Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 22:53, 10 lut 2014

Magda70 napisał(a)

No nie mogę....padłam....

Jaka konspira...
Promanal zapisałam,a kiedy się dolomit na trawnik sypie ?

Kurdile ,nie wiem też które trawki się na wiosnę ścina,a które wyczesuje. Po czym się to poznaje ?
Evchen 23:39, 10 lut 2014

Po ilości stron widać , że wiosna w pełni Trąbienie Promanalowe doszło aż do mnie. Wynorałam z czeluści zakurzonych zimowym lenistwem półeczek Mam! Pryskać już?... Z mydłem?... ogrodniczym...
Wulkanie energii Konspiratorze latarenkowy
barbara_kraj... 00:28, 11 lut 2014

Nie za wcześnie to wiosenne szaleństwo? Zakładam, że zima nie powiedziała ostatniego słowa, ale prześwietlać niektóre krzewy już można, i jabłonie, jak kto ma
Margarete 01:18, 11 lut 2014

Alez pędzicie z tymi stronami..chyba nie uda mi sie nadrobić. Czytam że już cię łapki swedzą do prac wiosennych, przyznam sie że jak widze od kilku dni tyle słońca to i mnie też....

Mam pytanie Marzenko odnośnie tulipanów w donicach. Za twoim przykładem dopasowałam sobie jesienia 2 plastikowe donice rozmiarowo do moich ceramicznych z tarasu, obsadziłam cebulkami , dobrałąm kolorystycznie aby potem wiosna stanowiły ozdobe tarasu i stały sobie te donice na zewnątrz ale jak było kilka dni a własciwie nocy, tych najzimniejszych w styczniu to przeniosłam je do nieogrzewanego garażu. Stoja sobie w końcu garażu i wykiełkowały, maja już długość około 5 cm ale z braku słonca sa to takie blade, rachityczne roślinki . I teraz nie wiem co z nimi robić ?? Wynieśc na dwór i tym samym zachamowac ich dalszy wzrost ale jak przyjdzie mróz to je szlag trafi......
Zostawic w garazu ? jest tam chłodno ale tegoroczna zima licha wiec w garazu pod budynkiem temperatura niwiele niższa od tej w korytarzu czy w domu...........tyle że bez słońca to bardziej zdziczeją niż urosną.... Wstawic do salonu i popędzic przy słonecznym oknie ( ogrodu zimowego nie mam...) ale te donice mało wyjściowe sa i nie do końca mi zalezało na tym aby mieć je teraz w domu bo raczej mysłałam o kompozycji wiosennej na taras......i nie wiem co mam robić..........
monteverde 01:29, 11 lut 2014

Evchen napisał(a)
Po ilości stron widać , że wiosna w pełni Trąbienie Promanalowe doszło aż do mnie. Wynorałam z czeluści zakurzonych zimowym lenistwem półeczek Mam! Pryskać już?... Z mydłem?... ogrodniczym...
Wulkanie energii Konspiratorze latarenkowy

Evchen po co mydło ? tam jest olej parafinowy
monteverde 01:29, 11 lut 2014

Marzenko pozdrawiam
Madzenka 06:37, 11 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...Madżen miej litość dla zapracowanego narodu...tyle stron do nadrabiania...a planowałam taki fajny lightowy dzień dzisiaj i wyszło jak zawsze

...u nas też Wiosna!!!

Wybacz wczoraj osłabłam i nie ćwiczylam dlatego byłam na forum
Madzenka 06:39, 11 lut 2014

monitka napisał(a)

Upss to chyba też się z resztą wstrzymam...

Zdecydowanie bez pośpiechu. Można wkoł domu sprzątać, wymieść wszystkie liscie z zakamarków
Madzenka 06:41, 11 lut 2014

martika napisał(a)
Marzenko witaj, u Ciebie jak zwykle dzieje się..cos tutaj czytam, że juz pryskacie Promanalem...czy juz można?????....w zeszłym roku troche to przegapiłam, nie chciałabym w tym roku.

Można, zdecydowanie można. Cofnij się do dyskusji w piątek i sobotę. Jesli sucho i słonecznie w ogrodzie to pryskaj.
Madzenka 06:41, 11 lut 2014

TeresaSz napisał(a)
A na co ten Promanal i co się nim pryska?

Anita już wszystko ładnie napisała