Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

stingietka 22:46, 05 paź 2013

Marzenko - na początku chciałam Ci pogratulować pięknego ogrodu! Jest w nim wszystko co mi się podoba!

Ja swój ogród na razie będę tworzyć ale z pewnością będę Twój ogród oglądać i z niego czerpać inspiracje trochę tych stron mam do przeczytania jeszcze

Widzę, że na tarasie masz bambusy, którymi się chyba odgradzasz od sąsiadów. Powiedz mi, jaką masz odmianę i jak się u Ciebie spisuje. i jak z zimowaniem bambusów sobie radzisz?

zastanawiam się czy u siebie na tarasie nie posadzić własnie bambusów - chodzi mi własnie o stworzenie takiego szpalera na granicy mojego tarasu i sąsiadów - i tutaj wydaje mi się, że bambus idealnie się do tego nadaje.
Madzenka 23:39, 05 paź 2013

stingietka napisał(a)
Marzenko - na początku chciałam Ci pogratulować pięknego ogrodu! Jest w nim wszystko co mi się podoba!

Ja swój ogród na razie będę tworzyć ale z pewnością będę Twój ogród oglądać i z niego czerpać inspiracje trochę tych stron mam do przeczytania jeszcze

Widzę, że na tarasie masz bambusy, którymi się chyba odgradzasz od sąsiadów. Powiedz mi, jaką masz odmianę i jak się u Ciebie spisuje. i jak z zimowaniem bambusów sobie radzisz?

zastanawiam się czy u siebie na tarasie nie posadzić własnie bambusów - chodzi mi własnie o stworzenie takiego szpalera na granicy mojego tarasu i sąsiadów - i tutaj wydaje mi się, że bambus idealnie się do tego nadaje.

Dziękuję za pochwały
Jesli przeczytasz moje dwa poprzednie wątki to poznasz historie bamabusów Żartowałam
Mam bambusy phyllostachys aureosulcata czyli drzewiaste z bardzo ekspansywnymi korzeniami... Dlatego z ogrodu zostały przeniesione do donic. Dodatkowo zima i słońce latem bardzo niszczyły moje babmbusy w gruncie, ktore do czerwca byly brzydkie. Teraz donice zimują w oranżerii i bambusy zdobią cały rok dom i ogród. Jako przesłona są idelane.
Do zakupu bambusów polecam szkólki Żbikowskie p. Hosera
Kasiek 00:00, 06 paź 2013

Marzenko,posadzilam Amanogawy ,ale dosyc gesto,moim zamiarem jest utworzenie szpaleru,sciany w przyszlosci(3-4 lata) teraz jednak mysle ,ze moze za gesto...moze bedzie to lepiej wygladalo jako ,,slupki´´przed tujami na calej dlugosci ogrodu(wtedy bede musiala jeszcze dokupic,ale to juz na wiosne) okolo 6 sztuk...W ten sposob mam jakby drugi,punktowy zywoplot przed nudnymi tujami...Cholercia,musze jutro to jeszcze raz obejrzec i pomyslec,ewentualnie postawic Zona,sasiadow i grabie na te miejsca i ,,pokukac´´
monteverde 00:05, 06 paź 2013

Marzenko piękne masz te trawy a na okrągłą 400 Twój ulubiony kwiatek niestety już jesienny
Madzenka 00:07, 06 paź 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko,posadzilam Amanogawy ,ale dosyc gesto,moim zamiarem jest utworzenie szpaleru,sciany w przyszlosci(3-4 lata) teraz jednak mysle ,ze moze za gesto...moze bedzie to lepiej wygladalo jako ,,slupki´´przed tujami na calej dlugosci ogrodu(wtedy bede musiala jeszcze dokupic,ale to juz na wiosne) okolo 6 sztuk...W ten sposob mam jakby drugi,punktowy zywoplot przed nudnymi tujami...Cholercia,musze jutro to jeszcze raz obejrzec i pomyslec,ewentualnie postawic Zona,sasiadow i grabie na te miejsca i ,,pokukac´´

Napisalam u ciebie
Madzenka 00:08, 06 paź 2013

monteverde napisał(a)
Marzenko piękne masz te trawy a na okrągłą 400 Twój ulubiony kwiatek niestety już jesienny

Drażnisz mnie ta you & me poczekaj jak moje wiosna nakarmię to wreszcie urosną
aga_k 08:54, 06 paź 2013

Trawy wyglądają pięknie, są idealnym wypełnieniem rabat. U Ciebie wyjątkowa szybko wszystko osiąga gigantyczne rozmiary
Lena 09:00, 06 paź 2013

Marzenko ale mi się podoba zmiana na ostatnim zdjęciu - super
Ach ten Twój ogród....miłej niedzieli miszczu
ana_art 10:02, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

a tatarak z jednorocznych powędrował do rabaty przy tarasie kuchennym

ta trawa w pierwszym rzędzie jak się nazywuje?
Kondzio 10:11, 06 paź 2013

pięknie trawiaskowo hi hi hi