madzenka 10:47, 10 sty 2015

agniecha973 napisał(a)
Serio jeszcze róże domówiłaś!? Ha ha ha. No różyczka, ale jakaś wersja nieuleczalna. Ja nie razie nie wchodzę na róże, bo to się może źle skończyć. U nas +11. Pozdrówka.

Agus ale zamówiłam w szkólce wrocławskiej, ktora ściaga róźe od Austina. Mam już kilka ich róż i sa dorodne, ale droższe niż austinki z polskich sklepów internetowych . Licze na obfite kwitnienie już w tym sezonie

I jesli popełniłam błędy i jakieś róze nie soelnią moich oczekiwań bez pardonu wymienie na inne
Mirella 10:50, 10 sty 2015

Będą róże, super, wpadnę na relację z tego wydarzeniamacham
Loosiuu 11:36, 10 sty 2015

Marzenko doczytałem o Gardenii Sobota?