Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod Malgosi samosi

Ogrod Malgosi samosi

MalgosiaR 12:45, 21 lip 2014

katarzynkak napisał(a)
Gosik wpadam z wizytacja a tutaj brak nowych fotek
Co słychać? Dzieciaczki zdrowe?

U mnie ostatnio ciągle pada, nic nie da zrobić.

pozdrawiam,
k

Witaj Kasiu,

u mnie intensywnie ale nie ogrodowo. Mała miała wolne 2 tyg w przedszkolu więc z dwójką w ogrodzie ciężko coś zaplanować, mieliśmy tydzień wakacji, teraz mały coś przeziębiony...Z ogrodowych rzeczy taras jest konserwowany, zmieniane schody i barierki, meble olejowane więc coś się dzieje. Udało mi się wsadzić wiąza i dosadzić kilka traw, przesadziłam też a raczej mój maż bo ciężkie strasznie niedźwiedzie futra.
Co do deszczu przydałby się dzisiaj u mnie tak ciepło że ciężko wytrzymać.

Dzięĸuję że do mnie zajrzałaś
P.S. hortensje zaczynają szaleć
MalgosiaR 20:40, 22 lip 2014

Dzisiejsze zdjęcia

Mój taras zyskał nowe barierki i schody, w końcu jest otwarty na ogród. Nie przejmujemy się żaglami które są brudne i nienapięte. Schodom brakuje jeszcze podstopnic, donic i kamyków.

Było

jest

Wieczorne widoki

tabliczkazna... 22:24, 22 lip 2014

Czołem Malgos!
Kochana, noszę sie z zamiarem zamontowania żagla. Wszyscy mnie tu straszą, ze mamy silne zachodnie wiatry i mi to sie powyrywa. Jak u ciebie to wygląda? Gdzie kupiłaś jeśli to nie tajemna wiedza? )
A_gawa 22:44, 22 lip 2014

Małgosiu, w jakich odstępach sadziłaś hortensje? Nie pamiętam czy jużo to pytałam..
MalgosiaR 09:25, 23 lip 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
Czołem Malgos!
Kochana, noszę sie z zamiarem zamontowania żagla. Wszyscy mnie tu straszą, ze mamy silne zachodnie wiatry i mi to sie powyrywa. Jak u ciebie to wygląda? Gdzie kupiłaś jeśli to nie tajemna wiedza? )

Czołem Marta!
U mnie są bardzo silne wiatry prawie cały rok również zachodnie, a żagiel przetrwał.
W zeszłym sezonie miałam jeden teraz dokoptowałam drugi, ale niestety kupiliśmy za długie i nie są dobrze napięte co powoduje że woda się w nich zbiera i brudzi. Przypuszczam że gdybym miała trochę krótsze lub na długość tarasu byłoby lepiej.
Jeśli chodzi o ochronę przed słońcem sprawdza się.Jak kupujesz i masz do wyboru dłuższy niż taras lub krótszy weź krótszy.My będziemy jeszcze kombinować czy ich nie skrócić i wtedy powinno być lepiej.

Kupiłam na allegro, pod hasłem żagiel przeciwsłoneczny wyskoczy sporo, wiedza nie jest tajemna . Mam nadzieję że choć trochę pomogłam
MalgosiaR 09:27, 23 lip 2014

A_gawa napisał(a)
Małgosiu, w jakich odstępach sadziłaś hortensje? Nie pamiętam czy jużo to pytałam..

Hej Aga,

w niektórych miejscach w odstępach 50 w innych 70.
Katkak 09:31, 23 lip 2014

Małgoś widoki wieczorne cudowne. Nic tylko siedzieć i patrzeć. Ja mam blisko domy więc o takie widoczki raczej trudno . Taras masz fajowy, a te barierki aż się proszą o jakieś fajne pnącza, a może nawet pnące róże? Co Ty na to?
MalgosiaR 21:48, 24 lip 2014

Katkak napisał(a)
Małgoś widoki wieczorne cudowne. Nic tylko siedzieć i patrzeć. Ja mam blisko domy więc o takie widoczki raczej trudno . Taras masz fajowy, a te barierki aż się proszą o jakieś fajne pnącza, a może nawet pnące róże? Co Ty na to?

Witam Kasieńko, u mnie problemów z przestrzenią nie ma, a co za tym idzie ciągłe wiatry . Co do pnączy to jeszcze myślimy nad zadaszeniem stałym wtedy może jakiś winobluszcz lub jakaś inna roślina. Bedziemy mysleć. Buziak dla Ciebie
atena35 10:52, 29 lip 2014

MalgosiaR napisał(a)
Dzisiejsze zdjęcia
Mój taras zyskał nowe barierki i schody, w końcu jest otwarty na ogród. Nie przejmujemy się żaglami które są brudne i nienapięte. Schodom brakuje jeszcze podstopnic, donic i kamyków.

Ale zbieg okoliczności wczoraj zastanawiałam się jakby wyglądał żagiel nad tarasem, a tu u ciebie już jest
SUPer
katarzynkak 22:29, 02 sie 2014

Cześć Gosieńko.
U Ciebie jak zawsze coś nowego, ćoś pięknego

Ten żagiel naprawdę fajnie wygląda. nie widziałam nigdy takiego rozwiązania. A czy spełnia swoje zadania? Zacienia?

Gosiu, czy mogłabyś w wolnej chwili obfocić swoja rabatę z hortensa=jami i rozachodnikami? Co masz jeszcze do tej kombinacji roslin? Pytam, bo zdecydowałam się na rabate z śliwą wiśniową, hortkami, mam duzo rozchodników i zastanawiam się, czy cos jeszcze dać.

Pozdrawiam serdecznie.