Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod Malgosi samosi

Ogrod Malgosi samosi

MalgosiaR 19:30, 11 cze 2014

katarzynkak napisał(a)
Małgosiu podziwiam Cię.
Dzisiaj dopiero przeczytałam dokładnie Twój wątek i wyczytałam, że masz 2 dzieciaczków, w tym jednego małego Synusia. I jeszcze działasz z takim rozmachem w ogrodzie?
Podziwiam.

Kasik, nie wiem czy jest co podziwiac. Poprostu dzieje sie, a chec posiadania pieknego ogrodu jest tak silna ze motywacja sama sie znajduje...rowniez cieplo pozdrawiam
MalgosiaR 19:34, 11 cze 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

No już nie wiem na co patrzeć najpierw! )) Tu się melancholijnie zatopiłam w te waty cukrowe za oknem, a tu nagle takie smakowite piętki do chrupania! Podejrzanie podobne wiekiem do jednej mojej pary…

Waty cukrowe rewelacyjne okreslenie, ja uzywam mleko . U mnie to normalne z takim mlekiem zwlaszcza na wiosne bo Wisla plynie blisko...Oj pietaszki wspaniale a jakie dobre narzedzie do gilania, takie stopki najlepsze moje w wieku 4 lat
MalgosiaR 19:37, 11 cze 2014

Gardenarium napisał(a)

Mnie się coś zdaje że po zdjęciach widze, że nie taką turzycę projektowałam, ta jest wysoka, a miała być niska kępa. Carex oshimensis 'Variegata'. Nie napisałam nazwy gatunkowej tylko odmianę i dali co mieli.

Ty chyba kupiłaś inną.

A mnie choidziło o taką Fotki

A Tobie chyba sprzedali taki Carex muskingumensis 'Variegata'

Danus tak przypuszczalam, ze Ty raczej w kepy idziesz . Nic straconego wyladuja w donicach pewnie Tez szukalam i znalazlam ze ta moja to jak piszesz muskingumensis. Bardzo Ci dziekuje za pomoc
Katkak 20:00, 11 cze 2014

Widoki zza płotu obłędne i tak ślicznie napisałaś o tych choinach kanadyjskich, że zasłaniają taką delikatną woalką
KingaR 20:23, 11 cze 2014

Ale postępy, wow Limki z rozchodnikami wyglądają super, czy ta rabata będzie w pełnym słońcu?
MalgosiaR 20:56, 11 cze 2014

Katkak napisał(a)
Widoki zza płotu obłędne i tak ślicznie napisałaś o tych choinach kanadyjskich, że zasłaniają taką delikatną woalką

Lubię ten mój widok, tak pozytywnie i melancholijnie nastraja na noc. Dziękuję chodziło o to że dodają takiej tajemniczości.
MalgosiaR 21:00, 11 cze 2014

KingaR napisał(a)
Ale postępy, wow Limki z rozchodnikami wyglądają super, czy ta rabata będzie w pełnym słońcu?

Kinga, postępy były teraz znowu lekki przestój męża brak do piątku, 2 szkrabów na głowie więc czekam na kolejny zryw bliżej weekendu, choć weekend zajęty się zapowiada. Może uda się coś bliżej piątku pchnąć. Rabata jest od strony wschodniej, ale raczej cały dzień jest tam słońce.
Margaret_ka 08:36, 12 cze 2014

Widoczki za płotem fajniutkie.
U nas często jest podobnie, gdy mgła wije się nad łąkami i stawem.
MalgosiaR 11:56, 12 cze 2014

zolka napisał(a)
Witam się
Fajnie patrzec jak prace w ogrodzie nabierają rozpędu... Postępy widoczne i jakże urokliwe...
Będę zaglądała i podziwiała Twój ogród

Witaj , dziękuję i zapraszam zawsze kiedy będziesz miała ochotę.
MalgosiaR 11:56, 12 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Widoczki za płotem fajniutkie.
U nas często jest podobnie, gdy mgła wije się nad łąkami i stawem.

Gosia to co na "bagnach" mieszkamy