Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:59, 10 lut 2014

bociek napisał(a)

Kwitna???? Jak mi jest ciezko uwierzyc w to wszystko, przeciez widze zdjecia u Ciebie, Irenki, Ewelinki, ale to takie nierzeczywiste No to Kochana ten stozek to jest jak wygrana w totolotka Najwazniejsze, ze tesciowa dostanie nowa rabatke, a tesciowe lubia dostawac, nawet jak oddaja cosik swojego w zamian Oj to bedzie powazna akcja Super Marzenie, ciesze sie razem z Toba

Teściowa i tak by dostała rabatke ale tak mam większą motywację
Mala_Mi 09:04, 10 lut 2014

Szaberek u teściowej
U mnie przebiśniegi też zakwitły.. co prawda ma mszt. 5..ale som
ewa004 10:08, 10 lut 2014

Marzenko pokazałaś już swoje latarenki ?
Pszczelarnia 11:29, 10 lut 2014

Madżęnno, będę pamiętać. Mnie się czasami trafiają takie okazje. Jak ja lubię to ostre słońce i płowe trawy i te brązy. Nawet u mnie ziemia rozmarznięta od południa. Ale w cieniu jeszcze dudni zimową skorupą.
AniaK 13:54, 10 lut 2014

Ach Marzenko u Ciebie nie sposób nadrobić po takiej nieobecności
Też biegnę po Promanal, temperatura idealna i muszę pamiętać żeby nie spóźnić się z cięciem brzóz jak w zeszłym roku, dzięki za przypomnienie. Czekają też jabłonie i grusza.

Pozdrawiam serdecznie
Milka 14:56, 10 lut 2014

O wszystkim gadamy
Dzisiaj zabrałam teściowej z ogródka kępe przebiśniegow i posadziłam u mnie kwitną te ślicznotki już w JG.

I uzgodniliśmy, ze zwołujemy pół podwórka i podejmujemy ostatnią probę wykopania 2 m stożka bukszpanowego. Na dzień matki zrobie teściowej druga rabatke tym razem będzie zimozielona : w miejsce bukszpana będą mniejsze bukszpany, rh , azalie i zawilce japońskie.... Huuura moze wreszcie ten ciety od wielu lat stozek zawita na zaplanowanym od 2009 roku miejscu u mnie ! Chyba trzeba bedzie imprezkę u teściów bukszpanową urządzic

Rewelacja, przebiśniegi u ciebie i w końcu totalny szaber i mega wielki stożek
wstążka czy też czerwona muszka konieczna
gierczusia 16:58, 10 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ręce mnie wiosennie swędzą do ciecia róż, traw, perowski a w szczególności budlei...

Madzen .. Ty masz budleję ???...... A jaki kolorek ??.. Nie wspomnę ile razy miałam ją w ręce i odłożyłam..echhhhh

Czyżby to był błąd ??
Madzenka 18:17, 10 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Madzen .. Ty masz budleję ???...... A jaki kolorek ??.. Nie wspomnę ile razy miałam ją w ręce i odłożyłam..echhhhh

Czyżby to był błąd ??

Ela ja mam żywopłot z budlei (szt 7) gdyż polowanie na motyle z calej wsi robię. Kolor niebieski
Madzenka 18:18, 10 lut 2014

irena_milek napisał(a)
O wszystkim gadamy
Dzisiaj zabrałam teściowej z ogródka kępe przebiśniegow i posadziłam u mnie kwitną te ślicznotki już w JG.

I uzgodniliśmy, ze zwołujemy pół podwórka i podejmujemy ostatnią probę wykopania 2 m stożka bukszpanowego. Na dzień matki zrobie teściowej druga rabatke tym razem będzie zimozielona : w miejsce bukszpana będą mniejsze bukszpany, rh , azalie i zawilce japońskie.... Huuura moze wreszcie ten ciety od wielu lat stozek zawita na zaplanowanym od 2009 roku miejscu u mnie ! Chyba trzeba bedzie imprezkę u teściów bukszpanową urządzic

Rewelacja, przebiśniegi u ciebie i w końcu totalny szaber i mega wielki stożek
wstążka czy też czerwona muszka konieczna

Sprawdzałam przed chwila, przebiśniegi przeżyły przeprowadzke a na bukszpana muszę jeszcze miesiąc poczekać....
Madzenka 18:20, 10 lut 2014

AniaK napisał(a)
Ach Marzenko u Ciebie nie sposób nadrobić po takiej nieobecności
Też biegnę po Promanal, temperatura idealna i muszę pamiętać żeby nie spóźnić się z cięciem brzóz jak w zeszłym roku, dzięki za przypomnienie. Czekają też jabłonie i grusza.

Pozdrawiam serdecznie

Witaj po długiej przerwie Aniu

Tak teraz tniemy drezwa, ktore latem płaczą: brzozy, graby, buki oraz owocowe