Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 23:56, 26 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Na razie niczym.... Myślę ... W weekend coś wykoncypuję. Mam tylko stożek bukszpanowy , ktory omotany lampkami będzie udawał choinkę

No własnie - to świetny pomysł..........a ja przed wejściem do domu mam pustą donicę z ziemią. Wiosną była w niej lawenda ( ta francuska co nie zimuje u nas) potem kompozycje jesienne ale juz je wysadziłam do gruntu lub wywaliłam to co sie nie nadawło a teraz musze wymyslic jakis świąteczno-zimowy element ozdobny do tej donicy. Poszukam inspiracji, będę zgapiać od Was.........
Madzenka 06:33, 27 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
Madżen, a co ty tak do późna siedzisz? Kimnęłaś się wcześniej czy do pracy jutro nie wstajesz???

Standardowo idę spać o 24 a wstaję o 5:40 ....
Madzenka 06:34, 27 lis 2013

Margarete napisał(a)

No własnie - to świetny pomysł..........a ja przed wejściem do domu mam pustą donicę z ziemią. Wiosną była w niej lawenda ( ta francuska co nie zimuje u nas) potem kompozycje jesienne ale juz je wysadziłam do gruntu lub wywaliłam to co sie nie nadawło a teraz musze wymyslic jakis świąteczno-zimowy element ozdobny do tej donicy. Poszukam inspiracji, będę zgapiać od Was.........

Najpierw muszę zgapić od innych czekam na Szefową
Madzenka 06:35, 27 lis 2013

monteverde napisał(a)

Marzenko na pewno w lutym będą krokusy kwitły

Aniu zwykle pierwsze kwitnienie jest w Rzeszowie w okolicach 8-14 marca ale cos czuję, że w 2014 roku już w lutym zakwitną
Agania 08:30, 27 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja jestem narciarka ale dla podtrzymania towarzystwa Izie wezmę lekcje na desce . Chyba że ty mnie nauczysz?

Marzenko, mogę Ci tylko pokibicować, nie dałabym rady Cię uczyć, sama mam nowy sprzęt i chciałabym
spróbować ujeździć moją nową dechę, sama nie próbuj, to Ci nie wyjdzie z instruktorem to sama przyjemność

W wątku spotkaniowym dałam parę wskazówek, dla zainteresowanych noclegiem i nauką jazdy
Mala_Mi 09:19, 27 lis 2013

Madżen..z zimą to tak jak i Ty.. też mi sie taka marzy Zima ma być zimą A nie chlapa ciapą
Kindzia 10:10, 27 lis 2013

I znowu mi pomysł podsunęłaś Mam dwa stożki w łezce...też mogą choinki oświetlone udawać

Dzięki
Margarete 10:19, 27 lis 2013

agniecha973 napisał(a)

A we Wiedniu to jeszcze nie byłam!

Agniecha to musisz się koniecznie wybrać skoro masz duzo bliżej niz np my z centralnej Polski, to moje ukochane miasto....uwielbiam oddychać jego atmosferą........spedziłam tam przed laty dłuzszy czas bo byłam na stypendium i poznałam to miasto od podszewki....... a teraz chetnie tam wracam raz na jakis czas........."robię" za przewodnika dla przyjaciół i rodziny. Polecam się jakbys sie wybierała to moge udzielić rad co, gdzie i jak...
Sorry Marzenko że u ciebie tak sobie pogaduchy na nieogrodowiskowe tematy urządzam

Raport pogodowy dzisiejszy : (składamy ....czy nie.... ) U nas minus 2 na termometrze, szadź na wszystkich gałęziach ( wygląda to bosko takie szaro-białe oszronione drzewa) i zero sniegu. Szkoda ze rano nie miałam czasu wyjść do ogrodu obfocić te krzewy, drzewa, trawy i hortensje takie posrebrzone bo pieknie to wygląda.
Miłego dnia !
agniecha973 10:26, 27 lis 2013

Na pewno skorzystam, Małgosiu. Bój się, bo ja dociekliwa jestem
ana_art 10:54, 27 lis 2013

oddaje swój głos na baaardzo krótką zimę, niechaj będzie trochę śniegu dla dzieci...a od polowy lutego niech będzie wiosna