Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:42, 29 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Kasiu w mojej ulubionej ,tej wisieńki Brak ,jest jakaś czerwona nie szczepiona ,mam jeszcze szkółkę u siebie dosłownie z 700 metrów od domu ,byłam tam 2 razy ,muszę iść i spytać ale pewnie nie mają ,królowały tam thuje .
Sprawdzałam na stronach Batko też brak ,ale i tak do nich ,muszę podjechać po 2 wiśnię kulistą i klonika .Moja lista zawiera jeszcze grujecznika ,róże i zabudowujemy taras ,dobrze ,że do jesieni można robić zakupy roślinkowe ,bo mi właśnie przyszło wyrównanie za prąd i mam niedopłatę na 600 zł + rachunek .

Pissardi to śliwa wiśniowa a nie wisienka (ja wczesniej też źle napisałam) Jak znajdę któres z w/w to dam znać.
Ło matko, nie ma jak niedopłaty - ale może ulga na dzieci Ci pomoże ?
kasiek 19:43, 29 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Kasiu ale takiej magnoli to ja jeszcze nie widziałam aż się zastanawiałam co to za cudo .

Dzięki Ewus, jak widzisz to zwykła gwieździsta ale dla mnie niezwykła
kasiek 19:44, 29 mar 2014

Katkak napisał(a)
Hej Kasiek Kurcze, ja już chyba dziś nie dam razy usiedzieć na tyłku i uderzę choćby po jakieś nasionka, bo tak mnie już nosi..... Na głodzie normalnie jestem Pozdrawiam

No Ci sie nie dziwie, mi pensja ledwo co wpłynęła i od razu zakupy zrobiłam by wiedzię ile mi zostanie do kolejnej wypłaty
renatamama3 20:40, 29 mar 2014

kasiek napisał(a)

Pissardi to śliwa wiśniowa a nie wisienka (ja wczesniej też źle napisałam) Jak znajdę któres z w/w to dam znać.
Ło matko, nie ma jak niedopłaty - ale może ulga na dzieci Ci pomoże ?

Kasiu ,aż tak ,źle to nie jest ,mniej szaleństw będzie roślinkowych i tyle ,ogród tworzy się latami ,a to mój 3 sezon dopiero .Ulga pójdzie pewnie na obóz letni x 3 sztuki .Przed nami jeszcze teraz obóz w kwietniu ,na razie zapisała się tylko córa chłopcy myślą.Część garderoby im uzupełniłam kurtki ,podkoszulki ,mus dokupić spodni i rozglądnąć się za sandałami .M też planuje w autku zawieszenie zrobić .I mus wyjechać gdzieś w 5 na wakacje.
Szukaj tych ,śliw ,może Krzywaczka ?
paulina_wero... 20:58, 29 mar 2014

kasiek napisał(a)
Właśnie wróciłam z Roznowa, choróbsko pożegnałam, płuca wyczyściłam, nałapałam słoneczka i checi do życia i ... przywiozłam skarby

Dobrze że w końcu chorubsko przekonała, za lsena dziś pogoda była na choroby. A skarby jak zwykle wspaniałe gdzie ty je wyszukujesz. Też bym takie chciała, przydały by się na pewno.
Richie 21:01, 29 mar 2014

Kasiu piękne dzięki za ptaszka
Twoja magnolia gwiezdzista Stellata po kilku latach będzie taka jak moja. Po przekwitnięciu lekko ją przycinam

renatamama3 22:11, 29 mar 2014

Kasiu ,znalazłam moją śliwę u Batko 33 zł .pozdrawiam
zawitka 09:06, 30 mar 2014

Kasia w twoim ogrodzie będę często odpoczywać i analizować co gdzie rośnie ale jak skończę remont Buziole na niedzielę
renatamama3 14:18, 30 mar 2014

Kasiu ,mam już moją śliwę ,kupiłam we Florini za 69 zł a stellatę ,widziałam ładną w LM za 50 zł .pozdrawiam niedzielnie.
Madziarzeszow 19:00, 30 mar 2014

Piekna ta magnolia ja muszę mieć wszystko dość szybko rosnące , bo brakuję u mnie dużych egzemplarzy , wszystko młodziutkie i efektu takiego jak powinien być brak