Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 18:49, 13 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Jasne, może ktoś coś podpowie, zobaczymy.

Moje surfinie jakoś się trzymają, ale million bellsy w 2 donicach bez szału. Jedne wyliniałe a drugie zjadła vertigo- olbrzymka Powinna rosnąć sama, albo w gruncie. Wypija całą wodę jaką jej wlewam.....

Gosia coś mówiła o szkółce pod Kurowem, ale nie wiem dokładnie gdzie.
Kasia masz koncepcję obsadzenia jesiennych donic? bo ja nie mam
BusyBee 23:04, 13 sie 2014

Dopytam Gosię, dziękuję
W tamtym roku w donicach miałam trawy praire fire- wybarwiają się na piękne złoto- pomarańczowe kolory. Połączyłam je z rozchodnikiem okazałym i bluszczem. To była prosta, pełna uroku kompozycja do samych mrozów
W tym roku pewnie też ta sama trawa z rozchodnikiem i z czymś jeszcze- pomyślę z czym...

Pozdrowionka
dorciabe 09:57, 14 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Dopytam Gosię, dziękuję
W tamtym roku w donicach miałam trawy praire fire- wybarwiają się na piękne złoto- pomarańczowe kolory. Połączyłam je z rozchodnikiem okazałym i bluszczem. To była prosta, pełna uroku kompozycja do samych mrozów
W tym roku pewnie też ta sama trawa z rozchodnikiem i z czymś jeszcze- pomyślę z czym...

Pozdrowionka

Oczami wyobraźni widzę te donice też myślę o trawach, bo piękne się prezentują w donicach. Może skuszę się na wrzosy, bo nigdy nie miałam, takie w mocno różowym kolorze

BusyBee 10:03, 14 sie 2014

Do kompozycji, o której pisałam wrzosy będą świetne! Pomysł wart przemyślenia
marta_d 10:06, 14 sie 2014

dorciabe napisał(a)
Surfinie z dużej białej donicy poszły precz, pokonał je grad. Coś tam muszę wsadzić, bo cyprys samotny został

Donice pozostałe jeszcze dają radę, ale to też końcówka surfinii

ciekawa jestem jesiennej odsłony Twojego ogrodu i aranżacji w donicach, bo te letnie wymiatają
dorciabe 10:23, 14 sie 2014

marta_d napisał(a)

ciekawa jestem jesiennej odsłony Twojego ogrodu i aranżacji w donicach, bo te letnie wymiatają

Martuś ja też jestem ciekawa, bo nigdy jesiennych kompozycji nie miałam. Wyrywałam letnie i tyle. Ale teraz mus miec
macham
Loosiuu 11:13, 14 sie 2014

Do cyprysa dodaj wrzosy
dorciabe 13:12, 14 sie 2014

Loosiuu napisał(a)
Do cyprysa dodaj wrzosy

Mam cyprysów dwóch dodam im zatem towarzystwo
nicol21 22:21, 15 sie 2014

No ja też pożegnałam swoje surfinie,za dużo u nas pada i po prostu padły, wkyrzyłam się i to był ich koniec.Ale zostały mi wilce,pokrzywki, te takie mechate, siwe co wiecznie zapominam jak się nazywają, i trawy. Na razie poczekam na kolejne dorzutki do donic, zobaczę co mi tam wpasuje się. może poczekam na kapusty jakieś... albo chryzantemy.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Aneta1309 14:59, 16 sie 2014

Widzę że na forum wszyscy o jesiennych kompozycjach dumają.U mnie na razie niecierpki mają się dobrze to nie zmieniam.
Dorotko wrzosy z cyprysikami będą ładnie wyglądały może jeszce jakąś trawkę warto dodać.
Jak jeszcze potrzebne namiary na bukszpany to chętnie podeślę