Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Borbetka 10:49, 11 lut 2014

Enya73 napisał(a)
Jeśli można Promanalem zwalcza się różne szkodniki, żerujące na roślinach o twardych liściach (również igłach). Oprysk zaleca się od fazy nabrzmiewania i pękania pąków do początku kwitnienia. Środek ten zawiera olej parafinowy i tworzy powłokę na znajdujących się w stadium zimowania szkodnikach i powoduje ich uduszenie się. Opryski należy wykonać zanim krzewy i drzewa wypuszczą liście.
Zabieg ten jest szczególnie skuteczny, jeżeli będzie on przeprowadzany w okresie od końca lutego do połowy marca.

Anitko, dobrze piszesz. Prysnęłam przedwczoraj, wczoraj był ogrodnik u mnie ciąć owocowe i powiedział, że za wcześnie na promanal, bo u nas jeszcze pąki nie są nabrzmiałe. Sama nie wiem już. Może na owocowe nie zadziała, ale mi zależało najbardziej na cisach.
Pszczelarnia 11:04, 11 lut 2014

Ja chcę liliowce od Ciebie, Madżen. Ale tylko jak będziesz je ruszać. Nie inaczej. Aż tak to nie, prosze paniii.
ana_art 11:20, 11 lut 2014

Borbetka napisał(a)

Anitko, dobrze piszesz. Prysnęłam przedwczoraj, wczoraj był ogrodnik u mnie ciąć owocowe i powiedział, że za wcześnie na promanal, bo u nas jeszcze pąki nie są nabrzmiałe. Sama nie wiem już. Może na owocowe nie zadziała, ale mi zależało najbardziej na cisach.
czyli conajmniej dwa tygodnie laby
ewa004 11:48, 11 lut 2014

Mojemu Żonowi przywieźli wczoraj kilka ton lubofoski ,to tez azotowy nawóz ,myślisz że mogę go teraz troszkę sypnąć ?

Czyli wczesna wiosna sypnąć azotowym nawozem ,prysnąć promanolem i coś jeszcze ?
Gardenarium 12:20, 11 lut 2014

Nie róbcie nawożenia w lutym trochę rozsądku się przyda. To nierozważne. Tu jakaś zbiorowa psychoza Mamy zimę nie wiosnę.

Opanujcie te emocje i dajcie na wstrzymanie.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 13:38, 11 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Nie róbcie nawożenia w lutym trochę rozsądku się przyda. To nierozważne. Tu jakaś zbiorowa psychoza Mamy zimę nie wiosnę.

Opanujcie te emocje i dajcie na wstrzymanie.

dokładnie!!!! uprasza się o leniuchowanie
Sebek 13:48, 11 lut 2014

Widziałaś? Ale Ty wtedy chyba wyjazdowa jesteś....
Nawożenie też mnie korciło, ale skoro Danusia i zdrowy rozsądek mówią nie to się wstrzymam
ana_art 13:55, 11 lut 2014

Sebek napisał(a)
Widziałaś? Ale Ty wtedy chyba wyjazdowa jesteś....
Nawożenie też mnie korciło, ale skoro Danusia i zdrowy rozsądek mówią nie to się wstrzymam

hahaha jak zobaczyłam to na fb to też o Marzenie pomyślałam
malgorzata_s... 15:16, 11 lut 2014

Ja tak do końca jednak tej lutowej wiośnie nie ufam. U nas często w górach marzec jeszcze daje popalić śniegowo, Będę się cieszyć jak wiosna zostanie ale podchodzę do tego z pewną taką nieśmiałością
Pozdrowienia zostawiam.
ewa004 15:22, 11 lut 2014

Pytając czy mogę sypnąć teraz nawozem miałam na myśli wiosnę
Ale dobrze że Danusia czuwa
A więc czy wiosna mogę tą lubofoske sypnąć ,czy to wystarczy ?