Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

mira 19:53, 08 mar 2015

Ogrodnik na przedwiośniu na hamaku to ogrodnik doskonały Skąd wiedziałaś, że zima będzie lekka i działałaś ?

To teraz masz wolne i można dumać co nowego kupisz

pozdrawiam
Dorota123 20:14, 08 mar 2015

Pięknie
Richie 20:04, 10 mar 2015

Kasiu ale ładnie pokazałaś ogród na przedwiośniu. Pogoda sprzyja więc wypoczynek jak najbardziej wskazany. Uważaj żeby hamak wytrzymał bo pod nim twarde lądowanie Pozdrawiam wiosennie
malgorzata_s... 20:08, 10 mar 2015

Kocurku a poleżałaś choć minutkę?? Czy tylko do foci? Toż ty żywe srebro, nie wyleżysz
Agania 19:10, 11 mar 2015

Kasiunia, hamaka ci zazdroszczę....ale ty jesteś królowa i robotnica w jednym, wypoczywaj jak najwięcej.....straciłam półmetek, gratuluję, a za chwilę tysiączek
całuski
kasiek 20:09, 12 mar 2015

rany musiałam zasiąść chwilę przed kompem bo muszę Wam pokazać co zakupiłam dziś w ....Carefurze
Normalnie ogarnęła mnie histeria ogrodnicza. Ktos się mnie pytał co planuje kupic w tym roku - no więc prezentuję - roślinki za 4,99 zła róża za 3,99 zł!
Przedstawiam 3 irgi zimozielone (musze rozkminić gatunek bo chyba są 2 rodzaje), 3 wrzośce, 1 rumianka, 1 róża pnaca

kasiek 20:15, 12 mar 2015

Rumianka i w tle róża pnaca - różowa

W sumie to nie pierwszy raz kupuje w marketach, często rośliny sa dość biedne ale jeszcze żadna mi nie padla

Na liście miałam tez choiny które kupiłam bardzo okazyjnie jako pierwszy wiosenny klient, 1 cyprysa columnarisa jako tło - tego pstrykne jutro, ma 1 metr i kosztował 8,99 zł

Poza tym zostało mi: 2 horty Bobo, 1 horta dębolistna, wawrzynek lub kalina różowa, 2 ostrokrzewy, 4 szmaragdy i jedno coś, nie wiem jeszcze co, ale coś na pewno
kasiek 20:19, 12 mar 2015

Katkak napisał(a)
No to możesz się wylegiwać z czystym sumieniem Kocurku, bo wszystko odpicowane. Ja wczoraj zdążyłam jedną rabatę posprzątać (tę z sosnami i żurawkami) i świeci czystością. Ale pracy jeszcze sporo. Ale jakże miła to praca . Cieszę się chwilą bo za chwilę do pracy. U mnie dziś też cudne słońce . Buziaki

Ale mnie to cieszy, wylecze pęcherze na rękach, zrehabilituje kręgosłup
Czuję się taka spokojna , jak nigdy
Trzymam kciuki za Twoją robotę, wiem jakie to ciężkie przy dwójce dzieci, zwłaszcza małych... Ale co roku jest łatwiej!
kasiek 20:19, 12 mar 2015

AgnieszkaW napisał(a)

No i co - jak Twój kocurek nie ?
kasiek 20:25, 12 mar 2015

mira napisał(a)
Ogrodnik na przedwiośniu na hamaku to ogrodnik doskonały Skąd wiedziałaś, że zima będzie lekka i działałaś ?

To teraz masz wolne i można dumać co nowego kupisz

pozdrawiam

Niom - czy doskonały - pewnie rośliny tego nie potwierdzą że szturchanie ich w zimie jest przyjemne. Ale trudno, jakoś muszą ze mną wytrzymać
Skąd wiedziałam? Obserwuje pogody i dużo czytem w necie o spekulacjach. Nigdy nie ma pewności ale tak wiele prognoz zapewniało że zima będzie łagodna że zaryzykowałam. Przesadzałam takie rośliny które nie były baaardzo drogie, przyjmując że jest to koszt mojej terapi przeciw zimowemu przygnębieniu. Jeżeli coś by padło, to byłby koszt mojej sesji terapeutycznej. Przesadzane rośliny okrywałam bardzo gruba warstwą liści, potem ręcznikie i kocem. Żadnej nie zamarzła ziemia wokół korzeni, nawet w lutym.
Oczywiście to zawsze ryzyko, i mysle że ostatni raz sie odważyłam, zwłaszcza że brak odpoczynku w zimie tez ma swoje minusy - zdrowotne oczywiście. Ma się uleczoną psyche ale kręgosłup do przemęczony
W przyszła zime odpoczywam (o rany.....)