Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 16:34, 22 paź 2013

A ja nawozu jesiennego jeszcze nie sypałam, stoi kupiony w piwnicy od 2 miesięcy i czeka........na lepsze czasy..... nie mam kiedy.... wracam codziennie po 18 do domu.............chyba że po ciemku z latarką...........zawsze to łatwiej po ciemku sypac niz sadzic....
W najbliższy weekend tez nic nie zrobie bo jade słuzbowo za granice.......... a potem to już za późno . kurde chyba dzisiaj bede sypac z latarką naprawde a potem podleję z węża i tyle bo u nas deszczów nie zapowiadali - a sasiedzi to pomyślą że juz całkiem mi odbiło, nie dość że po nocy to jeszcze podlewa....w październiku........
Bogdzia 16:59, 22 paź 2013

Jestem na bieżąco . Pozdrówka.
Mala_Mi 18:17, 22 paź 2013

A ja marne 250 szt wzięlam.... Z czego 100 krokusow, to prawie sie nie liczy jako cebulowe

A ja czekam dalej na obniżki.. na necie.. bo po sklepach nie mam czasu... ale ja też chcę nic.. bo tylko krokusy
Madzenka 18:57, 22 paź 2013

asc napisał(a)

A ja czekam dalej na obniżki.. na necie.. bo po sklepach nie mam czasu... ale ja też chcę nic.. bo tylko krokusy

Drażnią mnie ceny krokusów. Twoje pickwick tylko kupiłam , oprzeć sie nie mogłam chciałam 1000 krokusów... Skończyło się na 100... Za drogie w tym roku.. Bedę corocznie dokupywać albo w przyszlym roku zamiast tulipankow tylko krokusy kupię...
Madzenka 18:57, 22 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco . Pozdrówka.

Jak zwykle Cię za to podziwiam !!
Madzenka 18:58, 22 paź 2013

Margarete napisał(a)
A ja nawozu jesiennego jeszcze nie sypałam, stoi kupiony w piwnicy od 2 miesięcy i czeka........na lepsze czasy..... nie mam kiedy.... wracam codziennie po 18 do domu.............chyba że po ciemku z latarką...........zawsze to łatwiej po ciemku sypac niz sadzic....
W najbliższy weekend tez nic nie zrobie bo jade słuzbowo za granice.......... a potem to już za późno . kurde chyba dzisiaj bede sypac z latarką naprawde a potem podleję z węża i tyle bo u nas deszczów nie zapowiadali - a sasiedzi to pomyślą że juz całkiem mi odbiło, nie dość że po nocy to jeszcze podlewa....w październiku........

Też z latarką sypałam... Na razie zapowiadaja kolejne dwa tygodnie ciepłe.....
Madzenka 18:59, 22 paź 2013

gierczusia napisał(a)

A po czym poznać niedobory potasu i /lub magnezu
??

W przypadku bukszpanów objawia się to brązowieniem liści jesienią. Ania Art pokazywala u siebie ubiegłoroczne brązowienie
Madzenka 19:00, 22 paź 2013

Margarete napisał(a)

Kusicielka.... kusi, kusi, pokazuje gdzie i co wsadziła i...... co......... i kupiłam przed chwilką mega pakę 30 szt angelique ...............choć w domu jeszcze 200 innych cebul czeka na wsadzenie
No ale przeciez po obniżonych cenach teraz były.....prawda...więc jedyna okazja... grzech by było nie kupić..... itd... itd....... a obiecywałam sobie żadnej cebuli w tym roku wiecej !!!
Buziam Marzenko i wracam do pracy ! Wątek nadrobie wieczorem bo mam zaległsci.

Małgosia nie żaluj sobie, nic tak nie cieszy wiosną jak pierwsze kwiaty - cebulowe.
Madzenka 19:02, 22 paź 2013

irena_milek napisał(a)

Ojej, ja to już po 20 padam, jak niemowlak wiadomość odczytałam, dam znać
Ten rok bardzo dziwny, u mnie też tych niefajnych rzeczy było mnóstwo.......
Ale zaraz 2014 i wszystko będzie lepiej

Dziwny rok? Taki jak zwykle, raz się cieszymy , innym razem płaczemy a jeszcze w innym smiejemy się przez łzy. Dochodzę do wniosku, że trzeba się pogodzić z losem, przeznaczeniem, przemijaniem. Jeszcze 10 lat bym tak nie myślała. Zaczynam docieniać zdrowie.....
Zawsze życzę sobie aby było nie gorzej
Madzenka 19:05, 22 paź 2013

Ewa napisał(a)
Marzenko, a kiedy przycinasz żywopłot z pęcherznicy?
Ja zapomniałam swoje przyciąć, a teraz to chyba późno?

Ewo pierwsze cięcie wczesną wiosną (zanim wypuści liście), drugie czerwiec, trzecie początek -połowa sierpnia. Teraz już nie tnij, poczekaj do wiosny, łatwiej odmłodzić i równo przyciąc, pomijam że nic nie zmarżnie przez cięcie.