Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 10:25, 15 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Wszyscy piszą obłednie, bosko, no nie można ominąć Marzenko Twojego ogrodu, po prostu trzeba zajrzeć a nawet chcę zajrzeć, bo to wielka przyjemność. Lubię perfekcję Ślicznie.

Danusiu do obłędności i boskości to nie dla mnie droga Wiele osób traktuje mój ogród jako osiągalany dla zwykłego smiertelnika, bo Twój nam się wydaje tak boski i perfekcyjny, a przez to nieosiągalny. Twój ogród jest tak idealny, że aż wiele osób uważa, że nie uda się im samodzielnie stworzyć ładnego ogrodu.
Z uporem maniaka będę jednak powtarzać wszystkim, że podstawą jest projekt architekta a potem moźe być samodzielna realizacja. I wbrew pozorom koszt wykonania projektu koncepcyjnego przez Ciebie nie jest poza zasięgiem forumowiczów. Jak widzę gdy czasami ktoś się męczy z ksztaltem rabat, to widzę się przed 10 laty.... przykłady ogrodów np. Syli czy Ani Art są najlepszym dowodem na to, że w oparciu. twój projekt można stworzyć przepiekny ogród i nawet świetny projekt można jeszcze udoskonalać Teraz czekam na finał ogrodów Tosi i Baragi wg Twojej koncepcji. Podglądam, uczę się i kopiuję O zimozielonym czy Ogrodzie z lustrem nawet nie będę wspominać. Zimą obejrzę sobie te kilkaset stron, strona po stronie i popatrzę, co mogę jeszcze zmienić
I powtórzę to co już napisałam, teraz zmieniam ogrod ale już rozsądniej. Powiedziałaś mi w ubiegłym roku, że dopieściłabyś mój ogród staram się to powolutku zrobić. Za Twoją sprawą pokochałam trawy i podglądam połączenia w Twoim ogrodzie i realizacjach Gardenarium . Nasladując Ciebie chcę aby mój ogród wyszedł za płot
Ja często kupuję takie niekształtne rosliny (graby w podjeździe, bukszpany) i zamierzam pokazać niedowiarkom, że cierpliwość i odpowiednia pielęgnacja da w przyszlości dobry efekt. Ja to jednak traktuję jako hobby i relaks odstresowujący mnie po codziennych zmaganiach .
Madzenka 10:26, 15 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)

Ładniejsza lawenda ma krótsze kwiatostany, bardzo ciemnoniebieskie.
Ostatnio sadziłam odmianę 'Anna', ma krótkie i bardzo sztywne kwiaty.

Danusiu ktory to ogród? Z Metmorfoz?
Madzenka 10:28, 15 wrz 2013

Pawlus napisał(a)
Marzenko-tym przesadzaniem dążysz do perfekcji, którą i tak widać na każdym kroku. Trawy masz czaderskie-trochę się boję tych Gracillimusów u siebie-ale trawki zawsze można przesadzić.
Kwadrat z magnolią taki idealny-też u siebie robię tylko wrzośce mam w środku. Wolałbym coś innego, jednak lawenda odpada-za mało słońca by miała...

Ja kombinowałam pod magnolia jak koń pod górkę.... Ale obiektywnie stwierdzam, że kostka z bukszpanów wystraczyłaby. Zamierzam magnolię ciut podkrzesać, dosadzić bukszpanów. Tylko kłosy red barona będa ją zdobić jesienią
Madzenka 10:29, 15 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Zazdroszczę ogrodu zimowego. Można poszaleć z roślinami do schowania zimą. Bambusy robią klimat. Pokazuj ich więcej .

Pokażę je zimą zastepuja mi firany, gdy podnoszę żaluzję i dają schronienie na kanapie przed wścibskimi
Slawko 10:31, 15 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

THE END

Na koniec zostawiłaś bombę! Boskie Z tymi stronami to śmigasz z prędkością światła Pozdrawiam
Madzenka 10:32, 15 wrz 2013

aga_k napisał(a)

U mnie na razie lepiej wygląda blue scent i cały czas kwitnie, wiec jeśli tylko wiosną będzie wyglądała równie dobrze to ją posadzę

Problem polega na tym, że zwykle dostępna jest lawenda NN lub hidcote .... Teraz odkryłam na giełdzie dostawcę konkretnych odmian lawendy na raize mam wystraczającą liczę, jednka gdy nadejdzie czas wymiany wiem jakiej szukać. W przyszłym roku będę testowac viva, prezent od Izy
Madzenka 10:40, 15 wrz 2013

Slawko napisał(a)

Na koniec zostawiłaś bombę! Boskie Z tymi stronami to śmigasz z prędkością światła Pozdrawiam

Bomba będzie za kilka lat... A'la boski Luciano inspiracja jest tu
dorciabe 10:41, 15 wrz 2013

Marzenko nadrobiłam zaległości z jednego dnia! Czapki z głów i klękajcie narody i nie wiem co jeszcze
Madzenka 10:45, 15 wrz 2013

Skoro myślimy teraz o tulipanach polecam art Danusi nt łączenia tulipanow z innymi roślinami.
Sebek wielkie dzięki za linka
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach/photos
Madzenka 10:59, 15 wrz 2013

Jesli komuś nie odpowiedziałam na pytanie będę wdzieczna za przypomnienie
pozdrawiam wszystkich zaglądających