Moje też rudzieją, mają roztocza i podobno niedobór potasu. Naleźy opryskać roztworem potasu i ortusem. Dzisiaj oglądałam kule na grobie mojego taty, w ubiegłym roku były jesienia strszliwie brązowe, myślałam, że je jakiś grzyb zaatakował.. W tym roku są piekne ciemnozielone... Moje bukszpany dostaly sporą dawkę nawozu jesiennego, więc mam nadzieję, ze wiosną dadzą czadu
moja obwódka w tamtym roku była baaaardzo ruda, teraz jest git po dawcę potasu
Zaraziłam się w tym ogrodzie trawkami Pozdrawiam.
Coś nie mogę spać
Trzcinnik krótkokłosowy jest niższy niż ostrokwiatowy - ten jest bardzo wysoki i smukły. Niższe to paskowane odmiany 'Overdam' albo 'Avalanche' - takie fontannowe liście a kwiaty zawsze sterczące. Może się przyda ta wiedza, którą posiadłam w praktyce.
Poddaję sie, troszkę będę mieć braków... Ja chyba Twoim wzorem zacznę przycinać pęcherznicę kilka razy w roku, bo raz t za mało.. i potem takie wstrętne długie badyle.. potwierdzam... nie jest to ładne..
Marzenko ciągle zachwycam się Twoimi trawkami i już nie mogę się doczekać jak w nich pojawią się czosnki Też jestem ciekawa tego potasu i kiedy go podać, teraz? Pozdrawiam serdecznie