Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 00:02, 31 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Tego lawendowego powojnika kiedyś miałam, ale padł, uwiąd
Bodziszki wymiatają. Właśnie dziś posadziłam białą gaurę, coś około piętnastu sadzonek, mam nadzieję, że zdąży zakwitnąć? bo siewki rozkrzewione, ale nieduże, siałam na początku marca; na rynku dziś widziałam różową w pąkach. U nas już ciepło, urobiłam się w ogrodzie po łokcie a nawet ciut więcej

A czemu aż tak dużo? ona się bardzo rozkrzewia no chyba, że masz dużo miejsca różowa mi się nie podoba ja jutro w ogrodzie poszaleję, dzisiaj pikawka trochę mi szwankowała to nie chciałam się forsować Gaura kwitnie do przymrozków także da radę rozkwitnąć ma czas
paniprzyroda 00:05, 31 maj 2014

Wysiewałam nasiona, dobrze, że tylko jedną torebkę zamaskuję w ten sposób późnym latem i jesienią miejsce, gdzie brak kwitnących będzie w starym. Ale może za gęsto je posadziłam, hm... chyba wyjmę co drugą
monteverde 00:22, 31 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wysiewałam nasiona, dobrze, że tylko jedną torebkę zamaskuję w ten sposób późnym latem i jesienią miejsce, gdzie brak kwitnących będzie w starym. Ale może za gęsto je posadziłam, hm... chyba wyjmę co drugą

Takie nie za ladne zdjęcie z października znalazłam i widać w tle dół gaury . zobacz jak się rozrasta, w tym miejscu rosły tylko 3, widać wyraźnie gdzie się kończy jeden a zaczyna 2 krzak patrz po lewej
paniprzyroda 00:25, 31 maj 2014

Mus wyjąć, miejsce się znajdzie Dzięki.
monteverde 00:32, 31 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Mus wyjąć, miejsce się znajdzie Dzięki.

jedna możesz mi podesłać ale tylko jedną można z nich zrobić szpaler odgradzający np. warzywniak
paniprzyroda 00:38, 31 maj 2014

Nie ma sprawy, w niedzielę będę przygotowywać inną paczkę, to wyślę razem. Podaj adres
Mala_Mi 07:51, 31 maj 2014

Przybiegłam z lilią co kwitnie i obejrzałam wszytko

Masz jeszcze przód do zagospodarowania Przy krzewuszkach Kochasz kwiatki, wiec zlikwiduj ten kawałek trawnika Po co ci on???
Kasya 09:21, 31 maj 2014

monteverde napisał(a)

Takie nie za ladne zdjęcie z października znalazłam i widać w tle dół gaury . zobacz jak się rozrasta, w tym miejscu rosły tylko 3, widać wyraźnie gdzie się kończy jeden a zaczyna 2 krzak patrz po lewej

Jak patrzę na ta gaure to nie wiem teraz gdzie ja posadzić
Jakaś taka balaganiarska mi się wydaje i poplatana.
Hmm .. nie wiem do czego psuje
Czy na przód czy na tył ?
monteverde 09:59, 31 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Przybiegłam z lilią co kwitnie i obejrzałam wszytko

Masz jeszcze przód do zagospodarowania Przy krzewuszkach Kochasz kwiatki, wiec zlikwiduj ten kawałek trawnika Po co ci on???

Zlikwiduję bo tylko z nim kłopot, tam same chwasty
monteverde 10:02, 31 maj 2014

Kasya napisał(a)

Jak patrzę na ta gaure to nie wiem teraz gdzie ja posadzić
Jakaś taka balaganiarska mi się wydaje i poplatana.
Hmm .. nie wiem do czego psuje
Czy na przód czy na tył ?

Tak wygląda przy tych dyniach, ona się rozkrzewia i tworzy ładny krzaczek u mnie rosła między daliami Bishop of Llandaff, ale pasuje też z przodu w większej ilości tworząc obrzeże dla wyższej rabaty jest lekka i zwiewna z trawami też będzie pasowała