Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod Malgosi samosi

Ogrod Malgosi samosi

tabliczkazna... 23:34, 09 cze 2014

Malgosiu musisz tak jak ja - kopać po 21ej. Komary wtedy już śpią. Sąsiedzi nieco dziwnie sie patrzą, czy aby skarbów nie wykopujesz, ale co tam!
U nas tez z tymi komarami to jakaś masakra. Po co toto jest?
Dzieciaki na poddaszu gorąco maja, ale jak im okna otworze to zostaną pozarte :/
Chyba czas na moskitiery...

Fajne sa te rozchodniki, podobają sie mnie będę myślec nad rabata przyplotowa niebawem - moze sobie je tez gdzieś posadze

Tez macie drewniany plotek! Bardzo ładny lubię płoty ze sztachet, dają fajny klimat.
MalgosiaR 07:37, 10 cze 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
Malgosiu musisz tak jak ja - kopać po 21ej. Komary wtedy już śpią. Sąsiedzi nieco dziwnie sie patrzą, czy aby skarbów nie wykopujesz, ale co tam!
U nas tez z tymi komarami to jakaś masakra. Po co toto jest?
Dzieciaki na poddaszu gorąco maja, ale jak im okna otworze to zostaną pozarte :/
Chyba czas na moskitiery...

Fajne sa te rozchodniki, podobają sie mnie będę myślec nad rabata przyplotowa niebawem - moze sobie je tez gdzieś posadze

Tez macie drewniany plotek! Bardzo ładny lubię płoty ze sztachet, dają fajny klimat.

Marta, masz rację bo wczoraj wróciłam do domu koło 21:30 i pod koniec nie gryzły. Na moje nieszczęście pokończyły mi się wszystkie specyfiki na komary. Sąsiadów mam daleko więc nie będą dumać co tam się dzieje, ale szukanie skarbu to ciekawa opcja ...w tym roku mąż zainstalował moskitiery polecam dużo dają, nie ma komarów i innych owadów w domu, a jak upał na poddaszu to przed snem i na całą noc można mieć otwarte okno, polecam.

Rozchodniki będą ładnie wyglądać jak zakwitną, mam nadzieję że moje też. Cieszę się, że płot Ci się podoba, niestety jest sporej powierzchni więc przy tym wielkim wietrze jaki był jedną stronę nam praktycznie przewróciło, zastrzały porobione liczę że będzie lepiej.
katarzynkak 08:13, 10 cze 2014

MalgosiaR napisał(a)

Kasiu witaj, chciałam przed chwilą wkleić parę zdjęć z klonem ale mój czytnik kart odmówił współpracy spróbuję jeszcze później jak się nie uda to jutro nie wiem o co chodzi.

Małgosiu dziękuje bardzo
Mam jeszcze pytanie- jaki kształt ma ta rabata? Całościowo?
Bardzo ładnie Ci to wyszło.
katarzynkak 08:14, 10 cze 2014

Dziewczyny na komary w domu najlepszy rajd taki do kontaktu.
U mnie okna sa otwarte całą noc i komarów brak

A co do ogródka- to czytałam, ze podobno lawenda i kocimietka płoszą te bestie
katarzynkak 08:18, 10 cze 2014

MalgosiaR napisał(a)
Obiecane zdjęcia weekendowe.

Posadzone limki wraz z serbami, brakuje jeszcze choin kanadyjskich jeddeloh i traw rozplenic hamlen, które dziś nabyłam. Ostatnia rzecz to róże, kupię chyba 3 pnące i muszę się za jakimiś obeliskami rozejrzeć... Rh czekają na wsadzenie...trawa strasznie wysoka, ale czekam na M jak skosi, więc udajemy że wszędzie jest trawa skoszona .

Kolejna działalność weekendowa, limki wraz z rozchodnikami, na tyłach będzie żywopłot cisowy

Małgosiu działasz jak maszyna
Pieknie na każdym kroku.

A powiedz, tam gdzie żwirek-będzie jakis placyk?
I co to za drzewko na 1 zdjęciu z prawej strony-to duże z listkami?

Limki i rozchodniki- fajne połączenie! Nie wpadałabym na to.
MalgosiaR 08:26, 10 cze 2014

Kamajla napisał(a)
Bosko
Pozdrawiam

Dzięĸi
MalgosiaR 08:27, 10 cze 2014

katarzynkak napisał(a)

Małgosiu dziękuje bardzo
Mam jeszcze pytanie- jaki kształt ma ta rabata? Całościowo?
Bardzo ładnie Ci to wyszło.

Kasiu rabata ma taki pół okragły kształt, przez tą wysoka trawę kiepsko widać, łączy się z wrzosowiskiem.
MalgosiaR 08:28, 10 cze 2014

katarzynkak napisał(a)
Dziewczyny na komary w domu najlepszy rajd taki do kontaktu.
U mnie okna sa otwarte całą noc i komarów brak

A co do ogródka- to czytałam, ze podobno lawenda i kocimietka płoszą te bestie

Niestety z tego co wiem te preparaty nie są zalecane dla dzieci poniżej 3 roku życia o lawendzie też słyszałam że powinna odstraszać.
MalgosiaR 08:36, 10 cze 2014

katarzynkak napisał(a)

Małgosiu działasz jak maszyna
Pieknie na każdym kroku.

A powiedz, tam gdzie żwirek-będzie jakis placyk?
I co to za drzewko na 1 zdjęciu z prawej strony-to duże z listkami?

Limki i rozchodniki- fajne połączenie! Nie wpadałabym na to.

Jak maszyna to może nie, jeśli już to słabo naoliwiona działam zrywami na ile mi dzieciaki pozwolą, ale dziękuję...tam gdzie żwirek mam już miłorzęba i kulki bukszpanowe, odrobinę żwirku mi zabrakło, uzupełnię i będzie koniec...drzewo po prawej to magnolia soulang.rubra niestety przymrozki jej listki ścieły, w zeszłym roku miała już kwiaty, ale po przesadzeniu znowu trzeba czekać na kwitnienie...czekam aż rabata limkowo-rozchodnikowa zakwitnie
Katkak 08:52, 10 cze 2014

Ślicznie wyglądają te choiny kanadyjskie, takie delikatniutkie , jak z koronki .