Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Nallar 20:03, 08 lip 2015

Urokliwe i pachnące kwiecie pokazujesz, muszę jeszcze częściej do Ciebie zaglądać.
viva 20:50, 08 lip 2015

monteverde napisał(a)

Viva ja od Ciebie dostałam Veichenblu czy Perennial? bo nie chcę mylnie pisaćpięknie rośnie ale sporo ucieklo do sąsiadki co ją bardzo cieszy w rajskim miałam wszystkie kolory i pięknie mi rosła tu nie mam ani jednej ale jest to świetny kwiatek zakwita jak dobrze pamiętam koniec lipca-sierpień,alba mi kwitła później tak ok. września kwiatki są jeden dzień ale jest ich sporo, rosła u mnie w półcieniu, to dla niej najlepsze miejsce,była dość wysoka jakieś 80 cm, jak masz możliwość to wprowadź ja do ogrodu, Bogusia ode mnie wzięła i ktoś jeszcze i chyba sa zadowolone
to zdjęcie z października

Aniu, róża to Perennial, jak odbierasz jej zapach?
Dobrze, że troche pójdzie do sąsadki, bo to ogromna róża i zarosłaby Ci pół ogródka
Dziękuję za porcję zdjęć trójsklepki Dobre informacje, późne kwitnienie zachęca do kupienia. Mogę kupić jakieś dwie odmiany.
Mala_Mi 21:34, 08 lip 2015

Moja trójsklepka już przekwitła I tak ma co roku... coś z moja jest nie tak.
an_tre 21:53, 08 lip 2015

Aniu jak zwykle kolorowy spektakl
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Anusia 21:56, 08 lip 2015

Aniu nazbierało Ci się tych róż. Jedna ładniejsza od drugiej.
barbara_kraj... 23:32, 08 lip 2015

Zawrotu głowy u Ciebie można dostać. Tyle tych uroczych roślin masz!
monteverde 07:57, 09 lip 2015

Nallar napisał(a)
Urokliwe i pachnące kwiecie pokazujesz, muszę jeszcze częściej do Ciebie zaglądać.

Zapraszam serdecznie może coś przypadnie Ci Ewo do gustu
pęchcińska różyczka jak będę muszę poznać jej nazwę
monteverde 08:00, 09 lip 2015

viva napisał(a)

Aniu, róża to Perennial, jak odbierasz jej zapach?
Dobrze, że troche pójdzie do sąsadki, bo to ogromna róża i zarosłaby Ci pół ogródka
Dziękuję za porcję zdjęć trójsklepki Dobre informacje, późne kwitnienie zachęca do kupienia. Mogę kupić jakieś dwie odmiany.

Warto kupić, kwitnie kiedy nie wiele bylin obdarza nas kwiatami tylko w razie przymrozków jesiennych warto okryć włokniną, chociaż ja nigdy tego nie stosowalam w rajskim aha sadź oddzielnie bo lubi się krzyżować buziolki Wam przesyłampodoba mi sie jej zapach
monteverde 08:05, 09 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Moja trójsklepka już przekwitła I tak ma co roku... coś z moja jest nie tak.

Aniu faktycznie coś nie tak już sama pora kwitnienia, Aniu przesyłam Ci link od Zoji bo fajnie opisala potrzeby trójsklepki https://zojalitwin.wordpress.com/2011/03/10/trojsklepka-owlosiona/
Pomponella moja dla Ciebie
monteverde 08:08, 09 lip 2015

an_tre napisał(a)
Aniu jak zwykle kolorowy spektakl
pozdrowionka

Dzięki Aniu Queen dla Ciebie