Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:01, 26 paź 2013

Luki napisał(a)
Jesień dla twojego ogrodu nie straszna, cały czas wygląda cudownie, powiązane trawki fajnie wyglądają.
Tak czytam sobie w wolnej chwili Twój pierwszy wątek.... strasznie dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem i znalazłem. Plantacją bukszpanów jestem i zachwycony i załamany, u mnie takie buksiki co najmniej 50zł, a tu taka świetna cena, a kulki koniecznie potrzebne, szykuje się mała rewolucja wiosną.
Ogród zimowy i bambusy tworzą niesamowity efekt we wnętrzu domu.... uwielbiam. Jak znajdziesz ten namiar na szare donice dla Sebka to ja też bardzo poprosze Takie nie ogrodowe pytanko.. co to za kulo-pufa czy krzesełko za barcelonkami w ogrodzie zimowym... cudowne chyba też pomarańczowa w szybie się odbija??

Tak mam białą i pomarańczową kulkę taką samą jak w inspiracjach z CHFSh
Jutro ci znajdę kulki a donice znalazl już sam Sebek
Plantacja bukszpanowa dostępna dla wszystkich wiosną. Przyczepka, troszkę kilometrów i będą Ania Art też ma wroclawskie bukszpany
ana_art 23:03, 26 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tak mam białą i pomarańczową kulkę taką samą jak w inspiracjach z CHFSh
Jutro ci znajdę kulki a donice znalazl już sam Sebek
Plantacja bukszpanowa dostępna dla wszystkich wiosną. Przyczepka, troszkę kilometrów i będą Ania Art też ma wroclawskie bukszpany
i kulkę, ale czerwoną bo Marzenka jest niezastąpioną trendseterką
Madzenka 23:04, 26 paź 2013

Małgosiu. Ciociu Kondzio, Aga Baraga, Marta70 Czarownica, Madziarzeszów, Ula, jolu, Bogdziu buziaki przesyłam
Madzenka 23:04, 26 paź 2013

ana_art napisał(a)
i kulkę, ale czerwoną

To podaj proszę Łukaszowi namiary sklepu na pewno masz
Madzenka 23:10, 26 paź 2013

Gabisia napisał(a)
Mnie jak zwykle żywopłocik grabowy rozwala
Madżenko please, dużo zdjęć tego żywopłotu dawaj, bo chciałam poobserwować czy liście rzeczywiście zimą zostają, jak wygląda ośnieżony, kiedy następuje ten moment, że stare liście spadają a nowe rosną.
Bambusy w domku cudownie się prezentują i osłaniają od ciekawskich.
Cudnie w Twoim ogrodzie...
Fajny rodzinny widoczek nam zapodałaś: Madzenka snopowiązałka, Adaś kosi w słuchawkach (z muzyczką?) a psiak-wykidajło pilnuje bramy z groźną minką, żeby pańci nikt nie nachodził

Będę dla Ciebie focić żywopłot. U mnie od bardzo silnych wiatrów pogubi częśc lisci, u ciebie w zaciszu na pewno do wiosny przetrwają. Grab gubi liście dopiero wówczas gdy młode zaczynają pączkować, czyli w kwietniu.
A gdzie ty M'a wypatrzyłaś? Zawsze w słuchawkach muzyka, mogę się drzeć na pól wsi, że jak zwykle za krótko kosi, a on i tak nie słyszy..... Kosił i wertykulował trawnik, nie mogłam zdjęć zrobić bo mi się szlajał po trawniku!!! Tytus natomiast zawsze swojego płotu i panci pilnuje

Bambusy zastępują firany nic przez ten gąszcz nawet przy zapalonym świetle nie widać. Pamiętaj jeśli chcesz to wiosną możemy je piłą spalinową podzielić
Madzenka 23:11, 26 paź 2013

asc napisał(a)
Kurcze.. Twoje trawy jeszcze zielone....... a moje całe już suche... i co mi teraz po +20 jak -6 swoje zmarnowało.....
Ja powiążę w terminie późniejszym, na razie czasu mi brak na pilniejsze rzeczy .. z tego powodu mam złu humor...... z planu na dziś nawet 10 % nie dziabnęłam...
Nawet nie mam ochoty na forum

A ja od wiązania traw w koszulce z krótkim rękawem cale ręce mam w sznytach... Cala jestem pocięta...
Nie mialam co robić w ogrodzie to sobie trawy powiązałam....
Madzenka 23:14, 26 paź 2013

Borbetka napisał(a)
Dzięki Marzenko za wpis u mnie o śliwach. Szukam u Ciebie pomysłów na kulki na kijku .
A .. i jeszcze chciałam zapytać, czy carexy Evergold masz w słońcu? Zastanawiam się czy moich nie przesadzić.

Moje evergold są w słońcu do południa, potem cien rzucają na nie miskanty i brzoza.

Kulki na kiju: wiśnia umbracośtam, trzmieliny, cis, bukszpany i jeden rh moze jeszcze uda mi się buka tricolor w kule uformować ale na razie ogrodowisko nakazało go nie ciąć i utrzymać rozwichrzoną fryzurę
Madzenka 23:15, 26 paź 2013

polinka napisał(a)
Ale kolorowo jeszcze masz i róże przepięknie kwitną A tych wielkoludnych bambusów zazraszczam straszliwie ( oczywiście pozytywnie) Muszę znależć u mnie jakieś mądre rozwiązanie na pomieszczenie dla nich

Pamiętaj gdybyś miała ochotę to wiosną mogę podzielić bambusy, bo mi już doniczki rozsadzają....
ana_art 23:15, 26 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

A ja od wiązania traw w koszulce z krótkim rękawem cale ręce mam w sznytach... Cala jestem pocięta...
Nie mialam co robić w ogrodzie to sobie trawy powiązałam....
też tak miałam jak sadziłam cebule, o jak to piecze wieczorem... na drugi dzień pomimo tego, że gorąco bylo robiłam w długim rękawie...
ana_art 23:16, 26 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

To podaj proszę Łukaszowi namiary sklepu na pewno masz
no właśnie szukam i nie mogę znaleźć