Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 21:53, 17 cze 2016

Robertop napisał(a)
Ilośc róż imponująca. Pozdrawiam.

zdecydowałeś się na jaką Robert?
Bogdzia 21:55, 17 cze 2016

Róze śliczne , powojniki śliczne i jeszcze hosty przepiękne jak Ty to robisz ze tak ładnie wszystko rośnie i jeszcze gdzie tyle roślin miescisz??????
monteverde 22:08, 17 cze 2016

Mieszczę Bogdziu w moim "pryszczu", ale chcę kilka krzewów oddać bo się za bardzo rozrosły a ja muszę mieć miejsce na nowe róże hosty nie wszystkie pokazałam
buziolki Bogdziu
Robertop 09:21, 18 cze 2016

monteverde napisał(a)

zdecydowałeś się na jaką Robert?

W przyszłym tygodniu przyjadą do mnie: Nostalgia, Queen of Sweden i Mounsted Wood?
Anda 09:36, 18 cze 2016

Piekne róże i powojniki. Lugdunum bardzo ciekawy ma kolor. Hosty śliczne, takie dorodne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 09:18, 19 cze 2016

Aniu, przychodzę z wątku o daliach, bo chyba masz/miałaś? sporą kolekcję Mam kilka karp, ale kupiłam sobie nowe dalie w małych doniczkach, z mocno rozrośniętą bryłą korzeniową i u nich nie widać, żeby karpa była w środku (palucha wciskałam). Czy wszystkie dalie mają karpy, które przechowuje się przez wykopywanie? Czy lepiej z donicą przestawić do piwnicy? bo tak chyba też robią niektórzy.
monteverde 13:51, 20 cze 2016

Robertop napisał(a)

W przyszłym tygodniu przyjadą do mnie: Nostalgia, Queen of Sweden i Mounsted Wood?

No fajne wybrałeś

SPARKLING RUFFLES
monteverde 13:53, 20 cze 2016

Anda napisał(a)
Piekne róże i powojniki. Lugdunum bardzo ciekawy ma kolor. Hosty śliczne, takie dorodne

I pięknie pachnie
monteverde 14:05, 20 cze 2016

07_Rene napisał(a)
Aniu, przychodzę z wątku o daliach, bo chyba masz/miałaś? sporą kolekcję Mam kilka karp, ale kupiłam sobie nowe dalie w małych doniczkach, z mocno rozrośniętą bryłą korzeniową i u nich nie widać, żeby karpa była w środku (palucha wciskałam). Czy wszystkie dalie mają karpy, które przechowuje się przez wykopywanie? Czy lepiej z donicą przestawić do piwnicy? bo tak chyba też robią niektórzy.

Renia zapewne jak nie wyczuwasz karpy, bo dalie mają bulwiasto zgrubiałe korzenie są to dalie z wysiewu, możesz poeksperymentować i wynieść je do piwnicy w doniczkach na zimę a wiosna zobaczysz czy rozrosły się przy korzeniach zgrubienia (bulwki) wtedy możesz wysadzić wiosną do ziemi
Ja mam lekko gliniaste podłoże to nie za specjalnie je z tej ziemi ogałacam, bo bulwy lepiej mi się przez zimę trzymają jakby w kołderce, wiosną odrzucam od nich tylko bulwki uszkodzone i do ziemi
Pszczelarnia 14:53, 20 cze 2016

A co może zjadać liście dalii - nie są to ślimaki.