Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:13, 11 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Co do nawożenia, to mi wiadomo, że cebulowe potrzebują pierwszej dawki właśnie na samym początku gdy tylko ziemia rozmarznie i startują, więc z tym nawozem to nie jest zupełnie bez sensu, bo rzeczywiście niektóre rośliny będą potrzebowały tej pierwszej dawki lada moment. Oczywiście piszę o rejonach, w których jest podobnie jak we Wrocławiu.

Oczywista oczywistość, ale jeszcze nie sypne dopóki nie będę miala pewności że zima nie wróci na całego pod koniec lutego Moje cebulowe jeszcze siedzą w ziemi pod grubą warstwą kory, robię im strefę 6b
ana_art 19:14, 11 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

I co z naszą giełdą?
Ja pryskam bo zakupiłam zainfekowane bukszpany przędziorkami i od dwóch lat ich wytępić nie moge. Niestety nie wierzę w naturalne metody, to tak jakby zapalenie płuc leczyć czosnkiem... Pacjent może przeżyć lub umrzeć.... Wierzę w chemie... I za duzo wlozyłam mojego czasu i pieniędzy aby stracić bukszpany.

wychodzę z tego samego założenia buziol!
malgorzata_s... 19:18, 11 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

I z tą pewna nieśmiałościa magnolie przesadzilaś
Piekny awatarek !

Magnolię przesadziłam ze śmiałością Jej ufam że mnie nie zawiedzie. Nie ufam pogodzie dlatego teraz opatulona stoi
ana_art 19:21, 11 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie chcę być złym prorokiem ale u Ciebie ze trzy tygodnie laby ty jesteś 6a ja 7a a pomiędzy nami Dana z 6b
bo ja się wypowiedziałam głosem narodu to że mnie łapki swędzą to nie znaczy, że zrobie z nich użytek. Ja potrafię czytać ze zrozumieniem i wiem że jak piszesz, ze u Ciebie jest na plus a u mnie co najmniej -10 przez ostatni miesiąc to logiczne, ze mam kuuuupę czasu na to by spotykać się tylko z Ewką .
ana_art 19:23, 11 lut 2014

a u mnie Norweska po 19 pokazuje znowu minusy....
bociek 19:44, 11 lut 2014

Marzenie, pytanie za sto punktow, klona palmowego przycinac w weekend czy jeszcze poczekac? Nie chce, zeby mi sie mazal Na razie zapowiadaja niewielkie przymrozki w nocy, dzien na plusie, wiec moze - jak snieg stopnieje do soboty - ciachne? Co myslisz? Promanal dam na cisy i conice. Czy na bukszpany tez?
bociek 19:48, 11 lut 2014

Anka, jakie mrozy, daj spokoj, do 20 spokoj, chociaz te dlugoterminowe prognozy to jak bajki dziadka Wladka
justi 19:51, 11 lut 2014

Marzen masz gdzies fotkę swoich grabów tuż po zakupie? Ciekawam jak duże były
Madzenka 19:52, 11 lut 2014

bociek napisał(a)
Marzenie, pytanie za sto punktow, klona palmowego przycinac w weekend czy jeszcze poczekac? Nie chce, zeby mi sie mazal Na razie zapowiadaja niewielkie przymrozki w nocy, dzien na plusie, wiec moze - jak snieg stopnieje do soboty - ciachne? Co myslisz? Promanal dam na cisy i conice. Czy na bukszpany tez?

Ty sobie w weekend lepiej kieckę kup Przeca klon palmowy wrażliwy, 5 już usmierciłam. Jesli chesz go w ogóle korygować to po kwitnieciu frosycji. Nie czytałam aby klony palmowe płakaly? A po co chesz ciąć ? Może tylko go wygnij?
Madzenka 19:53, 11 lut 2014

justi napisał(a)
Marzen masz gdzies fotkę swoich grabów tuż po zakupie? Ciekawam jak duże były

Justi trafiłam na forum gdy miały 10 miesięcy pierwsze zdjęcia mam z zimy 2011 ...

Sadziłam w maju 2010 - zdjęc nie mam. Zaznaczam, że kupilam ładne, bardzo rozgałęzione sadzonki, ktore ostro po posadzeniu ciahcnełam. Serce się krajało ale żywopłot miał być iście angielski a to wymaga dyscypliny
Zima 2011 - były tylko raz cięte zaraz po posadzeniu w maju 2010

Lato 2011 po ostrym cieciu wiosną 2011. Ten gesty pas to miejsce ciecia, długie przyrosty to odrost z 2011. Od 2011 cięlam już 3 razy w sezonie, max zostawiałam 1/2 z nowych przyrostów.