Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 15:53, 21 gru 2014

A to nowośc - grubodziób Rany gdzie ja mieszkam? tyle bogactwa ptasiego
Acha to że to grubodziób to dzięki śledzeniu fotek ptaków u Bogdzi i Małej - można się co nieco doszkolić w nazwach

Mazna samemu...

Można w towarzystwie
kasiek 15:57, 21 gru 2014

malgorzata_s... 16:23, 21 gru 2014

Ja mieszkam niby na wsi a takich ptaków w ogrodzie jeszcze nie widziałam Cudne są Buziaki
Bogdzia 19:04, 21 gru 2014

Kasiu piękne zdjecia , podziwiam. Bardzo się cieszę ze bywa u Ciebie grubodziób zwany u mnie i u Anki papugiem . Nas one zachwycają, myslę ze i Ciebie również. Fajnie miec wode bo szanse na ptaki wtedy rosna. Bardzo ładne zdjecia, ślicznosci.
Mala_Mi 19:10, 21 gru 2014

Ha, ha, ha,, Bogzia już napisała..... że my nazywamy grubodzioba papugiem.. i to skojarzenie wyszło u Bogdzi i u mnie... niezależnie i bez konsultacji

Grubodzioby przylatują u mnie tylko w prawdziwą zimę.... i już się pojawiły ... czyżby jednak zima miała być solidna?? Zresztą sanki wnusiowi kupione.. śnieg musi spać..
kasiek 19:39, 21 gru 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja mieszkam niby na wsi a takich ptaków w ogrodzie jeszcze nie widziałam Cudne są Buziaki

Sama jestem w szoku - z roku na rok ich więcej I coraz piękniejsze, wcześniej były tylko wróble, sroki i kosy a w tym roku doszły dzięcioły, sójki i jeszcze ten grubodziób
Ale słyszałam że kilka przecznic za mną niszczą kolejne pola i dzikie zarośla pod budowe osiedli, może więc bidusie szukaja lokalu zastępczego?
kasiek 19:43, 21 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Kasiu piękne zdjecia , podziwiam. Bardzo się cieszę ze bywa u Ciebie grubodziób zwany u mnie i u Anki papugiem . Nas one zachwycają, myslę ze i Ciebie również. Fajnie miec wode bo szanse na ptaki wtedy rosna. Bardzo ładne zdjecia, ślicznosci.

Dzięki Bogdzi robiłam z bardzo daleka - za drzwi domu do tego przy słabym świetle, na duzym ekranie nie są wyraziste, ale tu po zmniejszeniu sa super Do nich nie dało się bliżej podejść - zbyt płochliwe.
Fakt - bez wody nie było tu tyle zycia, a po poszerzeniu oczka to już cała kolonia biologiczna
Oczywiście że mnie zachwycają, najchetniej nie wypuszczałaby aparatu ale zyt zimno na długie siedzenie, a i dzieci chore w domu siedzą, przynajmniej im potem fotki pokazuje
kasiek 19:47, 21 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, ha,, Bogzia już napisała..... że my nazywamy grubodzioba papugiem.. i to skojarzenie wyszło u Bogdzi i u mnie... niezależnie i bez konsultacji

Grubodzioby przylatują u mnie tylko w prawdziwą zimę.... i już się pojawiły ... czyżby jednak zima miała być solidna?? Zresztą sanki wnusiowi kupione.. śnieg musi spać..

Papug- fajnie, dobrze że choc nie skrzeczy tak jak one, mam w domu 2 faliste - wariactwo! Do tego jeszcze jak moje dzieci sie włączą i ich furbby - 2 szt to już kakofonia do kwadratu!
A co z zimą, prognozy mało zimowe, choc ja też chciałabym troche sniegu, w końcu narty czekają
Na razie w grudniu w ogrodzie rbie a to mało normalne
Katkak 20:11, 21 gru 2014

kasiek napisał(a)

Kasiula Ty to serducho masz ze szczerego złota
Ja to najchetniej nauki pobiore u Ciebie z robótek ręcznych A u Ciebie cis wciśniesz nie jeden - zobaczysz, jeszcze dokupywac będziesz
Nie chhodzi o satysfakcje z maleństw - bo ta jest zawsze tylko u mnie ogród dojrzały a rosliny duze - maluchy bardzo źle sobie radza i staram się kupowac wielkoludy by miałe równe szanse ale checi bezcenne
Święta troche tu troche tam, rodzina po Małopolsce rozsiana, więc pewnie każdy dzień gdzie indziej

Kasiulka daj spokój, przecież sama obdarowałaś mnie roślinkami w hurtowych ilościach . A nauki będą, a jak . Zdjęcia sójki fantastyczne . Trudna to sztuka tak doskonale obfocić sójkę, pozować to one nie lubią . Trzeba się nieźle namęczyć.
Katkak 20:15, 21 gru 2014

Rany, dopiero teraz zobczyłam tego grubodzioba , ale cudny . Pierwszy raz widzę takiego ptaszka . Kasia nie sposób się nudzić u Ciebie, prawdziwa gratka do podziwiania . No, ale gdzie im będzie lepiej... Buźka.