Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:40, 02 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu można tak wymieniać i wymieniać co rośnie a co nie rosnie Buziole. Fotki pikne jak zwykle

Najważniejsze by serce rosło jak się swoje dzieła ogląda
kasiek 19:47, 02 gru 2013

Maria667 napisał(a)
Kasiu!
Doszłam do 15 strony i muszę to skomentować. Już wcześniej "przeleciałam " obrazki i jakiś pogląd na Twój ogród sobie wyrobiłam, ale dopiero czytając teksty, wiem, z kim mam do czynienia. Wygląda na to, że spotkałam pokrewną duszę, zapaloną na punkcie ogrodu. Naprawdę, do tej pory myślałam, że tylko ja jestem taka fizyczna. Większość rzeczy u siebie robię sama. Nawet za kopanie oczka wzięłam się osobiście, ale potem zaczęli mi pomagać dwaj synowie (mam ich trzech, ale ten trzeci był wtedy za mały) i mój teść, chyba z litości Wciąż coś przesadzam, coś dosadzam, zmieniam. Nie wszystko jestem w stanie zaplanować i stąd te ciągłe zmiany. Zima jest dla mnie bardzo twórcza, bo mam więcej czasu na zastanawianie się, co tu zrobić.
Jak czytam Twoją historię, to trochę jakbym czytała o sobie. Brak większych środków zawsze zmuszał do kombinowania, co by tu wykorzystać, aby fajnie wyglądało.
Bo z ogrodami to jest tak, jak z kościołami. Stare kościoły, oprócz tego, że są piękne, mają jeszcze własnego DUCHA. Nowe również są piękne, ale brakuje im tego czegoś: ducha właśnie. Ogrody stworzone przez fachowców są piękne, można się nimi chwalić i naprawdę zachwycają. Ale brak im tego czegoś: brak serca, brak historii, brak ducha właśnie.To mają ogrody , które powstały z czystej pasji i miłości do przyrody.
Jejku, chyba przesadziłam z tym pisarstwem. Nie zanudzam dłużej. Pozdrawiam serdecznie.

O jaka fajna opinia
Tak Marysiu, żadna tipsiara ze mnie (tylko do fotki troche dzioba stoje
Praca fizyczna to mój żywioł, ba powiem nawet że jak się nie zmęcze co jakiś czas to mnie roznosi w chałpie a to niezbyt bezpieczne dla otoczenia
U mnie pomocników do oczka nie było i stąd mała kałuza wyszła, ale ostatniego słowa nie powiedziałam i mam zamiar ja powiększyc
Nie bardzo lubie ugrzecznione ogrody pewnie z tych względów o których piszesz powyżej. Ale każdy ma to co lubi, mnie nie zraza gdy coś mi nie wychodz, po prostu burze i zaczynam od nowa i tak mogę latami
Ciesze sie że czujesz tu ducha - a raczej wesołego chochlika
kasiek 19:48, 02 gru 2013

Katkak napisał(a)

Kasia, rzecz nie polega na tym by był bajkowy (zresztą to rzecz względna i Twój jest dla mnie mega bajkowy - tajemniczy, pełen niespozianek i ...piękny), ale na tym by miał swój jedyny w swoim rodzaju klimat, coś czego nie można skopiować, ani podrobić i coś co czyni go jedynym w swoim rodzaju. Twój jest jak dla mnie dokładnie taki właśnie

O i znowu fajna opinia No to sie ciesze że tak go odbieracie, bo on jest stworzony z miłości i jest ....ach no taki mój
kasiek 19:51, 02 gru 2013

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,ganeczek fajny ,u Ciebie zimowe foty brrrrrrrrrrrrrr,a u mnie za oknem wyszło słoneczko na szczęście .Dzieciaki pewnie czekają na śnieg ,bo Mikołaj ,moje jak jeszcze wierzyły w tego pana ,to wyczekiwały śniegu ,bo się bały ,że jak nie spadnie to Mikołaj nie zdąży .Dla mnie mogło ,by sypnąć po 20 grudnia tak na święta .Mam razem z sąsiadem ok 180m drogi do odśnieżania więc śnieg niech się jeszcze wstrzyma pozdrawiam

No to odśnieżania nie zazdroszczę. Ale w mieście zima tez ma wiele wad, tak naprawdę to mogła by być tylko u mnie w ogródku a za bramka mogło by byc sucho
No ale jakbyśmy się nie nasycili śniegiem to nie czekalibyśmy z utęsknieniem wiosny
kasiek 19:54, 02 gru 2013

Malgorzata_G napisał(a)
Cudne zdjęcia, zatęskniłam za zimą, taką bialutką, słoneczną. Ostatnia krakowska była smutna, prawda? Sina czapa zamiast błękitnego nieba. Czasami mam ochotę wywiercić dziurę w tym smogu i wpuścić choć jeden promyczek słońca. Pozdrawiam bardzo słonecznie

Gosiu no Kraków jest paskudny z tym syfem w powietrzu. Ludzie sporo palą w piecach (choć przeforsowali właśnie uchwałę i może za 5 lat będzie czyściej), do tego ciągłe korki.
Ale co zrobić, dla chleba , panie dla chleba....
Ja widać z wklejonych fotek śniegu czasem napadało
kasiek 20:04, 02 gru 2013

No dobra to dla osłody wklejam troche koloru

LEPIEJ?
Agania 22:52, 02 gru 2013

Dużo, lepiej idę śpać tylko będę już marzyć

piekna fota jej obraz będzie mnie usypiać
EdytaB 11:33, 03 gru 2013

Witam, kolejny raz napawam wzrok i dusze Twoim ogrodem, miałam sporo mysli , ktore chiałam Ci napisać ale jak się okazało Maria667 napisała dokładnie to co i ja miałam na myśli

Czekam na kolejną odsłonę z niecierpliwością.
grazyna 16:01, 04 gru 2013

Kasiu pooglądałam zimę na Twoich zdjęciach i w Twoim ogrodzie Teraz czekam jak udekorujesz wejście do domu w girlandy i takie tam
Maria667 20:57, 04 gru 2013

Znacznie lepiej z tą wiosną. Sama przyznaj.