Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 18:58, 01 lis 2014

Joku napisał(a)
Kasiu, ja też często wspominam czytając twój wątek te zimowe wyczyny. Przypomniał mi się ów bukszpan przesadzony tuż przed śniegiem i mrozem. Przeżył?

Jolus obydwa przezyły - to te kule w japońcu
Dzięki że wpadasz , mnie wstyd z ciągły brakiem czasu....
pozdrawiam
kasiek 19:01, 01 lis 2014

I na koniec

Dorota123 19:15, 01 lis 2014

Gdyby nie to, że wiem kiedy były robione zmiany w ogródku trudno byłoby się zorientować, że to taki świeży twór. Jest pięknie pozdrawiam.
Katkak 20:01, 01 lis 2014

kasiek napisał(a)

Z tą delikatnością róznie bywa - w słowach i w zachowaniu

U mnie także . Ale chodziło mi o wygląd. Gdybym Cię nie znała i zobaczyła to zdecydowanie bardziej posądziłabym Cię o chodzenie po wybiegu niż o zasuwanie z łopatą i to w lutym . I jakże pozory mogą mylić Mój Ty tytanie kochany
Katkak 20:04, 01 lis 2014

Uwielbiam tę oswojoną dzikość Twojego ogrodu
malgorzata_s... 20:29, 01 lis 2014

Uwielbiam takie porównania Cudne zmiany Buziaczki
kasiek 07:53, 02 lis 2014

Dorota123 napisał(a)
Gdyby nie to, że wiem kiedy były robione zmiany w ogródku trudno byłoby się zorientować, że to taki świeży twór. Jest pięknie pozdrawiam.

Inaczej jest robić zmiany gdy rosliny młode a inaczej w dojrzałym ogrodzie bo wtedy trzon tych starszych i rozrośniętych roślin nawet po wielkich zianach wokół nich sprawia wrażenie że ta było zawsze. Tak było z oczkiem. Natomiast co do japońca to taki efekt powstał dlatego , że przesadzałam własne duże rośliny - szczególnie bukszpany i one strorzyły starszy szkielet
kasiek 08:13, 02 lis 2014

Katkak napisał(a)

U mnie także . Ale chodziło mi o wygląd. Gdybym Cię nie znała i zobaczyła to zdecydowanie bardziej posądziłabym Cię o chodzenie po wybiegu niż o zasuwanie z łopatą i to w lutym . I jakże pozory mogą mylić Mój Ty tytanie kochany

Mój stosunek do wyglądu jest tak złożony jak mój jęzor. Dla mnie nie ma problemu z całodziennycm ,, tarzaniem się" w ogrodowym błocie i zdziaraniem pazurów, a wieczorem brylowaniem na parkiecie. Najważniejsze jest by nie robić nic na siłę. Poza tym intuicja nie dokońca Cię zawiodła - po wybiegach chodziłam 2 lata, lecząc sie z kompleksów patykowatych nóg i nabierając doświadczenia w tak obcych dla mnie dziedzinach jak makijaż i sposoby ubierania się. Poza tym jak najszybciej chciałam zarabiać by pokazać rodzicom że umię sobie radzić. Świadomość dobrego wyglądu nie musi psuć skromności i czynić człowieka pyszałkowatym. To wszystko zależy od charakteru i tego w jaki sposób się go rzeźbi. Ja mam bardzo twarde podejście do zasad życiowych i po tych wszystkich dramatycznych przejściach ze zdrowiem wiem czego chcę, a szczególnie wiem ja dbać o to wszystko co zdobyłam i założyłam - a rodzina, przyjaźnie i życzliwość dla innych są dla mnie niemal świętymi wartościami.
Taki właśnie ze mnie złożony twór - zwariowany postrzeleniec i zadumany filozof w jednym
kasiek 08:14, 02 lis 2014

Katkak napisał(a)
Uwielbiam tę oswojoną dzikość Twojego ogrodu

To oswojenie w dużej mierze zawdzieczam ogrodowisku, nauczyłam sie tu, że ogród naturalny nie musi oznaczać że wszystko rośnie jak chce
kasiek 08:18, 02 lis 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Uwielbiam takie porównania Cudne zmiany Buziaczki

Ja do porówniań to pierwsza Takie same sesje robię przy remontach - to sie dopiero ogląda!
Będziesz widziała więcej bo u mnie byłaś na początku, wtedy kiedy dzikość wydawała mi sie ideałem No cóż- w przyszłym roku musisz mnie znowu odwiedzić