Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod Malgosi samosi

Ogrod Malgosi samosi

Margaret_ka 12:45, 13 cze 2014

Małgosia, z tymi bagnami to trafiłaś idealnie.
Jak kilkanaście lat temu teście kupili działkę, to stała tam woda, było mokro.
Dlatego wykopali tam staw, by woda znalazła swoje miejsce.

U Ciebie też podmokły teren?
Więc dwie Małgośki z Bagien jak nic.
alinak 20:03, 14 cze 2014

Gośka ale dałaś czadu , super to wychodzi ...Danusia zagląda i dobrze bo masz na bieżąco dobre rady ....
Agnieszka_B 21:34, 14 cze 2014

Małgosiu podglądam i podziwiam twoje dziaąnia .

A_gawa 22:23, 14 cze 2014

Gosiu, jakim żwirkiem wysypujesz rabaty? Nieśmiało się do tego przymierzam, to znów zmieniam zdanie. Zdecydowanie lepiej wyglądają kamyczki niż goła ziemia. Ech, wysypywać, czy nie wysypywać - oto jest pytanie. :/
MalgosiaR 10:10, 16 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Małgosia, z tymi bagnami to trafiłaś idealnie.
Jak kilkanaście lat temu teście kupili działkę, to stała tam woda, było mokro.
Dlatego wykopali tam staw, by woda znalazła swoje miejsce.

U Ciebie też podmokły teren?
Więc dwie Małgośki z Bagien jak nic.

Gosia w końcu mam chwilę czasu, bo weekend urwanie głowy więc dziś nadrabiam.
U nas też był podmokły teren kiedyś, ponoć mówili na naszą działkę żabiniec . Teraz jest lepiej, rośliny też wypijają wodę więc nie jest już podmokły.
Hahha no Bagienne dziewczyny z nas Gosiku .
MalgosiaR 10:11, 16 cze 2014

alinak napisał(a)
Gośka ale dałaś czadu , super to wychodzi ...Danusia zagląda i dobrze bo masz na bieżąco dobre rady ....

Teraz chwila przerwy była, ale może w tym tygodniu uda się dalej pchnąć do przodu, dzięki za miłe słowa. Danusia kochana jest , ale to wszyscy wiemy
MalgosiaR 10:11, 16 cze 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Małgosiu podglądam i podziwiam twoje dziaąnia .

Aga zapraszam zawsze i o każdej porze
MalgosiaR 10:15, 16 cze 2014

A_gawa napisał(a)
Gosiu, jakim żwirkiem wysypujesz rabaty? Nieśmiało się do tego przymierzam, to znów zmieniam zdanie. Zdecydowanie lepiej wyglądają kamyczki niż goła ziemia. Ech, wysypywać, czy nie wysypywać - oto jest pytanie. :/

Aga mam blisko Wisłę i co za tym idzie kamienie otoczaki wyciągane z Wisły, tanio i blisko.
Polecam wysypać żwirkiem, rabata wygląda na bardziej zadbaną, elegancką i mniej pracy bo chwasty nie rosną w takiej ilości. Mam jedno koło pod hamak bez roślin i dałam pod żwirkiem włókninę dzięki temu chwastów w ogóle nie ma. Jeśli będziesz wysypywać żwirkiem to grubość przynajmniej 5cm jak będzie mniej chwasty idą w sporej ilości. Wysypuj albo otoczakami albo grysem. Do wyboru, do koloru...
agam 13:29, 16 cze 2014

Małgosiu przychodzę do Ciebie od Danusi. Wprawdzie już tu byłam kilka razy, ale nie pamiętam czy się witałam. teraz to czynię .

Ogród zapowiada się pięknie, wszak z Danusinym projektem musi taki być .

Odnośnie żółknięcia choiny kanadyjskiej, miałam to samo w zeszłym roku. Nie wiem co mogło być przyczyną, może brak dobrego podlewania, one lubią dużo wody. Sprawdź czy gleba jest wilgotna. Na wiosnę dostały dużo wody, zastosowałam opryski z pinivitu + żelazo. Pomogło. Igiełki zrobiły się zielone i przestały opadać.
MalgosiaR 19:06, 16 cze 2014

agam napisał(a)
Małgosiu przychodzę do Ciebie od Danusi. Wprawdzie już tu byłam kilka razy, ale nie pamiętam czy się witałam. teraz to czynię .

Ogród zapowiada się pięknie, wszak z Danusinym projektem musi taki być .

Odnośnie żółknięcia choiny kanadyjskiej, miałam to samo w zeszłym roku. Nie wiem co mogło być przyczyną, może brak dobrego podlewania, one lubią dużo wody. Sprawdź czy gleba jest wilgotna. Na wiosnę dostały dużo wody, zastosowałam opryski z pinivitu + żelazo. Pomogło. Igiełki zrobiły się zielone i przestały opadać.

Witaj dobra duszyczko, dziękuję za podpowiedź, pinvit rozumiem jak na ulotce a żelazo kupię w ogrodniczym?i jak je stosować?
Jeszcze raz dzieki