Ciągle myślę o połączeniu białych tulipanów z szafirkami. Pod moimi pseudograbami w obwódkach bukszpanowych będą odciągać uwagę od pachruszczy a bukszpany zakryją zasychające listki. Musze zatem dokupić jednolitych białych tulipanów najlepiej montreaux lub china town...... Obym zdążyła wszystko posadzić przed Bożym Narodzeniem...
od kiedy wstałam w te cebulkowe inspiracje się wgapiam ... donice ... u mnie chyba tylko donice w różnych kombinacjach bo za mało mam areału by znieść potem zasychające liście ... no i powalają mnie te białe ...
i to bardzo niebezpieczne bo od tygodnia walczymy z tym jak "opitolić" ścianę garażu ... była koncepcja drewniana ... była koncepcja betonu ... a teraz pojawiła się koncepcja biała ... Madżen i jak żyć )))) ...
dzięki .... może uda mi się przez zimę pomalować moje donice na biało .... bo przy tych wszystkich kolorach w moim ogrodzie biały będzie chyba naj naj ....- z obawami oczywiście co do nasadzeń to jeszcze jestem w proszku .... nic jeszcze nie postanowione ...
myślę , że dopasuję wkładki do donic które posiadam , zadołuję w ogrodzie na zimę a na wiosnę przeniosę do pomalowanych już donic .....
szare donice i różowe tulipany będzie ślicznie .....